Xmen Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Przedstawiam następny ukończony model.Budowa ciągnęła się o stycznia ale jest wreszcie koniec.Jest to drugie i ostatnie podejście do tego modelu.Model przedstawia samolot z drugiej połowy 1940 roku.Na początku 1941 zmieniono oznakowanie na górnej powierzchni skrzydeł ale to bardziej mi się podoba..Samoloty te były malowane farbami błyszczącymi ale ja swój pomalowałem lakierem półmatowym i myślę że błyszczy się wystarczająco. Chłodnica już pomalowana.Można się pastwić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Co prawda Ikarus kojarzy mi się bardziej z autobusem ale ten samolot to też ciekawy wynalazek. Model czyściutko zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Wygląda rasowo, pasował by do wyścigów w Reno z tą sylwetką Mógłbyś dać jakąś fotografię od przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) 16 minut temu, LordDisneyland napisał: Wygląda rasowo, pasował by do wyścigów w Reno z tą sylwetką Mógłbyś dać jakąś fotografię od przodu? Przyznam szczerze że nie zrobiłem fotki od przodu.Jak będę robił zdjęcia Kyofu to zrobię bo do jednego zdjęcia nie chcę rozkładać namiotu.Będzie do obejrzenia na żywo w Łasku jak się uda dojechać. Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Oooo, wyścigowa wersja PZL-ki Zacny modelik. Temat niszowy wyciągnięty z najniższej niszy Całkiem ładnie zmalowany Jedyna rzecz jaka mi "nie leży" to kołpak. Jakiś taki nie od tego latawca. Coś tu odrobinę konstruktorom nie wyszło. Ogólnie "na plus" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Ikarus i mnie kojarzy się z autobusem. a ten samolot ... fajnie ci wyszedł, ale jednak nasze P-24, w podobnej klasie, czy koncepcji, prezentowały się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 Fajna odskocznia od krzyży i gwiazdek wszelakiej maści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Sierpnia 2019 Share Napisano 5 Sierpnia 2019 No nie do końca , krzyże przecież ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 6 Sierpnia 2019 Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Fakt, miałem na myśli czarne krzyże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Specjalnie dla kolegi "LordDisneyland" zdjęcie 'and face" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Dziekuję! Tego mi tu brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Modelik OK całkiem fajny ale oryginał to jakaś porażka. Niby koncepcja ala` Pułaski ale co taki bidny jugolski pilocina widział z kabiny. Toż to miał być myśliwiec a pilot ślepy do przodu, w dół i ba boki jedynie coś do góry mógł "lukać". Porażka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi