Skocz do zawartości

A-4F Skyhawk , Eduard 1:144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuję do niego pokład lotniskowca i jakiegoś pilota.Może dołożę drabinkę.

Wszystko na wysokim drewnianym cokoliku.Taki bibelocik:)

Inspiracją był praca  Dirka Mennigke.

Napisano
W dniu 4.11.2019 o 17:05, zloty napisał:

Planuję do niego pokład lotniskowca i jakiegoś pilota.Może dołożę drabinkę.

Wszystko na wysokim drewnianym cokoliku.Taki bibelocik:)

Inspiracją był praca  Dirka Mennigke.

A taki bibleocik?

l_179649383c20989KEecMO2NpUqaWp_tvhgK.jp

Napisano

Twój wygląda lepiej niż pana Dirka. Takie moje zdanie.

Co do łosza, jakim kolorem zapuściłeś? Bo jeszcze jest za ostro. W tej skali wszelkie linie podziału i są umowne i przeskalowane więc mocny i ciemny łosz daje nienaturalny efekt. Daj subtelniejszy kolor. Szary wpadający w niebieski. Jak zmieszasz szary nieco ciemniejszy od bazy to odrobinę Paneys Gray dodaj. Unikałbym brązów na szarym w tej skali. Szczyptę na białych elementach tak. Ale tylko tam. 

A tak poza tym to wymalowany jest bardzo fajnie!:super:

Fota dla przykładu co tam w liniach podziału widać. a-4_title.jpg

• Thanks 1
Napisano

Dzięki Hans.

Łosz na górze to  Deep Grey od miga , dól to mieszanka Deep Grey i dla rozjaśnienia dodałem jasno-zielony filtr AK.

Może masz racje z tym subtelniejszym podkreśleniem linii , coś wykombinuję. Mam w domu dwoje malarzy , wiec będę musiał zakraść się do pracowni i pobrać jakieś  schmincke do profanacji.

Napisano (edytowane)

Gdybym nie wiedział tego wcześniej to nie bym wierzył że to 144 :super: Ja też uważam, że pan Mennigke bardziej skupił się na efektownej podstawce niż na samym modelu ?

Edytowane przez Marudek
Napisano

A to tutaj ptaszyna pokładu szuka... tak się właśnie zastanawiałem pisząc o CV-19 w dziale okrętowym. Urocze maleństwo - zazdroszczę precyzji. Mam jeszcze jedną fotkę z pokładu USS Hancock-a - A-4F z Attack Squadron 55, niestety bez daty:

1300734480_A-4FSkyhawkAttackSquadron55.thumb.jpg.5d687aa62df6ed1846b1f79f88d125fa.jpg

• Thanks 1
Napisano
11 godzin temu, zloty napisał:

Platz dał jakiegoś gluta zamiast anteny na garbie

No właśnie... To coś na samym środku garba modelu (nie wiem co to) w oryginale pojawiło się w delikatniejszej formie w 1975 r. Moim zdaniem bezpieczniej trzymać się konfiguracji z 1969 - antena radia UHF (wysoki słupek zaraz za kokpitem) i światło pozycyjne (bliżej ogona):

277668225_VA-164LadyJessie.thumb.jpg.f1b00cb606ae8050a8e59641c8cbd364.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • 4 weeks later...
Napisano

Pokład cacy. Ale ja bym rozważył zmianę reszty podstawki na jednolitą. Np w kolorze kadłuba okrętu, coś co by umownie imitowalo np metal. Teraz te pionowe pseudo słoje odciagaja wzrok i mylą. Jak ktoś nie wie, że na górze mamy deski pokładu to pomysli że to jakieś drewniane pudełko po prostu.