qalimar Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Zakładam, że to ex n/b 0832, gdyż 0833 i 0927 miały zdemontowane ASO. No, chyba, że Słowacy dali je w komplecie dla WZL do zabudowy. http://www.airplane-pictures.net/operator-fleet.php?p=838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Znów trochę naokoło, ale osobnego tematu o przetargu "Kruk" chyba nie ma. A tu taka ciekawostka, mało wesoła, o jednym z konkurentów. http://www.defence24.pl/312419,mala-dostepnosc-francuskich-smiglowcow-jakie-przyczyny\ Niestety trzeba zgadywać, co autor ma myśli pisząc o "dostępności", ale jeśli chodzi o ciągłą zdatność do lotu, i jest ona na poziomie 17-30% no to życzę zdrowia. Wojsko defiladowo-wystawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Tam napisano 'Przez dostępność uważa się możliwość przygotowania helikopterów do wykonania zadania w czasie mniejszym niż 6 godzin.' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Czyli jednak zdatność do lotu. Na poziomie stanowczo niezadowalającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Żabojady o MEL-ach i MESL-ach nie słyszeli? Komputerek wyświetli spaloną żarówkę i out..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Ja bym prędzej podejrzewał, że nie mają części zapasowych na miejscu tylko system logistyczny jak w lotnictwie cywilnym. Więc zamiast wymienić tę przysłowiową żarówkę od ręki to czekaj aż z magazynu kilkaset km dalej dowiozą. Airbus przecie. Z resztą, co by to nie było to statystyka smutna. To nie jest początek eksploatacji żeby poziom zdatności był tak niski, to już ponad 10 lat w eksploatacji. 75% i więcej zdatnych do lotu powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Zmieniając temat: http://foxtrotalpha.jalopnik.com/meet-russias-new-high-speed-helicopter-testbed-1751835251 Eksperymentalny Mi-24 (PSV) testuje nowe łopaty wirnika nośnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Jednoosobowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Eksperymentalny, każdy zbędny kg i generator oporu do usunięcia. Kabinę transportową ma, więc jak w lotach uczestniczą inż. pomiarowi to mają się gdzie zmieścić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Jak ma oczy i gada to pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Znów trochę naokoło, ale osobnego tematu o przetargu "Kruk" chyba nie ma. A tu taka ciekawostka, mało wesoła, o jednym z konkurentów.http://www.defence24.pl/312419,mala-dostepnosc-francuskich-smiglowcow-jakie-przyczyny\ http://www.defence24.pl/317438,australijskie-problemy-tigera-komentarz Australia też psioczy na Tigery. Szukają następców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Start Mi-24 z 56. Baza Lotnicza w Inowrocławiu z lotniska 43. Bazy Lotnictwa Morskiego w Gdyni do lotu nad morzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Kwietnia 2016 Share Napisano 12 Kwietnia 2016 W LAI 4/2016 jest kilka ciekawych fotek z nietypowymi podwieszeniami naszych Mi-24 (m.in. zbiorniki podwieszane, wyrzutnie B-8W-20) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 A propos nietypowych podwieszeń. Co słychać u zasobników MASE? https://www.altair.com.pl/news/view?news_id=6483 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 śmigłowce (po jednym każdego typu) oczekiwały na testy od końca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 No tak. Testy były, sprzęt zamówiony. Później była chryja przy okazji PKW, ale ja się pytam jak się sytuacja ma A.D. 2016 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 W artykule z Lotnictwa AI jest informacja, że modernizacja zakończyła się niepowodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 U nas jakaś Cepelia albo szare ciapy na F-16, a bracia Czesi z fantazją: http://www.letajicihrosi.cz/2742/alien-tiger-mi-24/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Pofoci się w Ostravie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Słabo, owiewka nie doklejona, szpara jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Taka ciekawostka O jakby to chciało działać to byłby popłoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Hej. Jakie są opcje podwieszeń pod nasze zielone Mi-24 w wersj D a jakie pod łaciate W? UB-32 + Falanga pod D dadzą radę? Pod którego lepiej podwiesić B8V20? Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 A jednak takie cuda działy się naprawdę: R-60 już na APU-60, jak Bozia kazała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Mam jeszcze parę zdjęć tego R-60 z tygrysem w książce z Edkowego Mi-24, ale opisy po czesku i ni panimaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi