Solo Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Położyłem Xtreme Metal Titanium na podkładzie z czarnej błyszczącej TS-14 Tamki. Początkowo wszystko było ok, ale po jakimś czasie metalizer zrobił się miękki, jakby zaczął się rozpuszczać. Co zrobiłem nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Wiesz moze kwestia TS-14 jako podklad (zaszla pewnie reakcja z jakims skladnikiem pomiedzy TS-14 i XM). Ja malowalem aluminium na baze od Xtreme metal i wszystko bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Lipca 2019 Autor Share Napisano 9 Lipca 2019 Też o tym pomyślałem, ale teoretycznie nie ma prawa: czarny lakier Tamki (czy tam akryl, nie wiem) nie powinien wchodzić w reakcję z metalizerem. XM kładziony na GX1 zachowuje się normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Lipca 2019 Share Napisano 9 Lipca 2019 Moze dodaja cos extra do puszki? W sumie powiem ze zapachowo roznica pomiedzy puszka a zwyklym akrylem jest spora. Puszka bardziej daje po nosie. A tak prawde mowiac to skoro kupukesz XM to warto wziac tez czarna baze zeby nie miec problemu.Czarna baza niby daje lepszy polysk. Przy aluminium nie zauwazylem kolosalnej roznicy wiec nasyepnym razem malowalem bez bazy i tez jest dobrze. Zmywacz do akryli "Wamod" zmywa XM elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Pewnie to nie to, a ja się kompletnie nie znam ale posta można nabić. https://www.youtube.com/watch?v=lHqzuxR60b8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2019 Autor Share Napisano 10 Lipca 2019 14 godzin temu, kzugaj napisał: A tak prawde mowiac to skoro kupukesz XM to warto wziac tez czarna baze zeby nie miec problemu.Czarna baza niby daje lepszy polysk. Tu nie chodzi o to żeby to była tylko czarna baza, tylko żeby był połysk najlepszy z możliwych, dlatego spróbowałem czarny połysk Tamki, ale skoro on mi się stawia, to wrócę do GX1, który daje najlepszy czarny połysk wśród dostępnych lakierów. Żaden podkład z nim się nie może równać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Czarna baza XM świeci się jak psu jajca.Jest idealna pod chromy tytany i inne sreberka. GX1 to raczej biały kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Pewnie chodziło o GX2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2019 Autor Share Napisano 10 Lipca 2019 6 minut temu, zloty napisał: GX1 to raczej biały kolor... Zawsze mylę te numery, oczywiście chodzi o czarny. Podkład bardziej błyszczący niżGX2? Trudno mi w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Jest specyficzny. Jakbyś malował bardzo silnie rozcieńczonym czarnym. Nie mam porównania do GX2 , ale tak jak napisałem , pod metaliki idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 8 godzin temu, zloty napisał: Jest specyficzny. Jakbyś malował bardzo silnie rozcieńczonym czarnym. Nie mam porównania do GX2 , ale tak jak napisałem , pod metaliki idealny. https://ak-interactive.com/product/xtreme-metal-black-base/ W tym konkretnym przypadku baza jest wlasnie po to aby nadac najlepszy z mozliwych polyskow. 8 godzin temu, zloty napisał: Czarna baza XM świeci się jak psu jajca.Jest idealna pod chromy tytany i inne sreberka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi