zloty Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Dział podupada ,trzeba zrobić trochę ruchu. Aktualnie buduję A-4 Skyhawka z serii Super44. Model to przepak znakomitego modelu Platza. Do zestawu dokupiłem blaszkę Eduarda.Samolocik planuję przedstawić na płycie lotniskowca wraz z inwentarzem. Jak przystało na każdy porządny warsztat na pierwszy ogień idzie fotel pilota. Przygotowany do montażu blaszek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 Sloty Klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Września 2019 Autor Share Napisano 8 Września 2019 .Tron. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Września 2019 Autor Share Napisano 10 Września 2019 Zlepiony w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Ten Platz wygląda jak 2x pomniejszona Haska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Ale go pokroiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Września 2019 Autor Share Napisano 10 Września 2019 @mbrnnr - dokładnie, dobrze zrobionego Skyhawka Platza można pomylić z modelem w 48. @Artur D. - musiałem , sloty opadają pod wpływem grawitacji , a jak już zacząłem to i klapy poszły.Można było wyciąć jeszcze hamulce na burtach (w modelu są zaznaczone od wewnętrznej strony połówek kadłuba) ale już nie ryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 2 minuty temu, zloty napisał: @Artur D. - musiałem , sloty opadają pod wpływem grawitacji , a jak już zacząłem to i klapy poszły.Można było wyciąć jeszcze hamulce na burtach (w modelu są zaznaczone od wewnętrznej strony połówek kadłuba) ale już nie ryzykowałem. Trzeba było ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 (edytowane) @zloty - tylko uważaj, bo Haska ma źle zrobione przejście krawędzi natarcia pod slotami, że byś się nie zainspirował. Powinno być gładkie. Edytowane 10 Września 2019 przez mbrnnr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Września 2019 Autor Share Napisano 10 Września 2019 1 minutę temu, Artur D. napisał: Trzeba było ciąć Eee wiesz ,to jest naprawdę małe. Ale może w następnych Plackach zaplanuję większą chirurgię.Płyną już do mnie F-105 i F-106. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 1 minutę temu, zloty napisał: Eee wiesz ,to jest naprawdę małe. Ale może w następnych Plackach zaplanuję większą chirurgię.Płyną już do mnie F-105 i F-106. Ja wiem o tym że jest to małe i dlatego jest piekne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Września 2019 Autor Share Napisano 10 Września 2019 @mbrnnr- o tym myślisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Września 2019 Share Napisano 10 Września 2019 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Września 2019 Autor Share Napisano 11 Września 2019 Ścieżka zdrowia dla slotów.Prawy przed , lewy po. Skuter w objęciach krakena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Przygarnąłeś takie piskle to teraz trzeba o nie zadbać! Robótka cacy! Takie masochistyczne dłubanie lubię i popieram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Ładnie idzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 No cóż Hans , stado się rozrasta , jakoś ten drób zawładną mnOM ostatnio. Ale więcej do zadbania = więcej radochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Września 2019 Autor Share Napisano 16 Września 2019 Będzie budowanie na czarnym. Zobaczę czy to jest lepsze niż preshading. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 2 godziny temu, zloty napisał: Będzie budowanie na czarnym. Zobaczę czy to jest lepsze niż preshading. Też jestem ciekaw Twoich obserwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Września 2019 Autor Share Napisano 19 Września 2019 Zanim nastąpią malowanki muszę uporać się ze slotami. Wypełnienie i zrównanie miejsca po wyciętych slotach bez możliwości szlifowania skrzydła(bliskość charakterystycznych owali) jest co nieco pracochłonne. Wkleiłem kawałek hipsu , i na to nałożyłem gęsty surfacer z areo. Obkleję ponownie taśmą i wyszlifuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 20 Września 2019 Autor Share Napisano 20 Września 2019 Malowanie coraz bliżej , miejsca na sloty gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 Początek malowanek. Góra jeszcze przed kolorem bazowym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Września 2019 Autor Share Napisano 29 Września 2019 kolorowanie cd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 Ładny maluszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Listopada 2019 Autor Share Napisano 3 Listopada 2019 Postępy; 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi