marek d Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września 4 godziny temu, Qz9 napisał: W starym modelu było CFT ale oni to dawali tylko do polskiego dwupacka C/D W solówce też były. Wiem bo mi zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września a to przepraszam, nigdy nie kupiłem pojedyńczego, wydawało mi się że tylko był dwupack, tam jeszcze blaszke dawali na wylot gazów z działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września 5 godzin temu, barszczo napisał: zapowiada się rewelacyjnie: szkoda, ze poszli troche na latwizne jak Revell Fotele pilota byly wysokie " no i " komin" troche inny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września (edytowane) 19 godzin temu, Qz9 napisał: a to przepraszam, nigdy nie kupiłem pojedyńczego, wydawało mi się że tylko był dwupack, tam jeszcze blaszke dawali na wylot gazów z działka. Jeśli piszesz o tym (stare wydanie): To w jednym pudełku była do wyboru wersja C lub D i do obydwu wersji były zbiorniki CFT. Edytowane 5 Września przez Wojtu204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września (edytowane) CLEAR PROP MODELS at Plastic & Steel 2024 Join us at the Kaena Models booth during the Plastic & Steel 2024 International Model Show to explore a wide range of Clear Prop Models. Discover our latest releases and engage with our team about everything scale modeling. We're excited to announce that we'll be unveiling a new 1/48 scale model of a famous aircraft in two modifications. What is it? Find out on September 14th! We look forward to seeing you there! No to czekamy do 14 września, a teraz tradycyjnie zakłady poproszę. Cóż to będzie . Edytowane 5 Września przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września (edytowane) 4 godziny temu, Wojtu204 napisał: Jeśli piszesz o tym (stare wydanie): To w jednym pudełku była do wyboru wersja C lub D i do obydwu wersji były zbiorniki CFT. Dokładnie o tym pisałem, nazwałem to dwupackiem chyba niezbyt szczęśliwie ale Kinetic robi takie sety z wersja dwu i jednomiejscową w jednym pudelku a zrobić można tylko jeden model z tego. Taki jest też Nesher czy TF/F-104 i pewnie cos jeszcze sie znajdzie. W sumie to bardziej taki pòłtorapack nie pamietam polskiego pudelka z F-16C w starej wersji, był na pewno jeszcze sam F-16D. CFT były za to w jednomiejscowym Greku. Edytowane 5 Września przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września 3 godziny temu, barszczo napisał: Z przyjemnością ogłaszamy, że zaprezentujemy nowy model słynnego samolotu w skali 1/48 w dwóch modyfikacjach. Co to jest? Dowiecie się 14 września! Teraz to już musi H-75A/P-36 być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Tak też i zapowiadali w Bytomiu. Jedno pudełko na pewno polskie malowanie, Polish Wings do Hawka mieli kupione . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Hobby 2000 48037 Vietnam Aces vol.1 ( ACADEMY + CARTOGRAF + MASKI ) 1/48 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Hobby 2000 48038 Vietnam Aces vol.2 ( ACADEMY + CARTOGRAF + MASKI ) 1/48 Hobby 2000 48035 Douglas TA-4H/J Skyhawk IAF ( HASEGAWA + CARTOGRAF + MASKI + 3D Print ) 1/48 Hobby 2000 48036 Douglas A-4M Skyhawk ( HASEGAWA + CARTOGRAF + MASKI ) 1/48 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września (edytowane) Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Hobby 2000 48037 Vietnam Aces vol.1 ( ACADEMY + CARTOGRAF + MASKI ) 1/48 A to nie to samo malowanie bylo w pudelku academy z kalkami cartografa? Płk Olds SCAT XVII? Academy 12294 Edytowane 6 Września przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Piękne maszyny. I jeszcze dwumiejscowy IDFowy Skyhawk, a ja już rur nie robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września 26 minut temu, barszczo napisał: ... a ja już rur nie robię... Spokojnie to można wyleczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września jak to było z tymi stencilami na Phantomach w malowaniu SEA? Hobby2000 proponuje dość solidne obłożenie napisami eksploatacyjnymi, z kolei na zdjęciu maszyny, którą można zmalować z tego zestawu jakoś bogato nie jest, przynajmniej na kadłubie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 6 Września Share Napisano 6 Września Ale to chyba jest już po 150 przemalowaniu, bo gdzieś w jakims muzeum stoi ten samolot. Oryginał po lądowaniu wyglądał tak jak na zdjęciu, widac napisy a do kompltu jeszcze obicia do aluminium sa widoczne na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 7 Września Share Napisano 7 Września 11 godzin temu, Qz9 napisał: to nie to samo malowanie bylo w pudelku academy z kalkami cartografa? Płk Olds SCAT XVII? Academy 12294 To samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września A tutaj taka zapowiedź od SH: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września To nie od nich, to fejk ze scalemates. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Szkoda, bo taki zestaw to bardzo chętnie bym do magazynku wrzucił A na fejsie pojawiło się foto - też trudno orzec na ile prawdziwe - bardzo tamiyowato wyglądającego, nowego członka rodziny "Husarzy" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wheelmaster Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września fajne te Junkersy ! trzeba bedzie jeszcze jakiegos zbudowac, bo w szafie lezy 5 ( niestety, dla tego dzialu 1:72... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyku741 Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września W dniu 11.09.2024 o 07:16, Wojtu204 napisał: Szkoda, bo taki zestaw to bardzo chętnie bym do magazynku wrzucił A na fejsie pojawiło się foto - też trudno orzec na ile prawdziwe - bardzo tamiyowato wyglądającego, nowego członka rodziny "Husarzy" A wie ktoś jak pomalować ten model, by wiernie oddać powłokę oryginału? Jest już jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września 1 godzinę temu, bzyku741 napisał: A wie ktoś jak pomalować ten model, by wiernie oddać powłokę oryginału? Jest już jakiś patent? Cudownego leku nie ma i pewnie nie będzie.. Tak poważnie, to właśnie kończę wersję A z Tamiyi, kolory jaki podał producent są bardzo ok. Czyli mieszanka szarości+ dodałem tak z 1/3 Supermetalika od Gunze. Nie ma ziarna, jest dobrze w mojej ocenie, widać że farba jest taka trochę opalizująca + lakier satynowy. Niedługo będzie galeria. Także nie bać się, malować. Aha.. jest kolor z Hataki dedykowany..ale to bardziej metalizer niż kolor F-35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 12 Września Share Napisano 12 Września 4 godziny temu, bzyku741 napisał: A wie ktoś jak pomalować ten model, by wiernie oddać powłokę oryginału? Jest już jakiś patent? MRP ma w swojej ofercie lakier MRP-278 HAVE Glass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września 9 godzin temu, Wojtu204 napisał: MRP ma w swojej ofercie lakier MRP-278 HAVE Glass. Oraz kolor bazowy FS36170 Camouflage Grey MRP-280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi