bazylms Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 To podaj potem jak mieszałeś, na pewno się przyda. Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 30 minut temu, bazylms napisał: Jeżeli jest podobny do tego co w ruskich to w Mi-24 użyłem mieszanki Tamiya X-14 i X-28. Niestety robiłem na oko i nie mam proporcji. Jeżeli planujecie więcej polskich czy radzieckich maszyn, to proponuję kupić dedykowany kolor od Hataki. Rozwiązuje problemy. Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 32 minuty temu, bazylms napisał: Jeżeli jest podobny do tego co w ruskich to w Mi-24 użyłem mieszanki Tamiya X-14 i X-28. Niestety robiłem na oko i nie mam proporcji. Jeżeli planujecie więcej polskich czy radzieckich maszyn, to proponuję kupić dedykowany kolor od Hataki. Rozwiązuje problemy. Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 Witam Malunki kabiny zakończone. szmaragdowy rosyjski uzyskałem z farb XF-8 rozjaśnionego białym i dodane kilka kropel XF-26. Podłoga nie jest tak czerwona jak na zdjęciach. Pozdrawiam Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 Przyda się poglądów rozkład kolorów... Cytuj
CINEQ Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 16 minut temu, ManiekB napisał: Podłoga nie jest tak czerwona jak na zdjęciach. Spoko..na śmigłowcach które wychodza z fabryki podłoga tak właśnie wygląda..moim zdaniem kolor podłogi jak najbardziej ok...jeśli chcesz sie czepić podłogi to nie bardzo wiem skąd taki układ przetłoczeń...ale luz..ma cieszyć:)) Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 9 minut temu, CINEQ napisał: Spoko..na śmigłowcach które wychodza z fabryki podłoga tak właśnie wygląda..moim zdaniem kolor podłogi jak najbardziej ok...jeśli chcesz sie czepić podłogi to nie bardzo wiem skąd taki układ przetłoczeń...ale luz..ma cieszyć:)) Witam Tak i kolor dopasowałem do zdjęć. A co do przetłoczeń na szybko znalazłem zdjęcie blaszki parta i na podstawie jej zrobiłem te wypukłości. Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 1 minutę temu, Adamsky napisał: ManiekB jest ok Dzięki Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 W życiu bym nie wpadł, że Sokół ma czerwoniastą podłogę... Cytuj
Adamsky Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 1 minutę temu, mandrivecs napisał: W życiu bym nie wpadł, że Sokół ma czerwoniastą podłogę... każdy jeden w oryginale Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 2 minuty temu, mandrivecs napisał: W życiu bym nie wpadł, że Sokół ma czerwoniastą podłogę... Pozdrawiam 1 Cytuj
stakor1 Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 No panowie - toć to rdzawy brąz nie czerwień Bardzo ładne! Dziergaj dalej ! Też się dzisiaj nim bawię, drzwi właśnie szlifuję... 1 Cytuj
Hello Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 (edytowane) 20 godzin temu, ManiekB napisał: W-3T Sokół 1:48 firmy Answer, w malowaniu Marynarki Wojennej RP 0304 z 2011 r. Mógłbyś wstawić zdjęcie z malowaniem ( chyba chodzi o białego ) , coby się już tak naprawdę "napawać" pierwszym warsztatem Sokoła w 1/48 . Pozdrawiam Hello PS jeszcze nie minęła doba a już jest prawie 1000 wejść - zepsujesz serwer Edytowane 4 Października 2019 przez Hello 1 Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 A proszę bardzo W-3T Sokół 0304 z 2011r. Przednia goleń będzie czerwona. Cytuj
mandrivecs Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 (edytowane) U mnie na razie na takim etapie... Niestety bez szpachli się nie obejdzie... Edytowane 4 Października 2019 przez mandrivecs Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 Witam tablica gotowa, także panel podsufitowy. Zostały fotele. Cytuj
Hello Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 Nie mam jeszcze modelu , dopiero u pocztowców więc mogę nie wiedzieć . Tablica z zegarami wyszła elegancko . To jest zestawowa czy coś więcej ? I dziękuję za zdjęcie , będę robił takiego samego . Niebieskie pasy na kadłubie planujesz zrobić z kalkomanii czy będą malowane ? Pozdrawiam Hello Cytuj
ManiekB Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 17 minut temu, Hello napisał: Nie mam jeszcze modelu , dopiero u pocztowców więc mogę nie wiedzieć . Tablica z zegarami wyszła elegancko . To jest zestawowa czy coś więcej ? I dziękuję za zdjęcie , będę robił takiego samego . Niebieskie pasy na kadłubie planujesz zrobić z kalkomanii czy będą malowane ? Pozdrawiam Hello Witam Tablica zestawowa. Zobaczymy powalczę z kalkami. Cytuj
Adamsky Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Tablica miodzio klisza z zegarami jak wyszła, czytelna? Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 ManiekB - a jak w budowanym egzemplarzu wygląda przestrzeń ładunkowa? Jak jest ona zagospodarowana? Jaki układ foteli? Taki jak w transportowej, po bokach czy też salonka? Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Standard T nic mi laikowi nie mówi. Na zdjęciach z 2012 roku widać piękne, miękkie fotele, jak dla vipów http://lotnictwo.net.pl/gallery/photo/aircraft-PZL-Swidnik__W-3T_Sokol/airline-Poland_-_Navy/reg-0304/cn-310304/foto-83791.html . Cytuj
Adamsky Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Standard - zwykłe krzesełka - wersja T Cytuj
wisa Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 A nie powinny być takie jak na pokazanym przeze mnie zdjęciu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi