giberes Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Tamiya fajne na jakiś czas, niestety to z tych tańszych tamiyowych, więc po jakimś czasie cięcia plastiku pojawił się luz na nicie. Jednak przesiadka z anonimowych obcinaczek w moim przypadku i tak była ogromnym skokiem jakościowym przy wycinaniu elementów, więc również potwierdzam cena/jakość na +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 2 godziny temu, Klapouch napisał: Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Nosisz przy pasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 2 godziny temu, Klapouch napisał: Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Jak z wytrzymałością/twardością ostrza? Bo kupiłem ostatnio MENG MTS022 - Intermediate Single-edged Hobby Side Cutter które robi DSPIAE, i jestem trochę rozczarowany tym jak szybko ostrze się odkształciło przy cięciu. Tnie dobrze, ale trzeba uważać co się tnie, zwłaszcza elementy połączone z ramką w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 Ja używam takich z Fine Art, z błękitnymi rączkami i nie narzekam. Odpada ok. połowa pracy z obróbka wyciętych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 1 godzinę temu, Seb napisał: Nosisz przy pasku? No ba. A jak zobaczę model na ulicy ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 1 godzinę temu, Kalor napisał: Jak z wytrzymałością/twardością ostrza? Bo kupiłem ostatnio MENG MTS022 - Intermediate Single-edged Hobby Side Cutter które robi DSPIAE, i jestem trochę rozczarowany tym jak szybko ostrze się odkształciło przy cięciu. Tnie dobrze, ale trzeba uważać co się tnie, zwłaszcza elementy połączone z ramką w kilku miejscach. Ja nie zauważyłem degradacji a używam już ok roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 53 minuty temu, Klapouch napisał: Ja nie zauważyłem degradacji a używam już ok roku. No to mi się udało te od menga w tydzień załatwić, ostrze jest miękkie jakby zupełnie nie było zahartowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Lutego 2023 Share Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) Mnie wpadły w oko wyroby proskita: - proskit pm-720 - proskit pm-711 - proskit pm-101 - proskit pm- 765 czy pm-202 do plastiku ( +/- 100). Niedawno kupiłem na amazonie mineshima d-25. Są ok. Edytowane 10 Lutego 2023 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca (edytowane) Podepnę się i ku przestrodze, nie kupujcie tych cążków https://www.mojehobby.pl/products/Cazki-precyzyjne.html Edytowane 17 Lipca przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 19 Lipca Share Napisano 19 Lipca W dniu 10.02.2023 o 18:52, myszaty napisał: Mnie wpadły w oko wyroby proskita: (ciach!) czy pm-202 do plastiku ( +/- 100). Używam ich od kilku miesięcy. Wcześniej bawiłem się najtańszymi chińczykami z niebieską rączką. Różnica jest co najmniej zasadnicza. Zupełnie inne opory na sprężynie, w plastik wchodzą jak w masło (porównując do tych tanich chińczyków) i tną o wiele lepiej. Nie mam porównania do innych w miarę dobrych, ale te są dla mnie świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi