eldiabllo Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 (edytowane) FW 190 A-8 'Red 1 + I' of Lt. Hans Dortenmann, Staffelkapitän of 2./J.G. 54, France, June 1944 http://fw190.hobbyvista.com/tullis1.htm Foka od Eduarda, mój pierwszy model w 1:48, malowany farbami Model Master RLM 74,75,76 i niebieski pas na ogonie Humbrol ,trochę swojej pracy w postaci przewodów hamulcowych, kabli w otwartych pokrywach skrzydeł, troszkę przy silniku przewodów paliwowych i tych do zbiornika pod samolotem. Całość Hataka matowa Można komentować . Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez eldiabllo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 co to za białe plamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 1 minutę temu, enten napisał: co to za białe plamki? No na zdjęciach tak wyszło, normalnie starałem się obicia zrobić farba aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Bo wyszło jakby ptaki narobiły. Poza tym rysy na śmigłach jakby ktoś pędzel czyścił. I te zadrapania przy owiewce - na zdjęciu ich nie ma. Poza tym bardzo fajna robota - bez przesady z brudzingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Zestaw dość zgrabnie złożony. Pacze na zdjęcie i...no jakoś koamo na modelu inne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 33 minuty temu, dedrey napisał: Zestaw dość zgrabnie złożony. Pacze na zdjęcie i...no jakoś koamo na modelu inne:) Może balans bieli nietrafione, robiłem telefonem. Może jutro mi się uda zrobić na zewnątrz. Malowany farbami MM, rlm 74,75,76, takie były podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Kolory .. może i dobre:) zerknij na układ plamek i inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 10 minut temu, dedrey napisał: Kolory .. może i dobre:) zerknij na układ plamek i inne Rozkład plam według Eduarda, fachowcem od kolorów Luftwaffe niejestem , tu już specjaliści muszą się wypowiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Model mi się bardzo podoba. Faktycznie obicia - odpryski farby sa jego najsłabszym momentem, ale reszta jest tak fajna, że obicia mi nie przeszkadzają. Natomiast ich problem polega na tym, że sa w złych miejscach i mają zły kształt. Kolor nie ma znaczenia Edytowane 21 Października 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 7 Listopada 2019 Share Napisano 7 Listopada 2019 Piękna robota, ogólne bardzo dobre wrażenie psują nie przemyślane niestety plamki-odpryski. Jeśli już chciałeś zrobić je, to trzeba było pójść drogą czippingu na lakier do włosów albo płyn MiG-a, bo wyglądało by to bardziej naturalnie. Czasem mniej to więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Listopada 2019 Autor Share Napisano 7 Listopada 2019 Troszkę w innym świetle na podstawce, na pewno gdzieś na wystawie ktoś to znajdzie, , obicia b9 fakt ciut za dużo i trochę lipne, na "żywo" troszkę inaczej to wygląda. No i krzyze na skrzydłach te z przesunięte, zrobiłem wedle info Eduarda, ale chyba mieli druk przesunięty, a ja myślałem że po prostu maja być tak niesymetrycznie. Poza tym chyba podwozie trochę źle wklejanie, powinno być bardziej "koślawe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 7 Listopada 2019 Share Napisano 7 Listopada 2019 To stary zestaw Eduard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Listopada 2019 Autor Share Napisano 7 Listopada 2019 10 minut temu, mbrnnr napisał: To stary zestaw Eduard? Tak, to ten stary zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2020 Tu też kilka zdjęć zaktualizowałem w pierwszym wątku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 23 Sierpnia 2020 Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Fajnie wyszedł, fajnie pobrudzony a obicia, moze jakby bylo trochę mniej... może udałoby się trochę je skorygować? A śmiglo sprobuj może przemalować, bo faktycznie łopaty najsłabiej wyszły. Acha i obicia śmigła zawsze są dużo większe na krawędzi natarcia niż splywu - czyli odwrotnie niż u ciebie. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi