Wojtu204 Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia (edytowane) Dobrze widzę: - 2 malowania - z dodatków: kolorowa blaszka, maski, żywiczne koła i fotel ? Cóż, ten zestaw bardziej niż mnie, ucieszy mój portfel, który zań nie będzie obciążany w żaden sposób Uzupełniając, malowanki będą takie: Edytowane 2 Sierpnia przez Wojtu204 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia Ja raczej też mówię, pass. Te Edkowe edycje limitowane to co raz cieńsze są jeśli idzie o zawartość. Niby rosół ale na parówkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 3 Sierpnia Share Napisano 3 Sierpnia 3 godziny temu, mirage3 napisał: Ja raczej też mówię, pass. Te Edkowe edycje limitowane to co raz cieńsze są jeśli idzie o zawartość. Niby rosół ale na parówkach Raczej poniedziałkowa pomidorowa na niedzielnym rosołku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Sierpnia Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) Academy zapowiada kolejnego Żbika. Edit: Tak w nawiązaniu do Edkowego Szerszenia chodzą plotki, że obecna edycja to nie jest wersja docelowa i będzie jeszcze jedna. Ciekawe, pożyjemy zobaczymy Edytowane 4 Sierpnia przez mirage3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Ilustracja pudełkowa i schematy malowań dla Edkowej inkarnacji Ju88 od ICM-u 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia Malowania fajne , a cena ? Ciekawe czy same kalki będzie można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Edek wznawia Ki-115 Tsurugi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia W dniu 5.08.2025 o 17:53, Marek K napisał: Malowania fajne , a cena ? Ciekawe czy same kalki będzie można kupić Cena zapewne mniej więcej taka jak w Exito: https://exito.sklep.pl/pl/p/Przedsprzedaz-Eduard-11194-148-Schnellbomber-Ju-88-A-4-Limited-Edition/76408 Coś mi się obiło, że maszyna 3Z+DH to Ju-88A-14, ale znawcą nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia 34 minuty temu, Wojtu204 napisał: Cena zapewne mniej więcej taka jak w Exito: https://exito.sklep.pl/pl/p/Przedsprzedaz-Eduard-11194-148-Schnellbomber-Ju-88-A-4-Limited-Edition/76408 Coś mi się obiło, że maszyna 3Z+DH to Ju-88A-14, ale znawcą nie jestem Numer seryjny tego 3Z+DH jest znany, to A-4. Zresztą A-14 to jest zasadniczo A-4, tylko wyposażone w Kuto-Nase* - dają to w ICM-ie? * Wiem, że w różnych książkach robią A-14 ze wszystkich egzemplarzy z MG-FF/M z przodu, ale złe Niemce w dokumentach piszą co innego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia 11 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Zresztą A-14 to jest zasadniczo A-4, tylko wyposażone w Kuto-Nase* - dają to w ICM-ie? Z tego co wiem, ICM wypuścił osobny zestaw z "przecinarką" - 48230 Ju-88A-8 Paravane. Nie kojarzę, żeby w A-4, czy A-14 to dodawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Wojtu204 napisał: Z tego co wiem, ICM wypuścił osobny zestaw z "przecinarką" - 48230 Ju-88A-8 Paravane. Nie kojarzę, żeby w A-4, czy A-14 to dodawali. To zupełnie co innego. Kutonase w przypadku Ju88, było fabrycznie montowane w krawędzi natarcia skrzydła jako wzmocnienie tej powierzchni, dodatkowo wyposażone od frontu w element tnący. Całość była schowana pod oprofilowaniem krawędzi natarcia i niewidoczna na zewnątrz. Tutaj zaadaptowano istniejące skrzydło do tego rozwiązania. W nowszych konstrukcjach, takich jak np. Do217, Kutonase było już przewidziane w fazie projektowania i konstrukcyjnie było integralną częścią skrzydła. Edytowane 9 Sierpnia przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Lądowy Lynx od Airfixa po raz 3(?). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia klasyka ale czekam na 32/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Sabre Dog od SH wraca do sprzedaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Najnowsze pudełko z P-47 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Tak sobie obserwuje poczynania CARACALa w temacie druku 3D i po ciekawych zastawach do F-16 i F-111 przyszedł czas na konwersję do F-15EX a nawet QA. Wszystko super ale znowu w aptekarskich ilościach pierwszy rzut to tylko 50 sztuk... >>KLIK<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Godzinę temu, mirage3 napisał: .........Wszystko super ale znowu w aptekarskich ilościach pierwszy rzut to tylko 50 sztuk... >>KLIK<< Pewnie maja tylko jedną drukarkę , a 50 sztuk to pewnie miesięczna produkcja , albo coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Detale North American F-86F-40 Sabre od Academy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 3 godziny temu, Cypis napisał: Pewnie maja tylko jedną drukarkę , a 50 sztuk to pewnie miesięczna produkcja , albo coś podobnego. Nic podobnego: This set was designed and 3D-printed in Turkey. The decal sheet was printed by Cartograf in Italy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 12 minut temu, Qz9 napisał: Nic podobnego: This set was designed and 3D-printed in Turkey. The decal sheet was printed by Cartograf in Italy. Z tym, że Cartograf nie drukuje tak małych nakładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Akurat Caracal wszystkie kalki drukuje w cartografie Z tego co ostatnio pisal to naklady mial po 200 szt zestawow. Teraz duzo zrobil uzupelniajacych, ktore wczesniej byly tylko jako wrzutki do duzego zestawu a sa dostepne jako oddzielne pozycje w katalogu. Wlasnie takiej wielkosci jak ta na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Wiem, że Caracal wszystko drukuje w Cartografie. I wiem też, jakie oczekiwania względem minimalnych nakładów miał i obecnie ma (jeszcze wyższe niż kiedyś) Cartograf. Dlatego te 50 sztuk bardzo mnie dziwi. Edytowane 11 Sierpnia przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia (edytowane) Ale te 50 sztuk to tylko ilosc wydrukow na poczatek i tyllko USA i Kanada . Wczesniej poszlo 10 tylko na USA. Jego wszystkie zestawy zywiczne sa w transzach sprzedawane. Kabinek F-16 bylo np po 200 szt, PAVE tack chyba 80. Podaz ogranicza ilosc wydrukow do wyslania, kalek zrobil tyle ile sie dogadal z Cartografem Edytowane 12 Sierpnia przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Sierpnia Share Napisano 12 Sierpnia Edward proponuje drukowany silnik do P-40N: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Sklejony testowy Jak-7B ze Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi