Jump to content

KW-1S PST 1/72

temir 2
 Share

Recommended Posts

Witam!

Na wstępie pragnę podziękować wszystkim tym którzy odwiedzili i zechcieli skomentować budowę modelu w wątku warsztatowym ! Wielkie dzięki !

Parę słów o samym modelu - sklejalność i dopasowanie elementów bezproblemowe. Detale całkiem niezłe,jedyny wyjątek stanowią ogniwa gąsienic dalekie od orginału. . Ten mankament zadecydował że pojazd wykonałem w malowaniu zimowym: starałem się zamaskować gasienice pokrywą śnieżną . Do malowania modelu użyłem akryli Vallejo, "świeży" śnieg na gąsienicach to Tamiya weathering stick. Więcej na temat szczegółów budowy i malowania można znaleść tutaj:

viewtopic.php?t=5991

Zapraszam do oglądania i komentowania!

0a3d0b9ff892cbb8m.jpg79fc4cc62eb32e9dm.jpg4da9010c4a7603cdm.jpgcb6c4a581fc73babm.jpg

d32a7d31334c47e6m.jpg8dab8759b826e63dm.jpge4ee81c78f1bf41dm.jpge7af47b720307f28m.jpg

ee03e7d1e1b9dccbm.jpge9eb9bfe7e51489cm.jpg34a7452570d54bf4m.jpga68eb38dafd3c74dm.jpg

129c0e24aa97e6c7m.jpgde9cd56ff53ab62fm.jpg

Pozdrawiam!

Edited by Guest

W twoim modelu bardzo podoba mi się to że nie ma tu żadnych przesadzonych śladów eksploatacji, Często kiedy oglądam modele wschodniej myśli technicznej to są do przesady okopcone, zardzewiałe itp... ( co może na czołgach Bt 2,5 i 7,T 26 i T 35 nie dziwi -, ale już na T-34 co rzadko miesiąc przetrwały )

Pozdrawiam !

Mnie się podoba

Fajnie udało Ci się ułożyć gąsiennice, zbiorniki to dla mnie mistrzostwo świata (super "szew"), malowanie wypas... No i temat.. ciekawy czołgutek a nie kolejna niemiecka kupa złomu ;)

Tiaaa, zdecydowanie mi się podoba

T-34 co rzadko miesiąc przetrwały

A Rudy 102 ?

Mnie się podoba

Fajnie udało Ci się ułożyć gąsiennice, zbiorniki to dla mnie mistrzostwo świata (super "szew"), malowanie wypas... No i temat.. ciekawy czołgutek a nie kolejna niemiecka kupa złomu ;)

Tiaaa, zdecydowanie mi się podoba

Zostaje mi tylko przytaknąć...