Super_Hans Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Przedstawiam kolejnego uczestnika projektu grupowego – Polskie niszczyciele klasy Hunt w skali 1/700. Miałem trochę obaw bo to pierwszy mój okręt w tej skali, niemniej jednak pracę przy nim będę wspominał z przyjemnością. Z pewnością to nie ostatni projekt grupowy w 1/700 tu na forum. Okręt to ORP Kujawiak, niszczyciel eskortowy typu Hunt II, budowany dla Royal Navy jako HMS „Oakley”. 30 maja 1941 roku został przekazany Polskiej Marynarce Wojennej. Okręt, dowodzony przez Ludwika Lichodziejewskiego, pełnił służbę patrolową i eskortową, uczestniczył też w rajdzie na Lofoty oraz operacji Harpoon. Po jej zakończeniu, w nocy z 15 na 16 czerwca 1942 roku, zatonął na minie w pobliżu Malty ze stratą 13 członków załogi. Model to wypust firmy IBG, niezły ale wymagający dopracowania i waloryzacji jeśli ma się jako tako prezentować. Wymianie uległa artyleria główna na zestaw Flyhawka, działko Pom-pom to FineMolds. Wyrzutnie bomb głębinowych to żywica od L'Arsenal. Blaszki to nieoceniona pomoc kolegów z forum - projekt Michała i pomocy przy trawieniu Marka. Dzięki! Ponadto dość sporo zwykłego modelarskiego scratchu. Warsztat rzecz jasna jest w projekcie. Dziękuje za udział w projekcie! Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Super_Hans 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Świetna robota Pawle! Jak patrzę na te Wasze Hunty, to mój jakoś przestaje mi się podobać Jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Piękny niczym ułan malowany!!! Z kujawiaka , HEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Z żabiej perspektywy, okręcik prezentuje się najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 No i kolejny pocisk odpalony ku HFAle cesarstFa. Brawo, olinowanie bije pozostałe, jak już wspominałem wcześniej, ustaliłeś nowy trynd/standard. W końcu dział zaczyna żyć i rozwijać się niczym papier toaletowy. Teraz trzeba nacierac dalej, DO BOJU !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Super, podoba mi się. Mam obawy czy mój choć w połowie będzie taki jak twój. Teraz czekam na wasze kolejne pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Gratulacje, jak już mówiłem olinowanie wykonałeś genialnie klasa światowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 29 Sierpnia 2019 Share Napisano 29 Sierpnia 2019 Model wyglada efektownie, ale. Mysle, ze uklad rufowych zrzutni jest bledny. Taki sam podaje Kagero ale ta monografia nie powala, to moja opinia. Zestaw artylerii glownej FH jest za wielki, chyba lepiej zrobic kopie tego co zrobili w plastiku, chyba, ze sprzedaja juz osobno. Ale generalnie oko cieszy, no zwlaszcza ,ze jest WYMALOWNY zgodnie z "tryndem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2019 Dzięki panowie z pozytywny odzew! Piotras, masz rację. Bo moj Kujawiak to taki "Bękart Wojny" .. Brad Pitt wśród huntow. I armate ma większą i jaj więcej na rufie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 (edytowane) genialny model. Genialne morze, fajne zdjęcia. Zawsze czułem, że właśnie tak powinien wyglądać model niszczyciela w 700. Brawo i Gratulacje !!!! Ps. Jak robisz zdjęcia, to ustawiaj maksymalną przesłonę, i rób je z dalsza. Wtedy będą bardziej prawdziwe Edytowane 2 Września 2019 przez spiton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi