MarcinL Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Wygrzebane fotki Mi 24 naszego kontyngentu PKW. Nie znam autorów bo fotki dostałem od różnych znajomków. Z czasem będę uzupełniał jak coś wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Super fota z tym Apachem na pierwszym planie. Chyba konstruktorzy od Mikovleva jak tworzyli 24-ke, nie spodziewali sie, ze te dwa smiglowce beda kiedykolwiek operowac razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 Byłem w piątek w Inowrocławiu, latały takie jak glupie . Malowanie to samo, jakby się ktoś zastanawiał czy są przemalowywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Września 2006 Share Napisano 6 Września 2006 no są przemalowane 3sztuki na ciemny jednolity bo to natowskie. Pozostałe z 3eskadry "sępy" nadal mają plamy.A ten na tym zdjęciu akurat jest z Pruszcza.Mam to info z pierwszej ręki bo teściu lata takim i był już w iraku,jak zapytałem czy to z ina powiedział ,że tylko pruszcz posłał maszyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Września 2006 Share Napisano 6 Września 2006 (edytowane) Tylko Pruszcz? Ja mam z kolei informacje, tez z pierwszej reki, ze i z Tomaszowa polecialy... Edytowane 6 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Września 2006 Share Napisano 6 Września 2006 ups zgadza się ale napewno nie z inowrocławia.Od nas tylko ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Tylko Pruszcz? Ja mam z kolei informacje, tez z pierwszej reki, ze i z Tomaszowa polecialy... Tylko, że w Tomaszowie nie ma Mi-24, a Sokoły. One owszem poleciały, ale już zdążyły wrócić. Mi-24D poleciały tylko z 49.PŚB, ale rotacja ludzi jest również z 56.KPŚB. Poleciały najstarsze maszyny i zapewne już tam zostaną na tej obcej pustyni... Nie zapominajcie, że w Iraku są jeszcze nasze "balony" czyli Mi-8 z 37.dl z Leźnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Super fota z tym Apachem na pierwszym planie. Chyba konstruktorzy od Mikovleva jak tworzyli 24-ke, nie spodziewali sie, ze te dwa smiglowce beda kiedykolwiek operowac razem Z tym "Mikovlevem" to myślę żart??? Bo jeśli nie, to oczywiście powinno być Mila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 Bueheheheheee... LOL Oczywiscie, ze Mila... Ale dowalilem... Ale moze cos by wyszlo ze wspolpracy np Mikoyana z Yakovlevem... Wtedy mozna by bylo mowic o Mikovlevie... . Swoja droga, do tej pory zylem w nieswiadomosci, ze takiego babola sypnalem... BTW, ja jakos tak czesto mam, ze przekrecam nazwy, a juz rosyjskie w szczegolnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 dobrze ze nie pomylił mila z mikojanem przesyłam pare fotek z ina. http://images1.fotosik.pl/166/82853b75ce995712.jpg' alt='82853b75ce995712.jpg'> http://images4.fotosik.pl/121/46b2e99fcdb11ece.jpg[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 za che mi się to wyślę jeszcze te przemalowane na brzydki kolor natowski.i mam zapytanie do forum czy ktoś wie jakie to kolory tych plam ale chodzi o farby w pactrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Września 2006 Share Napisano 10 Września 2006 http://www.air.radom.pl/odznaki/odznaki5.htm http://www.czasopismasp.mil.pl/oznaki/oz15.htm http://www.jw1641.pow.mil.pl/ a to linki jak ktoś by chciał poczytać.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Lipca 2007 Share Napisano 21 Lipca 2007 Wiadomo cos o poremontowym malowaniu pierwszego z 5-ki naszych Mi-24W w Lodzi. Pierwszy od miesiaca juz chyba znowu w sluzbie. Ponoc mialy otrzymac malowanie low visibility jako wariacja trzech odcieni nieznanego koloru ( nie mylic z tym brzydkim oliwkowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Takie dwa pytania odnoście Mi-24W z Inowrocławia. Czy wie ktoś z Was czy są na nich używane wyrzutnie npr 8W20 tego typu: czy może te ze stożkiem na przodzie wyrzutni? A pytanie drugie to o kolor wnętrza kabin pilota i strzelca, czy kabiny śmigłowców po remontach i zmianie malowania na jednobarwne są pomalowane jednolicie na czarno, czy też został kolor niebieski, taki jak na zdjęciach powyżej przedstawiających kabinę transportową? I tak jeszcze "poza konkursem", są może, oprócz Kagero, dostępne kalki do polskich Mi-24? Poza tym tam chyba były kalki do wersji D, a to mnie nie urządza. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Dzięki za info, choć jak patrzę na tę akurat szczękę rekina, to mi morale opada ;) Ale zawsze to "Plan B" ;) Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Mikele w dziale obok masz cos takiego: viewtopic.php?t=4312 PS. Kalki robil tez Intech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 okonek - dzięki za linka, tam właśnie zacząłem zadawać pytania, i tu mnie administrator "wyeksmitował Za to temat mam obadany, literaturą też jestem obładowany, źle nie będzie ;) A tych kalek Intechu poszukam, jeszcze raz dzięki za info. ps. czy te kalki Intechu, o których wspomniałeś są do takiego schematu malowania: http://wp.scn.ru/en/ww3/v/41/29/0/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 9 Stycznia 2008 Share Napisano 9 Stycznia 2008 a tu fotka na potwierdzenie , ciekawy zestawik pod skrzydłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 23 Stycznia 2008 Share Napisano 23 Stycznia 2008 Kabiny po remoncie zostają w "oryginalnym" malowaniu tzn. wnętrze jest czarno-zielone, a dokładniej panele maja tak zwaną rosyjską zieleń bo poza ZSSR nikt tego koloru nie używał we wnętrzu płatowca. Ten kolor jest trochę dziwny bo to jest taka łamana zieleń w niebieski, ale nie ma co kombinować tak na prawdę co śmigłowiec to i inny odcień tego koloru.W jednych jest on bardziej zielony a w innych bardziej niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 W jednych jest on bardziej zielony a w innych bardziej niebieski.Duzo jeszcze zalezy od oswietlenia, aparatu, monitora itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Duzo jeszcze zalezy od oswietlenia, aparatu, monitora itd Zgadza się, ale widzę go na co dzień ;) Tak w zasadzie to można powiedzieć że jest to kolor turkusowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Malowanie to samo, jakby się ktoś zastanawiał czy są przemalowywane Ten Mi24 ma malowanie z Pruszcza Gdańskiego , a nie z Inowrocławia. W Iraku nie było śmigłowców z kujaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Rafał75 - czyżby służba w 49PŚB? mniej więcej udało mi się odwzorować kolor w ten sposób: 1 warstwa: Humbrol 89 Matt (niebieski) i 80 Matt (zielony) w proporcji 1:1, wychodzi to takie hmmm, mocno zielone 2 warstwa te same kolory w stosunku 5:1 na korzyść niebieskiego. Efekt końcowy jest zbliżony to koloru na zdjęciach powyżej, choć spróbowałbym jeszcze proporcji 5:2, no ale już za późno, bo wkleiłem już kabinę w kadłub ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 ...Chyba konstruktorzy od Mikovleva . ?? kogo?? ;) Mila a fotki fajne są, poszukam też zdjęć, na których widać uszkodzenia powłok lakierniczych powstałych przy zdejmowaniu "kokonów", bo ciekawie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Mikele ;) zgadłeś. Czekam na zdjęcia. Też nie długo będę kleił "hokeja" w 1:48. Tylko to będzie prosto z pudełka na pamiątkę dla kolegi kończącego służbę. Po prostu ma być ładny i czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi