TAW Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 6 godzin temu, DamianosPL napisał: Te kratki raczej bardziej realnie gdyby były czarno siwe? Rozjaśnić czym? A nie lepiej śruby na ciemno? Kratki trzeba domalować bo szary podkład jest widoczny. Śruby kolorem bazowym wymieszanym lekko z czymś jaśniejszym (może być biel). Potem (po błyszczącym i kalkach) wokół tych przykładowych śrub ciemniejszy wash punktowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 13 minut temu, TAW napisał: Kratki trzeba domalować bo szary podkład jest widoczny. Śruby kolorem bazowym wymieszanym lekko z czymś jaśniejszym (może być biel). Potem (po błyszczącym i kalkach) wokół tych przykładowych śrub ciemniejszy wash punktowy. Washu nie posiadam zednego .A wanne malować na ciemny brązowy zeby bylo realniej (czekaj przeciez robie wersje pustynna to wanna nie musi być brudna od błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 14 minut temu, DamianosPL napisał: Washu nie posiadam zednego Polecam kupić jakiś olejny dedykowany do DAK lub zrobić. 15 minut temu, DamianosPL napisał: .A wanne malować na ciemny brązowy zeby bylo realniej Nieeeeeee! Polecam kupić jakiś pigment pustynno piaskowy a najlepiej 2 różne. Zaczynam się bać co na gąsienice wymyślisz... Zanim zrobisz to napisz co zamierzasz. Po to jest warsztat żeby naprowadzić na dobrą drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, TAW napisał: Polecam kupić jakiś olejny dedykowany do DAK lub zrobić. Nieeeeeee! Polecam kupić jakiś pigment pustynno piaskowy a najlepiej 2 różne. Zaczynam się bać co na gąsienice wymyślisz... Zanim zrobisz to napisz co zamierzasz. Po to jest warsztat żeby naprowadzić na dobrą drogę. Nkałądanie pigmentów jak na tym filmie? Trzeba tez rozpuszczalnikiem czy nie musi byc? Pedzel do pigmentów jaki najlepiej rozmiar bo kupie osobno do pigmentu. https://www.youtube.com/watch?v=YS-ZDTs3NZ4&feature=youtu.be Najlepszy pigment to jakiej firmy? https://www.mojehobby.pl/products/V0003-Weathering-Powder-Sand.html https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-3012-SAND.html Washe to raczej nie dla mnie Edit Bardziej ten pigment? https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-3003-NORTH-AFRICA-DUST.html Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 3 godziny temu, TAW napisał: Zaczynam się bać co na gąsienice wymyślisz... Zanim zrobisz to napisz co zamierzasz. Po to jest warsztat żeby naprowadzić na dobrą drogę. Gąsienice mam na kolor stalowy hmmmmm moze pigment na niego dać ten piaskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Myślę że pigment sand i north africa dust będą ok. Co do nakładania to przetestuj sobie na spodzie wanny jak Ci się będzie bardziej podobać i poćwicz tam żeby wyżej już wtopy nie było. Gąsienice jak coś to kolor ciemny dark iron albo w podobie, żeby nie były całe świecące srebrne. Posrebrzanie tylko na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2019 Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Od spodu tyuch kratek przyklej plastik pomalowany na czarno, nie będzie wtedy widać pustki patrząc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2019 21 godzin temu, TAW napisał: Gąsienice jak coś to kolor ciemny dark iron albo w podobie, żeby nie były całe świecące srebrne. Posrebrzanie tylko na krawędziach. Czyli gąsienice przemalować na ten kolor a potem naniesc na nie pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Sierpnia 2019 Share Napisano 6 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, DamianosPL napisał: Czyli gąsienice przemalować na ten kolor a potem naniesc na nie pigment? Taka jest naturalna kolej rzeczy Jeśli jeszcze nie zaopatrzyłeś się w pigmenty to polecam jeszcze dokupić pigment dark steel jeżeli zamierzasz podejść do tematu gąsienic poważnie. Choć jeśli miałbyś do tego podejść poważnie to przede wszystkim powinieneś wymienić gąsienice ale to może za dużo na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 6 Sierpnia 2019 Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Ja przykładowo nanosze w tej kolejności: salosciowo dark Iron, na to bardzo lekko rust i drubrushem metallic Silver, na koniec pigmenty według uznania i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Kupiłem kilka przedmiotów: Pigmenty chyba dobre wziałem. Pedzel do figurków. Farba ta co wy mówiliscie. Cążki do elementów bo nie posiadam nvm czy beda dobre jak na zdjeciu. I transporter do kolekcji z czołgiem A klej bo mam mało i na zapas. AMM-3012 35ml A.MIG 3012 SAND rev39601 Klej Contacta Liquid 13g VAL73123 30ml 73123 Dark Steel AMM-8590 A.MIG 8590 3/0 SYNTHETIC LINER BRUSH tam80384 10ml Enamel XF-84 Dark Iron Matt tru09970 Model Diagonal Pliers tam35020 Hanomag Sdkfz 251/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Zamiast transportera widziałbym tu jeszcze: wash, lakier mat i błysk i white spirit lub coś w podobie i drugi pigment pustynny (zawsze lepiej wyglądają pigmenty jak są zróżnicowane). Chyba, że już masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2019 29 minut temu, TAW napisał: Zamiast transportera widziałbym tu jeszcze: wash, lakier mat i błysk i white spirit lub coś w podobie i drugi pigment pustynny (zawsze lepiej wyglądają pigmenty jak są zróżnicowane). Chyba, że już masz... Lakier mat italeri i połysk tamiya mam. Do czego ten White spirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Do robienia wszystkich efektów olejnych. Właściwie podstawowy produkt jak się stosuje washe, zacieki i inne efekty olejne. Oglądaj tutoriale to zobaczysz co można z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Sierpnia 2019 Share Napisano 7 Sierpnia 2019 Obserwuję i zainteresowaniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Dzisiejsza praca tylko to mi sie udało zrobić(Lufy). Bo rozpuszczalnik nie chciał zmywac farby tylko przyklejała sie do niego. Ale dobrze ze mialem na zapas ten 250ml starczyłby do pedzlów czy lepiej kupic lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Właśnie też zamówiłem ten model ro treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 W dniu 11.08.2019 o 12:32, DamianosPL napisał: Dzisiejsza praca tylko to mi sie udało zrobić(Lufy). Bo rozpuszczalnik nie chciał zmywac farby tylko przyklejała sie do niego. Wiem, że nic nie wiem. Może tak jaśniej o co chodzi i co chciałeś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 W dniu 11.08.2019 o 12:32, DamianosPL napisał: Dzisiejsza praca tylko to mi sie udało zrobić(Lufy). Bo rozpuszczalnik nie chciał zmywac farby tylko przyklejała sie do niego. Ale dobrze ze mialem na zapas ten 250ml starczyłby do pedzlów czy lepiej kupic lepszy? To co pokazałeś to nie rozpuszczalnik tylko rozcieńczalnik tym będzie Ci ciężko zmyć farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Tutaj jest filmik dobrze pokazujący detale pojazdu. Myślę, że warto zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2019 10 godzin temu, Kriston napisał: To co pokazałeś to nie rozpuszczalnik tylko rozcieńczalnik tym będzie Ci ciężko zmyć farbę. Tyle że u mnie rozcienczalnik zmyl farbę i jest czysty pędzel a rozpuszczalnik nawet farba nie schodziła tylko cała farba zostawala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2019 15.08.2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 17 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Update 17.08.2019 Pomaranczowy Rozpuszczalnik Niebieski Rozcienczalnik Widac róznice gołym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 17 Sierpnia 2019 Zrób zdjęcie rozcieńczalnika i rozpuszczalnika obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi