Czesio Napisano 26 Lipca 2019 Share Napisano 26 Lipca 2019 Cześć, Ruszam z warsztatem najnowszego rosyjskiego myśliwca czyli Su-57. Model będzie od Hobby bossa z raczej bardzo drobnymi modyfikacjami w postaci przewodów, pasów itp. aczkolwiek trochę mnie korci żeby opuścić klapy Model będzie pozbawiony kamuflażu, ma on przedstawiać samolot który tyle co zjechał z linii produkcyjnej i przechodzi próby w locie, tak prezentuje się oryginał : A taki efekt będę chciał uzyskać : Odnośnie samego modelu to zrobiłem na chwilę obecną jedynie wannę kokpitu, tablicę przyrządów oraz fotel. Panele wewnątrz kokpitu producent zrobił w postaci blaszek fototrawionych i naprawdę wygląda to całkiem fajnie, szkoda że nie dorzucili jeszcze pasów do zestawu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Kibicuję w oczekiwaniu na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 (edytowane) Kibicuję w budowie i oglądam z zaciekawieniem. Nareszcie będzie jakiś stan surowy, a nie eksploatowany jak się tylko da. Powodzenia. Edytowane 31 Lipca 2019 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Sierpnia 2019 Share Napisano 1 Sierpnia 2019 Su-57 to bardzo ładny stealth. Ja czekam na wersję 1/48 od KH, ale i w złej skali można podpatrywać.Z tego MiG-35 ze zdjęcia niżej to chcesz weathering ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Sierpnia 2019 Share Napisano 1 Sierpnia 2019 Raczej paneling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2019 Wracam do tematu który wbrew pozorom nie umarł, aczkolwiek ja zacząłem już powoli umierać w środku patrząc na to co kupiłem i w końcu model hobby bossa znalazł się tam gdzie już dawno znaleźć się powinien - w koszu. Na warsztat trafił model od Zvezdy i w sumie różnic nie będę opisywał bo te modele przedstawiają dwa różne samoloty, oczywiście na ogromny plus dla Zvezdy. Póki co mam przeszlifowany kadłub bo oryginalnie był chropowaty, pogłębiłem linie podziału i biorę się za nitowanie. Do zobaczenia wkrótce. @Tap-Chan tak, z Miga-35 chcę ściągnąć "malowanie" i minimalne, ale jednak zauważalne ślady zużycia, a raczej użycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Z tego co się naczytalem w rosyjskich internetach T 50 od zwiezdy i su 57 od zwiezdy to są dwa różne modele. Prawdopodobnie ten co masz też musisz wysłać w kosz. Su 57 różni się nawet kadlubem od tego co masz. Natomiast jeśli Ci nie zależy, to czemy by nie zrobić akurat tego. Ale naprawdę bardzo chwała ten najnowszy. Su 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 W dniu 27.07.2019 o 00:32, Czesio napisał: Wygląda jak oklejony taśmą tamiyi przed malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 Godzinę temu, panDespota napisał: Wygląda jak oklejony taśmą tamiyi przed malowaniem Albo jakby ktoś na goły plastik ponaklejał ze dwa zestawy części PE i zapomniał całości pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi