Skocz do zawartości

A-4F Skyhawk , Eduard 1:144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dział podupada ,trzeba zrobić trochę ruchu.

Aktualnie buduję A-4 Skyhawka z serii Super44.

Model to przepak znakomitego modelu Platza.

Do zestawu dokupiłem blaszkę Eduarda.Samolocik planuję przedstawić na płycie lotniskowca wraz z  inwentarzem.

Jak przystało na każdy porządny warsztat na pierwszy ogień idzie fotel pilota.

Przygotowany do montażu blaszek.

_1010857.JPG

• Like 1
Napisano

@mbrnnr - dokładnie, dobrze zrobionego Skyhawka Platza  można pomylić z modelem w 48. 

@Artur D. - musiałem , sloty opadają pod wpływem grawitacji , a jak już zacząłem to i klapy poszły.Można było wyciąć jeszcze hamulce na burtach (w modelu są zaznaczone od wewnętrznej strony połówek kadłuba)  ale już nie ryzykowałem.

Napisano
2 minuty temu, zloty napisał:

@Artur D. - musiałem , sloty opadają pod wpływem grawitacji , a jak już zacząłem to i klapy poszły.Można było wyciąć jeszcze hamulce na burtach (w modelu są zaznaczone od wewnętrznej strony połówek kadłuba)  ale już nie ryzykowałem.

Trzeba było ciąć

Napisano (edytowane)

@zloty - tylko uważaj, bo Haska ma źle zrobione przejście krawędzi natarcia pod slotami, że byś się nie zainspirował. Powinno być gładkie. ?

Edytowane przez mbrnnr
  • Thanks 1
Napisano
1 minutę temu, Artur D. napisał:

Trzeba było ciąć

Eee wiesz ,to jest naprawdę małe.

Ale może w następnych Plackach zaplanuję większą chirurgię.Płyną już do mnie F-105 i F-106.

Napisano
1 minutę temu, zloty napisał:

Eee wiesz ,to jest naprawdę małe.

Ale może w następnych Plackach zaplanuję większą chirurgię.Płyną już do mnie F-105 i F-106.

Ja wiem o tym że jest to małe i dlatego jest piekne

• Like 1
Napisano

No cóż Hans ,  stado się rozrasta , jakoś ten drób zawładną mnOM ostatnio.

Ale więcej do zadbania = więcej radochy :)

Napisano

Zanim nastąpią  malowanki muszę uporać się ze slotami.
Wypełnienie i zrównanie miejsca po wyciętych slotach bez możliwości szlifowania skrzydła(bliskość charakterystycznych owali) jest co nieco pracochłonne.
Wkleiłem kawałek hipsu , i na to nałożyłem gęsty surfacer z areo.
Obkleję ponownie taśmą i wyszlifuję. 

_1010864.JPG

• 1 month later...