mirage3 Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Ja bym sugerował zmianę nazwy wątku na wakacje... Forever po co się ograniczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 12 godzin temu, mirage3 napisał: Ja bym sugerował zmianę nazwy wątku na wakacje... Forever po co się ograniczać Brzmi dobrze, ale zamierzam wakacje 2019 pociągnąć najdalej do 2024 . Mam w ten sposób konkretny i osiągalny cel, a takie forever to by się ciągnęło i ciągnęło bez końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Może się wyrobię przed 2024 Światło słabe, ale zdjęcia robione na szybko poza zwykłym "atelier". Ależ sylwetkę ma ta maszyna. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Świetnie pomalowany. Chciałbym tak umieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Godzinę temu, Hubert Kendziorek napisał: Ależ sylwetkę ma ta maszyna. Zasadniczo - dzban to dzban A modelik prezentuje się smakowicie. Pięknie zrobiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Lipca 2022 Autor Share Napisano 19 Lipca 2022 No to jeszcze aktualizacja Hurricane. 8 godzin temu, abtb napisał: Zasadniczo - dzban to dzban Fakt, niby dzban, ale ma wygląd maszyny wojennej, 100% siły i agresji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 Oba świetne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 Elegancki "Dzbanek". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 19 Lipca 2022 Share Napisano 19 Lipca 2022 22 godziny temu, abtb napisał: Zasadniczo - dzban to dzban Aha, a ja dodam: zasadniczo- śledź to śledź 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lipca 2022 Share Napisano 20 Lipca 2022 8 godzin temu, giberes napisał: ja dodam: A ja dodam, że zasadniczo śledź pasuje do dzbana (z zawartością ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 20 Lipca 2022 Autor Share Napisano 20 Lipca 2022 Hurricane na pleckach, ale już z kółkami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Wspólnie z Hurrim przezwyciężyliśmy już niemal wszystkie trudności... już widzieliśmy światło na końcu tunelu... kiedy to, kiedy TO się stało... Przykleiłem limuzynę ostrożnie dawkując Extra Thin, tylko od przodu, ale i tak podeszło do tyłu i do góry, tak więc po odklejeniu masek ukazał się obraz zniszczenia. Odrywając zaś zniszczoną limuzynę gdzieś przy manewrach odpadło lewe pozycyjne, spadło sobie na włochaty jasny dywan i... znikło. Nic nie pomogło, nawet numer z pończochą na rurze odkurzacza. Przy tych kłopotach ułamany maszt antenowy to Pikuś. Ergo: a) kabina będzie otwarta, zamaskowałem już obustronnie do malowania; b) lewe pozycyjne trzeba dorobić - na zdjęciu w trakcie obróbki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Co nas nie zabije, to nas wzmocni . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 42 minuty temu, barszczo napisał: Co nas nie zabije, to nas wzmocni . Nie wspominając o srebrzących kalkach z numerem seryjnym, wyszło po macie. Trochę zamaskowałem kolorami kamo, bo Sol po nakłuwaniu już nic nie pomagał. Będzie takie extra zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 3 godziny temu, Hubert Kendziorek napisał: Nie wspominając o srebrzących kalkach z numerem seryjnym, wyszło po macie. Skąd ja to znam ... Aha, z autopsji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Pierwszy i ostatni raz użyłem na modelu matowego bezbarwnego Vallejo for Mechas. O ile podkłady z tej serii są OK, tak bezbarwny nie trzyma się w ogóle powierzchni. Żadnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 14 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: matowego bezbarwnego Vallejo Jakoś nie czuję się za bardzo zaskoczony, że tak się zadziało. W końcu to Vallejo. W sumie to już musztarda po obiedzie ale ja bym jednak psiknął jakąś satyną (nawet niech i Valejo) bo ten mat to jednak trochę za ostry jest (ale to oczywiście tylko moje marudzenie na podstawie moich odczuć ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Godzinę temu, abtb napisał: ten mat to jednak trochę za ostry jest Pewnie lekko przepoleruję ściereczką. Co do samego matu - zwykły matowy Vallejo w małej buteleczce jest znośny. Po dobrych doświadczeniach z podkładami serii Mecha chciałem spróbować, zwłaszcza że wieczorem przyszło pracować i nie chciałem smrodzić, a tu takie - dla mnie jednak - zaskoczenie. Schodzi z taśmą. Ba, schodzi w zasadzie od dotknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 1 minutę temu, Hubert Kendziorek napisał: nie chciałem smrodzić, 1 minutę temu, Hubert Kendziorek napisał: Schodzi z taśmą. Ba, schodzi w zasadzie od dotknięcia. Czyli w stwierdzeniu - "że im coś bardziej śmierdzi, tym jest lepsze", jest sporo prawdy. Ja mam własną norę więc Guze C nawet o północy nikogo z domowników nie wali po nosie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Naprawki, poprawki... Liczę, że matowy wyrówna efekt. Odtworzyłem prowadnice limuzyny, zamontowałem nowy maszt antenowy na stateczniku pionowym. Moim zdaniem operacja się udała, pytanie czy pacjent przeżyje. Czy wysuwany schodek dla pilota powinien być w kolorze kamuflażu, czy kolor metalu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 11 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Czy wysuwany schodek dla pilota powinien być w kolorze kamuflażu, czy kolor metalu? Metalowy, trochę go washem coby się tak wyróżniał. Całość super, podoba mi się to nietypowe malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Jedziemy dalej. Dokończone nakładanie kalkomanii na Dzbanku. Dla jasności: doszły na klapach i na bombach. Bomby jeszcze przed lakierem matowym. Na Hurrim trochę trzeba będzie przybrudzić nowo wymalowany kamuflaż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Świetne oba, Hurri wygląda jakby nic się nie stało . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Ale dlaczego czarne blast tubes u Mahurina? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Ale dlaczego czarne blast tubes u Mahurina? Jeszcze nie pomalowane, to podkład, a lufy włożone na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi