Tazman79 Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 44 minuty temu, kowal76 napisał: Przyszedł czas na kalkomanie. Niestety kalki są słabej jakości i miałem dużo problemów z ich nałożeniem. Kalkomanie są grube i kruche, oraz nie reagują na plyny. Otwory w pasach nie pokrywają się idealnie z oszkleniem i są przesunięcia Nie wiem, ale na statecznikach chyba będę musiał położyć nowe kalkomanie ponieważ koła popękały w kilku miejscach. Najlepiej kładły się napisy, potem pasy i na końcu żurawie na statecznikach. Płyn do kalek Giunze Strong niestety nie zmiękczył kalek :(. Nakładałem go aerografem i w niektórych miejscach powietrze zdmuchiwało położone kalki, wcale nie chciały się trzymać powierzchni modelu. Zamówiłem płyn Wamod, który jest podobno mocny. Potraktuję nim kalki i zobaczę, czy pomoże. Oczywiście w niektórych miejscach, bo w większości jest ok. Ja słyszałem że naprawdę mocny jest płyn do kalek Bilmodela, nawet go mam ale muszę potrenować jego nakładanie na jakimś złomie, bo można sobie biedy narobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Te kalki są pancerne :). O dziwo, że w ogóle udało mi się je położyć. Boję się żeby nie odpadły do czasu aplikacji Wamodem. Potem już tylko lakier i finito prawie. Tak z innej beczki. Jest jakiś klej do klejenia pomalowanych plastikowych części, który nie zostawia śladów ?. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 Czarny płyn Agamy i Bilmodel3 najlepiej nakładać aerografem.To naprawdę silne płyny wystarczy jeden fałszywy ruch i doopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) 40 minut temu, kowal76 napisał: Te kalki są pancerne :). O dziwo, że w ogóle udało mi się je położyć. Boję się żeby nie odpadły do czasu aplikacji Wamodem. Potem już tylko lakier i finito prawie. Tak z innej beczki. Jest jakiś klej do klejenia pomalowanych plastikowych części, który nie zostawia śladów ?. Ja mam podobny problem z kalkami GioDecals do Boeinga 737. Pierwsza partia sie rozpadała a druga jest chyba z ceraty. Kupiłem właśnie do nich płyn Bilmodela Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 Miałem tą Agamę kiedyś i była super. Chyba jest już nie do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 Gdybyś był zainteresowany to fiolkę 3 ml. mogę odstąpić.Kupiłem w Libercu buteleczkę 25 ml. i chyba mi wystarczy do końca mojej przygody z klejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 1 minutę temu, Xmen napisał: Gdybyś był zainteresowany to fiolkę 3 ml. mogę odstąpić.Kupiłem w Libercu buteleczkę 25 ml. i chyba mi wystarczy do końca mojej przygody z klejeniem. Jak co , to jestem chętny. Napisz na pw szczegóły ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, kowal76 napisał: … Tak z innej beczki. Jest jakiś klej do klejenia pomalowanych plastikowych części, który nie zostawia śladów ?. Cały czas kibicuję. Edytowane 1 Grudnia 2019 przez kjp_a_man Styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 No pięknie będzie! Nie mniej jednak, zdaje się że (niestety) miałem rację pisząc o tym, że granatowy ze statecznika będzie nieco przebijał na białe koło z żurawiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Nie mniej jednak, zdaje się że (niestety) miałem rację pisząc o tym, że granatowy ze statecznika będzie nieco przebijał na białe koło z żurawiem... To teraz to po ptokach, białe kółko trzeba było pod kalką wymalować. Albo całość pyknąć od szablonu Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2019 Kółko wcale tak nie prześwituje. Jest inny odcień białego. Farba na modelu natomiast, t o ultra biel Cool white. Wcale nie po ptokach kolego, bo to jeszcze nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 3 minuty temu, kowal76 napisał: Kółko wcale tak nie prześwituje. Jest inny odcień białego. Farba na modelu natomiast, t o ultra biel Cool white. Wcale nie po ptokach kolego, bo to jeszcze nie koniec. W sensie, że uda się zamalować ten "inny odcień białego"? Trochę to trudne będzie ale nie widzę innego sposobu na ujednolicenie tych białych kolorów. Można było też psiknąć niebieskim dookoła okienek - średnica okien kalki jest ciut większa niż okien w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 Stan na dzień dzisiejszy. Logo na stateczniku będę poprawiał. Mam tyle roboty, że na modelowanie nie mam za wiele czasu :(. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, kowal76 napisał: Mam tyle roboty Będzie kasiorka na modele . Model coraz ładniejszy . Logo Lotu najładniejsze na świecie . Pozdrawiam Hello Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2019 2 godziny temu, Hello napisał: Będzie kasiorka na modele . Model coraz ładniejszy . Logo Lotu najładniejsze na świecie . Pozdrawiam Hello Dzięki :). No na modele to tylko mały procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 MiG uległ katastrofie, ale jaczek już zaraz będzie na finiszu. W tygodniu dojdą nowe kalki z żurawiami i pewnie będzie koniec. Jeszcze końcowy lakier, jakieś światełka, podwozie i koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Marca 2020 Autor Share Napisano 7 Marca 2020 Model skończony. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Marca 2020 Share Napisano 7 Marca 2020 Kurde, super! Brawo Grzechu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 7 Marca 2020 Share Napisano 7 Marca 2020 Godzinę temu, Grzes napisał: … Brawo Grzechu! Przyłączam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 7 Marca 2020 Share Napisano 7 Marca 2020 No super! Fajnie wyszla kabina pilotówWysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi