micmal Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Rysy na modelach, ich wykonanie, delikatność lini, kształt, miejsca w których występują, podpatruj u Sergiusza Pęczka. W jego modelach to poezja. O młotkowaniu to gdzieś już ostatnio pisałem, polecam filmiki o Kv Wildera i ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 OK. Udało mi się troszkę ten odkurz zmniejszyć Za poprawianie młotkowania wezmę się jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Ciekawy produkt do chippingu... Ktoś to ćwiczył? VMS CHIP&Nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Dla mnie efekt i kontrola procesu zbyt nieprzewidywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Taki trochę cziping na odwałkę.Nie ma to jak tradycyjne metody.Pędzelek albo hairszpreye... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Jakoś tak wyszło Jeszcze mu kurzenia brakuje i guna na gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Malowanie przemilczę, ale nie rozumiem jak można było spieprzyć całkiem dobry model Tamiya nieudolną blacharką ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 26 Sierpnia 2019 Share Napisano 26 Sierpnia 2019 W sumie jak teraz tak patrzę to przednie błotniki wyglądają dosyć podejrzanie :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) OK. Ponieważ model jest sp...ny to galerii nie budiet :-) Ew. jak ktoś lubi popatrzeć na „ruchome obrazki” to ma tutaj: Sturmmörserwagen 606/4 mit 38 cm RW 61 Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Nie rozumiem, dlaczego miałbyś nie zrobić galerii końcowej modelu? Bo błotniki nie wyszły idealnie i się ktoś przyczepił? Nie myli się tylko ten co nic nie robi. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Stojkovic napisał: ..... Nie myli się tylko ten co nic nie robi. I tym mnie przekonałeś Zapraszam do galerii Sturmtiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Błotniki tylko wyprostuj, bo one odginały się do góry, ułatwiając zakładanie gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 3 godziny temu, author21 napisał: Błotniki tylko wyprostuj, bo one odginały się do góry, ułatwiając zakładanie gąsienicy. OK. To nawet logiczne. Nie jest problemem ich wyprostowanie. Ale patrząc na fotki oryginałów jednak „coś nie tak” z tym odginaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Widać na tych zdjęciach też że przykleiłeś je w złym miejscu zostawiając dużą przerwę między nimi a dolnymi płytami pancerza. Osobiście nie zwracam uwagi na przysłowiowe "śrubki" ale nie mówcie mi że to nie wygląda źle Teraz raczej ciężko byłoby to naprawić bez konieczności ponownego malowania ich okolic więc trudno. Ale swoją drogą temat blaszek zazwyczaj można zwieńczyć morałem: Blachy Eduarda są tragiczne =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2019 41 minut temu, Irgr napisał: Widać na tych zdjęciach też że przykleiłeś je w złym miejscu zostawiając dużą przerwę między nimi a dolnymi płytami pancerza. Osobiście nie zwracam uwagi na przysłowiowe "śrubki" ale nie mówcie mi że to nie wygląda źle Teraz raczej ciężko byłoby to naprawić bez konieczności ponownego malowania ich okolic więc trudno. Ale swoją drogą temat blaszek zazwyczaj można zwieńczyć morałem: Blachy Eduarda są tragiczne =P Bo są! Ta przerwa to dlatego, że błotnik edka był za wąski względem tego, co na pancerzu... Ale to żadne tłumaczenie - można było zrobić wersję z oderwanym błotnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Irgr napisał: Ale swoją drogą temat blaszek zazwyczaj można zwieńczyć morałem: Blachy Eduarda są tragiczne =P To najświętsza racja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi