Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Następny Japończyk do kolekcji.Model tradycyjnie prosto z pudła.Kalkomanie z zestawu DP Casper.Zdjęcia tak na szybko robione i takie jakieś ciemne wyszły.Model ma odtworzone nitowanie przez producenta tak delikatnie że żaden wash nie chce się tego trzymać.Można "szczelać" :pif:

jrTYpihl.jpgzS7YbAnl.jpgZw6CP1ll.jpgI9T1nsBl.jpg

5smSo2Wl.jpg

Edytowane przez Xmen
  • Like 2
Napisano

Ciekawe malowanie. Dużo więcej nie widać ?

Nawet słabo wyglądające zdjęcia możesz podbić, obrabiając je w najprostszych narzędziach, nawet darmowych, jak GIMP czy Picasa. Pobrałem w niskiej rozdzielczości, więc fajerwerków ni ma.

z1_improved.jpg

• Like 1
Napisano

Fajnie że dałeś radę, model do łatwych nie należy. Ze zdjęć trudno zobaczyć ile tych nitow musiałeś spiłować. Całość psuje nietrafiony kolor brązowy (niestety trzeba mieszać)i zestawowa owiewka. ( rob taurus na wymianę).

Napisano

Aż tak dużo nitów nie musiałem spiłować.Model składa się całkiem przyzwoicie.Rob Taurus robi owiewkę do modelu Hasegawy czy pasuje nie wiem a nie chciałem zamawiać w ciemno jednej sztuki.Co do koloru brązowego to samoloty te były malowane w jednostkach i nie wiem czy zwracano aż taką uwagę do odcieni.Na zdjęciach w monografii Kagero zresztą kiepskich nawet nie widać czy ten samolot nie jest w kamo trzykolorowym od góry bo były różnie malowane.:hmmm: W tym tygodniu przyjedzie namiot bezcieniowy to zrobię nowe fotki.

Napisano (edytowane)

Zabawy ze zdjęciami ciąg dalszy.:lajkonik:

wvfFCnDl.jpgkATfjKBl.jpgnY6EZqAl.jpglHrSAKEl.jpg

Edytowane przez Xmen
  • Like 4
Napisano

Się podoba, szczególnie to kamo. Moje Ki-27 z ICM-a właśnie do mnie leci.

Napisano

Te ostatnie zdjęcia pokazują, że samolot jest fajny  :D.  podoba się.

Napisano

Ciekawy latawiec, interesujące kamo :super:

"Wczesne" japończyki na forum to trochę rzadkość więc daję dodatkowego plusa.

Wczesne ICM-y miały  bardzo ładnie odtworzone powierzchnie ale niestety złożenie tego w całość bez "strat" było właściwie niemożliwe. Szkoda że "łosiu" nie chce się trzymać, bo niewątpliwie  letadło zyskało by na "plastyczności".