Serek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Witam wszystkich ! A więc zestaw został ukończony. Model powstawał od końca listopada do końca marca z dłuższymi przerwami, ale jakoś się udało go wymęczyć do ostatniej kropelki kleju. Zamieszczam LINK do relacji z budowy i zapraszam do oglądania zdjęć. Na początek kilka zdjęć samego Kenowrtha: Następnie kilka fotek samej cysterny : - Oryginał: - Model: No i zdjęcia całego połączonego już kablami zestawu. No to dziękuje bardzo za miłą atmosfere podczas konkursu, świetną rywalizjacje, kolegom komentującym, doradzającym, jak i obserwatorom. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia rywalom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Piękny zestaw Mogłęś jeszcze pomalować na odpowiednie kolory przewody z ciągnika do naczepy i było by już całkiem git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 No i pieknie , cały zestaw robi wrażenie , ładna cysterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Zainspirowałeś mnie chyba i będę kleił tiry. Oj, piękny model.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Fajna furka ..... jedyna rzecz jaka mi się w stanach podobała (poza meksykańskim żarciem) to własnie wypasione ciężarówy pomykające "hajłejami" szybciej od osobówek.... Brakuje mi tylko brodatego typa za kierownicą z shotgunem pod siedzeniem No dobra... jedna rzecz mi się nie widzi... mianowicie te łańcuchy za szoferką. W realu musiałyby chyba się dość mocno bująć obijając budę... A może się mylę? Tak czy siak model ma klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 robi wrażenie, szczególnie cysterna.. szkoda, że nie wyciąłeś dokładnie cyfr z kalek i nie przyklejałeś oddzielnie.. niestety dosyć dobrze widoczna jest przezroczysta część kalki :] i nie poprawiłeś tych przewodów z tyłu cysterny.. za cienkie rozumiem, że ilu modelarzy tyle metod wykonywania modeli.. ale skoro zajmujemy się modelarstwem redukcyjnym i dążymy do wykonania wiernej kopii stosując pewne "oszukańcze" techniki (preshading, wash) na czołgach czy samolotach, to dlaczego nie stosować tych samych metod w przypadku modeli cywilnych? myślę, że dużo lepszy efekt byś uzyskał cieniując "niebłyszczące" elementy modelu, szczególnie spód cysterny - te wszystkie czerwone elementy aż piszczą o cieniowanie - niestety w tej chwili wyglądają jak zabawki.. tak jak R_Mazzi napisał.. brakuje grubego brodatego typa, w ciemnych okularach i shotguna na tylnej ściance kabiny chylę czoła za czystość sklejenia, malowania i wypolerowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2008 Witam. Bardzo mi się podoba, jak już pisałem wcześniej robi ogromne wrażenie. Przydały by się jeszcze zdjęcia w terenie, na jakiejś drodze by bardzo pasowały. Wielkie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Własnie sie dokładniej przyjzałem pieknej cysternie i dojrzałem ( zakładam ze siostra ) fajną dziewczyne . Cysterna działa jak lustro . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Jak dla mnie to model ekstra. Nie buduję trucków (jak na razie), więc dla mnie jest naprawdę OK. Ale mam jedną radę: mając taką fajną siostrę, żeby zwiększyć oglądalność, powinieneś poprosić ją, żeby pozowała obok zestawu (lub trzymając go w ręce) - jak hostessa - i takie zdjęcia powinieneś strzelić przynajmniej dwa i umieścić na początku i na końcu wszystkich pozostałych zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Własnie , na to nie wpadłem , ale jestem jak najbardziej za , jeżeli siostra sie zgdzi to fajnie , prosimyy . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Tak patrze i utwierdzam sie w przekonaniu ze trudno byloby mi skleic ladnie i czysto model ( tak jak ten). Jedno pytanko dlaczego bo tak mi sie wydaje kola w keniu na niektorych zdjeciach sa krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Cieszę się bardzo, że model się podoba, co do kół w keniu, to są krzywo tylko opony, ponieważ przy ciągłym jeżdżeniu modelem po dywanie i ustawianiu go do zdjęć, zawsze się poskrzywiały :/. Dopiero teraz je na półce ustawiłem spowrotem prosto kiedy model stoi sobie bez ruchu i nic już w nim nie grzebie. Takie już dziadoskie te oponki ślizgają się bardzo po chromie . A siostra lata po pokoju zadowolna, że zrobiła większą furore niż mój model , ale i tak pozować nie będzie, a przynajmniej nie z moim modelem w rękach, ona jest za bardzo nieuważna, jak by jej spadł i się rozbił to .... ( wole nie pisać dalej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Cale i tak pozować nie będzie, a przynajmniej nie z moim modelem w rękach, ona jest za bardzo nieuważna, jak by jej spadł i się rozbił to .... ( wole nie pisać dalej )To może obok modelu? Model na biurku, a ona przy biurku, na przykład? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Nie krępuj się i dawaj osobną galerie. A model cacuśny, zwłasza w oko wpadł mi tanker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Własnie , weź zostaw kenia bo juz go widzielismy i teraz kolezanke siostre zaprezentuj kolegą z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Muszę przyznać,że wygląda super!! Ja bym go oczywiście trochę usyfił :-)) Brud, kurz, i chrom!!!! To by była mieszanka!!! Pojazdy drogi muszą znać smak kurzu!!!!!!! amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrIsto Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Ladny zestaw kenworth zaaaarobisty a naczepa musiales za niom duzo dac 180 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Taka naczepa kosztuje 130 zł KrIsto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Piękny zestaw! Wszystko świetnie zrobione. Gratulacje! :piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 No, ponieważ już wszystko jasne - moge teraz napisać, że to Serku świetny zestaw Wow!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Wszystko super wyglada w calosci.A skad masz kalki MICHELINA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Kalki pochodzą z zestawu kalkomanii kupionych za granicą firmy KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 spiton a jeżeli auto wyjechało z myjni?? Moddel czadowski, nie ma co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Piękny zestaw , superancko wykonany , chyba kupię jakiegoś amerykańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi