Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
30 minut temu, bazylms napisał:

Jeżeli jest podobny do tego co w ruskich to w Mi-24 użyłem mieszanki Tamiya X-14 i X-28. Niestety robiłem na oko i nie mam proporcji.

Jeżeli planujecie więcej polskich czy radzieckich maszyn, to proponuję kupić dedykowany kolor od Hataki. Rozwiązuje problemy. 

Napisano
32 minuty temu, bazylms napisał:

Jeżeli jest podobny do tego co w ruskich to w Mi-24 użyłem mieszanki Tamiya X-14 i X-28. Niestety robiłem na oko i nie mam proporcji.

Jeżeli planujecie więcej polskich czy radzieckich maszyn, to proponuję kupić dedykowany kolor od Hataki. Rozwiązuje problemy. 

Napisano

Witam

Malunki kabiny zakończone.

szmaragdowy rosyjski uzyskałem z farb XF-8 rozjaśnionego białym i dodane kilka kropel XF-26. Podłoga nie jest tak czerwona jak na zdjęciach.

Pozdrawiam

IMG_20191004_203534.jpg

IMG_20191004_203555.jpg

IMG_20191004_203632.jpg

IMG_20191004_203647.jpg

Napisano
16 minut temu, ManiekB napisał:

Podłoga nie jest tak czerwona jak na zdjęciach.

Spoko..na śmigłowcach które wychodza z fabryki podłoga tak właśnie wygląda..moim zdaniem kolor podłogi jak najbardziej ok...jeśli chcesz sie czepić podłogi to nie bardzo wiem skąd taki układ przetłoczeń...ale luz..ma cieszyć:))

Napisano
9 minut temu, CINEQ napisał:

Spoko..na śmigłowcach które wychodza z fabryki podłoga tak właśnie wygląda..moim zdaniem kolor podłogi jak najbardziej ok...jeśli chcesz sie czepić podłogi to nie bardzo wiem skąd taki układ przetłoczeń...ale luz..ma cieszyć:))

Witam

Tak i kolor dopasowałem do zdjęć. A co do przetłoczeń na szybko znalazłem zdjęcie blaszki parta i na podstawie jej zrobiłem te wypukłości.

Napisano

ManiekB jest ok ?

Napisano
1 minutę temu, Adamsky napisał:

ManiekB jest ok ?

Dzięki

Napisano
1 minutę temu, mandrivecs napisał:

W życiu bym nie wpadł, że Sokół ma czerwoniastą podłogę... 

każdy jeden w oryginale :)

Napisano
2 minuty temu, mandrivecs napisał:

W życiu bym nie wpadł, że Sokół ma czerwoniastą podłogę... 

Pozdrawiam

77340_800.jpg

100_8821.jpg

• Haha 1
Napisano (edytowane)
20 godzin temu, ManiekB napisał:

W-3T Sokół 1:48 firmy Answer, w malowaniu Marynarki Wojennej RP 0304 z 2011 r.

Mógłbyś wstawić zdjęcie z malowaniem ( chyba chodzi o białego ) , coby się już tak naprawdę "napawać" ??pierwszym warsztatem Sokoła w 1/48 .

Pozdrawiam Hello

PS jeszcze nie minęła doba a już jest prawie 1000 wejść - zepsujesz serwer ?

Edytowane przez Hello
  • Haha 1
Napisano

A proszę bardzo W-3T Sokół 0304 z 2011r.

Przednia goleń będzie czerwona.

W-3T Sokol 0304 2011r_09.jpg

W-3T Sokol 0304 2011r_10.jpg

Napisano

Witam

tablica gotowa,  także panel podsufitowy. Zostały fotele.

IMG_20191004_225040.jpg

IMG_20191004_225054.jpg

Napisano

Nie mam jeszcze modelu , dopiero u pocztowców więc mogę nie wiedzieć . Tablica z zegarami wyszła elegancko . To jest zestawowa czy coś więcej ? I dziękuję za zdjęcie , będę robił takiego samego . Niebieskie pasy na kadłubie planujesz zrobić z kalkomanii czy będą malowane ?

Pozdrawiam Hello

Napisano
17 minut temu, Hello napisał:

Nie mam jeszcze modelu , dopiero u pocztowców więc mogę nie wiedzieć . Tablica z zegarami wyszła elegancko . To jest zestawowa czy coś więcej ? I dziękuję za zdjęcie , będę robił takiego samego . Niebieskie pasy na kadłubie planujesz zrobić z kalkomanii czy będą malowane ?

Pozdrawiam Hello

Witam

Tablica zestawowa. Zobaczymy powalczę z kalkami.

Napisano

Tablica miodzio :) klisza z zegarami jak wyszła, czytelna?

Napisano

ManiekB - a jak w budowanym egzemplarzu wygląda przestrzeń ładunkowa? Jak jest ona zagospodarowana? Jaki układ foteli? Taki jak w transportowej, po bokach czy też salonka?

Napisano

WISA - fotele standard T

Napisano

Standard - zwykłe krzesełka - wersja T