DamianosPL 18 Posted August 17, 2019 Author Share Posted August 17, 2019 Update 17.08.2019 Pomaranczowy Rozpuszczalnik Niebieski Rozcienczalnik Widac róznice gołym okiem Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 161 Posted August 17, 2019 Super Moderator Share Posted August 17, 2019 Zrób zdjęcie rozcieńczalnika i rozpuszczalnika obok siebie. Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter 436 Posted August 17, 2019 Share Posted August 17, 2019 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Update 17.08.2019 Pomaranczowy Rozpuszczalnik Niebieski Rozcienczalnik Widac róznice gołym okiem Bardzo interesujący eksperyment! Tak trzymaj! 1 Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 18, 2019 Author Share Posted August 18, 2019 Update 18.08.2019 Gąsienice do przemalowania Tam gdzie amortyzatory??(tam gdzie koła sie mocuje) to na jaki kolor? czy odrazu pigment i cyk Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 161 Posted August 18, 2019 Super Moderator Share Posted August 18, 2019 5 minut temu, DamianosPL napisał: Dlaczego, to jest tak nie równo pomalowane? Popraw to, bo źle to wygląda. Śpieszysz się gdzieś? Quote Link to post Share on other sites
TAW 248 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 (edited) Przede wszystkim to za daleko z tą czarną farbą pojechałeś. Ranty kół powinny być jeszcze żółte. A tam gdzie amortyzatory też na żółto. Do gołego plastiku pigment nie przylgnie nic a nic. Edited August 18, 2019 by TAW Quote Link to post Share on other sites
StarBourne 20 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Panowie, bez sensu piszecie te rady i wskazówki. On i tak je zlewa i robi po swojemu, według mnie szkoda czasu. 3 Quote Link to post Share on other sites
kryspacz 112 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 37 minut temu, StarBourne napisał: Panowie, bez sensu piszecie te rady i wskazówki. On i tak je zlewa i robi po swojemu, według mnie szkoda czasu. Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej 1 3 Quote Link to post Share on other sites
piotrkur 69 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 11 godzin temu, kryspacz napisał: Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej To po co się spalać??i tak zrobi po swojemu bez względu co napiszecie.. Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 (edited) Lepiej nie bedzie juz. Z boków sie zjedzie nozykiem i jak nówka bedzie . I srodek domaluje. Hmmm śruby na brązowo moga byc? Revell 84. Edited August 19, 2019 by DamianosPL Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 (edited) 17 godzin temu, kryspacz napisał: Myślę, że większość obserwujących zna już możliwości i mentalność kolegi Damianosa, najlepiej podsumowane jego cytatem w temacie "Projekt Powidz": "Czytałem ale nie chce mi sie zmieniać niech se bydzie jak jest" , i jeśli komentuje ten wątek, to jedynie dla czystej radości badania natury ludzkiej To było grudzien-styczen a mamy połowe sieprnia Edited August 19, 2019 by DamianosPL Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter 436 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Normalnie Damianos jesteś Pollock'iem modelarstwa abstrakcyjnego Tak trzymaj 3 Quote Link to post Share on other sites
enten 126 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 32 minuty temu, DamianosPL napisał: To było grudzien-styczen a mamy połowe sieprnia co to zmienia? poprawisz te koła? Quote Link to post Share on other sites
StarBourne 20 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 54 minuty temu, enten napisał: co to zmienia? poprawisz te koła? A po co, niech se bydzie jak jest hehe 1 Quote Link to post Share on other sites
push-up78 131 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Chłopie malujesz akrylami czy emalią?Jeśli np.Model Master albo Tamiya ,Revell emalie to spoko możesz to delikatnie zmyć pędzelkiem rozpuszczalnikiem.Jak tak robię ale podkład zawsze baza z akrylu.Polecam sprawdzone i jak zle ci wjedzie na koła farba delikatnie przemywasz pędzelkiem i efekt w porządku.Po brudzingu nic nie widać i tak ale czujesz się z tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
enten 126 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Lepiej nie bedzie juz. Z boków sie zjedzie nozykiem i jak nówka bedzie . I srodek domaluje. Hmmm śruby na brązowo moga byc? Revell 84. Spróbuj malować w odwrotnej kolejności. Najpierw dookoła bieżnik na czarno a później wnętrze. po co chcesz śruby malować na brązowo? Quote Link to post Share on other sites
Bengal 370 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 16 minut temu, enten napisał: Spróbuj malować w odwrotnej kolejności. Najpierw dookoła bieżnik na czarno a później wnętrze. Dobrze prawi, posłuchaj się go. Jeśli nie masz, to kup sobie coś takiego : Quote Link to post Share on other sites
enten 126 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 o, to jest fajny patent! Ponoć w papierniczych jest dostępny za kilka złotych? Quote Link to post Share on other sites
Bengal 370 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 si, parę złotych a pracę bardzo ułatwia Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 Poprawka Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 W dniu 18.08.2019 o 20:46, TAW napisał: Przede wszystkim to za daleko z tą czarną farbą pojechałeś. Ranty kół powinny być jeszcze żółte. A tam gdzie amortyzatory też na żółto. Do gołego plastiku pigment nie przylgnie nic a nic. Przed polozeniem pigmentu bezbarwnym matt zrobic odrazu? Quote Link to post Share on other sites
enten 126 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 (edited) najpierw pomaluj. Zapewne będziesz malował matową farbą, więc.... Wash pomijasz? Edited August 19, 2019 by enten Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 18 Posted August 19, 2019 Author Share Posted August 19, 2019 18 minut temu, enten napisał: najpierw pomaluj. Zapewne będziesz malował matową farbą, więc.... Wash pomijasz? wash pomijam bo nie posiadam. Na gąsienice dawac pigment ten dark iron czy pustynny? Raczej pustynny jezeli afryka Quote Link to post Share on other sites
TAW 248 Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Najpierw pustynny a potem dark iron. Oglądasz jakieś poradniki modelarskie czy taki "samouk" jesteś? Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę weathering tracks tank model i już wszystko byś wiedział. Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 161 Posted August 19, 2019 Super Moderator Share Posted August 19, 2019 3 godziny temu, DamianosPL napisał: Poprawka Dało się?, dało się. Więc następnym razem się przyłóż, bez pośpiechu i nie pokazuj więcej takich zapaćkanych, tylko ładnie pomalowane elementy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts