Tap-chan Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Niezłe mydło te linie podziału. Nie szkoda tyle hajsu na kokpit do tego ulepa? Moim zdaniem ulepa potraktować jak ulepa, obok kupić, zrobić i postawić F-14 np. z Trumpka, tam już jest sens pchać dodatki. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Tap-chan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, rudolf24 napisał: Jeśli planujesz robić otwartego Kota to te elementy są bardzo widoczne-wiem bo 1:48 Przy 1/32 wszystko jest bardzo widoczne łącznie z wnętrzem kabiny nawet przy zamkniętej owiewce Scratch a i owszem, ale wtedy ugrzęznę na lata No nic - jqde na wakacje to sobie przemyślę temat No wiem @Tap-chan, że słaby sens pchać dodatki w ten model ale jego tez się da wyprowadzić "na ludzi" Pytanie raczej czy mi się chce i czy nie odpadnę w czasie walki... Ale z drugiej strony jak mnie zmęczy, to zawsze mogę przeskoczyć na któryś z równoległych projektów Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 No ale dobrze jest jak model trzyma poziom, wyborny kokpit i do tego kiepski detal zewnętrzny może się wizualnie gryźć. Chyba, że malunkiem odwalisz jakąś wirtuozerię, ale w 1/32 może nie przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2022 1 minutę temu, Tap-chan napisał: No ale dobrze jest jak model trzyma poziom, wyborny kokpit i do tego kiepski detal zewnętrzny może się wizualnie gryźć. Chyba, że malunkiem odwalisz jakąś wirtuozerię, ale w 1/32 może nie przejść. Nom... skala zobowiązuje... zobaczymy Na razie jeszcze nie kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Psar77 napisał: Nom... skala zobowiązuje... zobaczymy Na razie jeszcze nie kupilem Moim zdaniem dobra blaszka do kokpitu wystarczy, ale fotele to już z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 W dniu 7.06.2022 o 12:10, burzatg napisał: Taki był plan, no ale jak go zobaczyłem, no cóż...minęło trochę czasu. Na szczęście mam jeszcze dwie nieruszone wycinanki od Hala. Koncepcja na nie jest by bryłę zbudować z kartonu a w środek wrzucić żywicę + dysze. Ale to śpiewka przyszłości. A tu z chęcią popatrzę co się będzie wyprawiać. Powodzenia! Widziałem tak zbudowanego Me-262B. Efekt bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 W dniu 16.06.2022 o 21:10, Psar77 napisał: Przy 1/32 wszystko jest bardzo widoczne łącznie z wnętrzem kabiny nawet przy zamkniętej owiewce Scratch a i owszem, ale wtedy ugrzęznę na lata No nic - jqde na wakacje to sobie przemyślę temat No wiem @Tap-chan, że słaby sens pchać dodatki w ten model ale jego tez się da wyprowadzić "na ludzi" Pytanie raczej czy mi się chce i czy nie odpadnę w czasie walki... Ale z drugiej strony jak mnie zmęczy, to zawsze mogę przeskoczyć na któryś z równoległych projektów Kibicuję temu projektowi. Czasem wystarczy jedynie dobrze posklejać model i pomalować a efekt nas mile zaskoczy. Jeśli masz lepszy model to nie pakuj siè w dodatki tylko sklej i porządnie pomaluj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 (edytowane) Nie mam miejsca na kolejny model w 32 Nigdy nawet nie rozważałem kupna Takiego monstrum Ale tego dostałem i przeciez go nie wyrzucę skoro już się wziąłem za odnawianie W każdym razie siedzę i rozmyślam przy lekturze jakie środki zaangazuje w ten projekt Edytowane 18 Czerwca 2022 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 23 minuty temu, Psar77 napisał: Nie mam miejsca na kolejny model w 32 Nigdy nawet nie rozważałem kupna Takiego monstrum Ale tego dostałem i przeciez go nie wyrzucę skoro już się wziąłem za odnawianie W każdym razie siedzę i rozmyślam przy lekturze jakie środki zaangazuje w ten projekt Kłamane foto. Przecież tam nawet żadnego parawanu dookoła nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 33 minuty temu, Tap-chan napisał: Kłamane foto. Przecież tam nawet żadnego parawanu dookoła nie ma. Na szczęście są jeszcze kraju gdzie ten niecny parawanowy proceder nie dotarł Jak wrócę to się rzucam na kokpit zestawowy - zobaczymy co z niego wycisnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 Nie ładnie się tak od tradycji narodowej odcinać Tym bardziej, że Bułgaria tak daleka kulturowo chyba nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 3 godziny temu, Psar77 napisał: ...W każdym razie siedzę i rozmyślam przy lekturze jakie środki zaangazuje w ten projekt To i ja zasiadam w niepewności co tutaj się będzie działo, bo mi tu pachnie zamiarem przeróbki "eFa-14-ego" na Sokoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 Godzinę temu, Slawek_26869 napisał: To i ja zasiadam w niepewności co tutaj się będzie działo, bo mi tu pachnie zamiarem przeróbki "eFa-14-ego" na Sokoła W sumie by się dało. Po odcięciu kadłuba między poduszkami kształt byłby podobny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 Petarda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 41 minut temu, Tap-chan napisał: W sumie by się dało. Po odcięciu kadłuba między poduszkami kształt byłby podobny. No akurat nie tego Sokoła miałem na myśli, jako i czasopismo widoczne na zdjęciu również nie o tym Sokole ma artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 24 Czerwca 2022 Share Napisano 24 Czerwca 2022 Wysłałem wiadomość na priva w sprawie ewentualnych części do modelu... może to potencjalnie być interesujące dla kolegi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Czasami naprawdę projektowi szczęście sprzyja Dzięki Radkowi stałem się posiadaczem niekompletnego zestawu Revella, który leżał u niego przez kawał czasu wlasnie po to, by dzisiaj stać się częścią tego projektu i sprawić, że postanowiłem zmienić trochę kierunek w jakim będzie zmierzał W ogóle, to okazało się, że @radziu_82 to ziom z sąsiedniego osiedla więc w posiadanie zestawu wszedłem niedługo po tym jak odczytałem wiadomość Szybka inwentaryzacja wykazała... ... że muszę odzyskać tylko przednią część kadłuba a konkretnie tyle Cała reszta jest kompletna. Co więcej, w pudełku są też zestawowe kalki w bardzo dobrym jak na swój wiek stanie : Poddam je naświetlaniu (pogoda sprzyja) I tak sobie myślę, że jeżeli trochę zmniejszy się to zażółcenie filmu to skleję model OOB w malowaniu VF-124, o takim o: ...a kalki JR i kółka staną się przyczynkiem do zakupu F-14 z Tamki No to do roboty Edytowane 25 Czerwca 2022 przez Psar77 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Trzymam kciuki za projekt i cieszę się, że części ode mnie się przydadzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Super sprawa, nawet szkło nowe jest . To zrób mu jeszcze linie wgłębne. Możesz poćwiczyć na niepotrzebnych częściach . Edytowane 25 Czerwca 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2022 5 minut temu, barszczo napisał: Super sprawa, nawet szkło nowe jest . To zrób mu jeszcze linie wgłębne. Możesz poćwiczyć na niepotrzebnych częściach . Ale on ma linie wgłębne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 20 minut temu, Psar77 napisał: Ale on ma linie wgłębne Rękę bym sobie dał uciąć że wręcz przeciwnie jak wszystkie stare Revelle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Rękę bym sobie dał uciąć że wręcz przeciwnie jak wszystkie stare Revelle . Nie wszystkie modele Revella posiadają linie wypukłe. Tak od połowy lat 90 Revell wprowadzał modele z linaimi wklęsłymi choć jeszcze dzisiaj można naciąć się na modele starszej generacji z liniami wypukłymi i dlatego należy uważać co się kupuje by potem uniknąć rozczarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi