giberes Posted February 9 Share Posted February 9 Tamiya fajne na jakiś czas, niestety to z tych tańszych tamiyowych, więc po jakimś czasie cięcia plastiku pojawił się luz na nicie. Jednak przesiadka z anonimowych obcinaczek w moim przypadku i tak była ogromnym skokiem jakościowym przy wycinaniu elementów, więc również potwierdzam cena/jakość na +. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted February 10 Share Posted February 10 Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 10 Share Posted February 10 2 godziny temu, Klapouch napisał: Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Nosisz przy pasku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted February 10 Share Posted February 10 2 godziny temu, Klapouch napisał: Ja używam DSPIAE ST-A 3.0 i sobie chwalę Jak z wytrzymałością/twardością ostrza? Bo kupiłem ostatnio MENG MTS022 - Intermediate Single-edged Hobby Side Cutter które robi DSPIAE, i jestem trochę rozczarowany tym jak szybko ostrze się odkształciło przy cięciu. Tnie dobrze, ale trzeba uważać co się tnie, zwłaszcza elementy połączone z ramką w kilku miejscach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 10 Share Posted February 10 Ja używam takich z Fine Art, z błękitnymi rączkami i nie narzekam. Odpada ok. połowa pracy z obróbka wyciętych części. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted February 10 Share Posted February 10 1 godzinę temu, Seb napisał: Nosisz przy pasku? No ba. A jak zobaczę model na ulicy ??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted February 10 Share Posted February 10 1 godzinę temu, Kalor napisał: Jak z wytrzymałością/twardością ostrza? Bo kupiłem ostatnio MENG MTS022 - Intermediate Single-edged Hobby Side Cutter które robi DSPIAE, i jestem trochę rozczarowany tym jak szybko ostrze się odkształciło przy cięciu. Tnie dobrze, ale trzeba uważać co się tnie, zwłaszcza elementy połączone z ramką w kilku miejscach. Ja nie zauważyłem degradacji a używam już ok roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted February 10 Share Posted February 10 53 minuty temu, Klapouch napisał: Ja nie zauważyłem degradacji a używam już ok roku. No to mi się udało te od menga w tydzień załatwić, ostrze jest miękkie jakby zupełnie nie było zahartowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted February 10 Share Posted February 10 (edited) Mnie wpadły w oko wyroby proskita: - proskit pm-720 - proskit pm-711 - proskit pm-101 - proskit pm- 765 czy pm-202 do plastiku ( +/- 100). Niedawno kupiłem na amazonie mineshima d-25. Są ok. Edited February 10 by myszaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts