jacek Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Ośmielony brakiem mocno negatywnych komenatarzy postanowiłem pokazać resztę swoich wypocin na tym zacnym forum. Proszę śmiało wytykajcie wszystkie byki. Bez tej wiedzy nie zrobię kroku dalej. Reszta w innych galeriach. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez jacek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Całkiem przyjemny F-15, czysto zrobiony, ale zdjęcia nie pozwalają docenić tego modelu w pełni. Z uwag to miałbym zastrzeżenia do żywicznych dyszy, których listki nie przylegają ściśle do wewnętrznej części. Pamiętaj że w prawdziwym samolocie te części są ze sobą połączone i nie ma tam prawa nic odstawać. Trochę razi dziewiczo czysty spód maszyny, mam wrażenie też że wash jest zbyt ciemny i kontrastowy. No i nie napisałeś jaki to zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) 21 minut temu, Solo napisał: Całkiem przyjemny F-15, czysto zrobiony, ale zdjęcia nie pozwalają docenić tego modelu w pełni. Z uwag to miałbym zastrzeżenia do żywicznych dyszy, których listki nie przylegają ściśle do wewnętrznej części. Pamiętaj że w prawdziwym samolocie te części są ze sobą połączone i nie ma tam prawa nic odstawać. Trochę razi dziewiczo czysty spód maszyny, mam wrażenie też że wash jest zbyt ciemny i kontrastowy. No i nie napisałeś jaki to zestaw. Dysza tak jak w F16 odstaje. To błąd o którym dotąd nie miałem pojęcia.Do zapamiętania na przyszłość. Zestaw od Hasegawy. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Ładnie wykonany model. Ewentualne uwagi, takie jak wyżej. Może pokusisz się o zaprezentowanie większej ilości zdjęć. Jeżeli mogę coś zasugerować, to rozłóż więcej białych kartek jako tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Grudnia 2019 Share Napisano 10 Grudnia 2019 Wygląda jak z papieru Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 11 Grudnia 2019 Share Napisano 11 Grudnia 2019 A model to od jakiego producenta? Generalnie przy każdej galerii mógłbyś to zaznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszek Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Dzień dobry moje imię Janusz Orzechowski Jestem z Radomia mam sporo modeli w skali 1/48 do wykonania na zamówienie oczywiście odpłatnie. Bardzo mi się podoba pana wykonanie moze pan by się podjął lub kogoś polecił. Proszę o pilny kontakt 664 700 310. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Dopiero teraz tu trafiłem Fajna efpietnastka żeby moje tak wyszły na koniec będę zadowolony. Mam tylko jedno pytanie - wygląda jakby była "jednokolorowa" na górnych powierzchniach... Wg mojej wiedzy wszystkie F-15A/B/C/D - wersje myśliwskie miały zawsze przy wyjeździe z fabryk dwukolorową górę (z wyłączeniem eksportowych, okolicznościowych itp.) Zdjęcia nie "ujawniają" plam czy faktycznie ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 W dniu 9.05.2020 o 17:32, thor_ napisał: Dopiero teraz tu trafiłem Fajna efpietnastka żeby moje tak wyszły na koniec będę zadowolony. Mam tylko jedno pytanie - wygląda jakby była "jednokolorowa" na górnych powierzchniach... Wg mojej wiedzy wszystkie F-15A/B/C/D - wersje myśliwskie miały zawsze przy wyjeździe z fabryk dwukolorową górę (z wyłączeniem eksportowych, okolicznościowych itp.) Zdjęcia nie "ujawniają" plam czy faktycznie ich nie ma? Niestety na zdjęciach nie widać ciemniejszego odcienia.Użyłem do malowania farb zgodnie z instrukcją ale barwy są tak do siebie podobne że tego nie widać.Do tego oświetlenie słabe. Planuję poprawić te nieszczęsne dysze o których pisał Solo i wrzucić wtedy nową porcję zdjęć z lepszym oświetleniem.A nauczka jest taka że trzeba troszkę dodać szarości do ciemniejszej farby i wyjdzie w miarę poprawnie tak jam w F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 (edytowane) Moja leży i kwiczy czekając na kalkomanie zza oceanu... Niby wysłali kila dni temu... A za drugą jakoś nie mam serca na razie się brać... Edytowane 19 Maja 2020 przez thor_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi