dzidas71 Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam. Zaczynam bardzo obszerny jak dla mnie temat. Zebrałem już materiały i zaczynam działać. Wykonałem już pierwsze prace. Przeraża mnie trochę nakład pracy jaki będzie potrzebny, aby stworzyć model na przyzwoitym poziomie. "Z pudła" ten zestaw jest siermiężny jak zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 No popatrz , a ja przez całe życie myślałem że Hudziak miał dwa , a nie cztery kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2019 No właśnie widzisz, jak wypada zestawowy detal. Znalazłem w US fajne żywiczne kominy, myślę,że szkoda słów by porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Hudy w dużej skali - sam go mam więc już oglądam. Możesz dać jakiś namiar na te kominy? Jak masz jeszcze jakieś ciekawe dodatki to dawaj informacje jeżeli można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Noo w końcu coś w "normalnej skali" i powrót z zaświatów też in plus, gdzieś się chłopie ukrywał w ostatnich latach? Hudzison nie smark, to i popatrzeć można Wory na wieżach to jakiś dodatek czy rzeźbiłeś sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Uuuhu. Szykuje się głęboka waloryzacja widzę. Fajnie ze 350. Podpatruje i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Hoho zasiadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Głęboka waloryzacja jest w tym modelu niezbędna. Inaczej będzie wyglądał jak Arizona Hobby Bosa prosto z pudła. Kominy to Manky Models , jakaś manufaktura z US, ale są naprawdę dobre. Jedyna wada - blaszki kominowe dedykowane do Trumpetera nie pasują, trzeba przerabiać. Ogólnie, podstawowy zestaw waloryzacyjny to BigBlueBoy z ryżowej krainy. Cena 110 E.Jest tam mnóstwo blach dobrej jakości, żywice, np wieże,fartuchy, toczone lufy itp. Jedyną wadą jest bardzo ch....a instrukcja. Planuje jeszcze drewniany pokład i zobaczymy co jeszcze. Projekt nie będzie szybki, bo robię jeszcze samolot i czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Robiłem kiedyś z Hood'a z kartonu w 1:400, także siadam i obserwuję i powodzenia życzę. Zapowiada sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi