Skocz do zawartości

Wakacje 2019: Hurricane I, Bf-109E4/B, Thunderbolt, Rafale M

Hubert Kendziorek

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, mirage3 napisał:

Ja bym sugerował zmianę nazwy wątku na wakacje... Forever po co się ograniczać 😎

Brzmi dobrze, ale zamierzam wakacje 2019 pociągnąć najdalej do 2024 :mrgreen: . Mam w ten sposób konkretny i osiągalny cel, a takie forever to by się ciągnęło i ciągnęło bez końca. 

• Like 1

Godzinę temu, Hubert Kendziorek napisał:

Ależ sylwetkę ma ta maszyna. 

Zasadniczo - dzban to dzban :wink:

A modelik prezentuje się smakowicie. Pięknie zrobiony :brawo:

• Like 1

Wspólnie z Hurrim przezwyciężyliśmy już niemal wszystkie trudności... już widzieliśmy światło na końcu tunelu... kiedy to, kiedy TO się stało...

XTz8f0.jpg

Przykleiłem limuzynę ostrożnie dawkując Extra Thin, tylko od przodu, ale i tak podeszło do tyłu i do góry, tak więc po odklejeniu masek ukazał się obraz zniszczenia.

Odrywając zaś zniszczoną limuzynę gdzieś przy manewrach odpadło lewe pozycyjne, spadło sobie na włochaty jasny dywan i... znikło. Nic nie pomogło, nawet numer z pończochą na rurze odkurzacza. 

Przy tych kłopotach ułamany maszt antenowy to Pikuś.

Ergo:

a) kabina będzie otwarta, zamaskowałem już obustronnie do malowania;

b) lewe pozycyjne trzeba dorobić - na zdjęciu w trakcie obróbki.

• Like 3

42 minuty temu, barszczo napisał:

Co nas nie zabije, to nas wzmocni :super:.

Nie wspominając o srebrzących kalkach z numerem seryjnym, wyszło po macie. Trochę zamaskowałem kolorami kamo, bo Sol po nakłuwaniu już nic nie pomagał. Będzie takie extra zużycie 😉 

14 minut temu, Hubert Kendziorek napisał:

matowego bezbarwnego Vallejo

Jakoś nie czuję się  za bardzo zaskoczony, że tak się zadziało. W końcu to Vallejo. W sumie to już musztarda po obiedzie ale ja bym jednak psiknął jakąś satyną (nawet niech i Valejo)  bo ten mat to jednak trochę za ostry jest (ale to oczywiście tylko moje marudzenie na podstawie moich odczuć :wink:)

• Like 1

Godzinę temu, abtb napisał:

ten mat to jednak trochę za ostry jest

Pewnie lekko przepoleruję ściereczką.

Co do samego matu - zwykły matowy Vallejo w małej buteleczce jest znośny. Po dobrych doświadczeniach z podkładami serii Mecha chciałem spróbować, zwłaszcza że wieczorem przyszło pracować i nie chciałem smrodzić, a tu takie - dla mnie jednak - zaskoczenie. Schodzi z taśmą. Ba, schodzi w zasadzie od dotknięcia.

1 minutę temu, Hubert Kendziorek napisał:

nie chciałem smrodzić,

1 minutę temu, Hubert Kendziorek napisał:

Schodzi z taśmą. Ba, schodzi w zasadzie od dotknięcia.

Czyli w stwierdzeniu - "że im coś bardziej śmierdzi, tym jest lepsze", jest sporo prawdy. Ja mam własną norę więc Guze C nawet o północy nikogo z domowników nie wali po nosie :mrgreen:

• Like 1

Naprawki, poprawki...

ZfSmXA.jpg

Liczę, że matowy wyrówna efekt. Odtworzyłem prowadnice limuzyny, zamontowałem nowy maszt antenowy na stateczniku pionowym.  

BZRG7I.jpg

Moim zdaniem operacja się udała, pytanie czy pacjent przeżyje.

Czy wysuwany schodek dla pilota powinien być w kolorze kamuflażu, czy kolor metalu?

• Like 2

11 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał:

Czy wysuwany schodek dla pilota powinien być w kolorze kamuflażu, czy kolor metalu?

Metalowy, trochę go washem coby się tak wyróżniał. Całość super, podoba mi się to nietypowe malowanie :D .

• Like 1