martinello Napisano 8 Września 2020 Autor Share Napisano 8 Września 2020 Podpatruję jeszcze zmagania kolegi TAW z "chińczykiem z kuricą" - jak uda mu się ładnie zmodyfikować kolor, a jeszcze na dodatek napisze jak to zrobił - to wrócę do angolańczyka Przy okazji - w rejon warsztatu przesuwa się T-54A budowany z type 59 Hobbybosa - a więc alternatywny "chińczyk z kuricą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 Biorąc pod uwagę ile jest tu już informacji, może przyda się jeszcze Katalog części do T-55 1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Września 2020 Share Napisano 11 Września 2020 W dniu 8.09.2020 o 07:54, martinello napisał: Podpatruję jeszcze zmagania kolegi TAW z "chińczykiem z kuricą" - jak uda mu się ładnie zmodyfikować kolor, a jeszcze na dodatek napisze jak to zrobił - to wrócę do angolańczyka Lepiej nie czekaj bo w tym miesiącu raczej aerografu nie dotknę a kolor wg moich obliczeń będę kładł dopiero na drugiej sesji Ale przed nałożeniem koloru na model popróbuję parę odcieni zieleni na wycieniowanym kawałku plastiku i wstawię zdjęcie - może Ci pomoże jeśli jeszcze nie ruszysz do tego czasu. A jak zamierzasz malować - cieniować czarnym i białym czy dopiero potem nakładać rozjaśnioną farbę na bazę? Pytam bo wtedy to zupełnie inaczej farby mogą wyglądać na modelu. W dniu 7.09.2020 o 11:07, martinello napisał: Kolor zupełnie mi nie wyszedł. Trzeba myć po całości... A mógłbyś wstawić zdjęcie jeśli masz bo ciekawy jestem jakiej farby użyłeś i jak wygląda na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 Zdjęcie wstawiałem wcześniej (na 9 stronie)- na razie nie wracam do tego modelu Za to w t-54A dopasowałem friule: Wydaje mi się, że mają odpowiedni "zwis". Poskładałem wg instrukcji po 90 ogniw, ale 8 musiałem odciąć i wyszło po 82 na stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Jak są uniesione nad pierwszym i ostatnim kołem jednym to są dobrze,uniesienie powinno być subtelne jakby powstało pod własnym ciężarem. Spotkałem się z kilkoma wielkościami uniesienia w różnych jednostkach mimo jednej instrukcji,tz. albo wysokość pudełka zapałek na sztorc albo paczka fajek też na sztorc. Trzeba tylko pamiętać że wtedy fajki były w miękkich opakowaniach I niższych jak dzisiaj pozdrawiam OlO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BHmodels Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 10 stron wątku. Z kilkadziesiąt baz zdjęć Dyskusja rozwalona na przestrzeni kulki mies. Rezultat: Koła pomalowane i gąsienice A tak teraz na serio to czekam na dalsze prace bo osobiście jestem zakochany w t-55 z prl Powodzenia i pozdrawiam 1 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zielasz Napisano 14 Maja 2022 Share Napisano 14 Maja 2022 (edytowane) W dniu 7.08.2020 o 21:12, robertmodelarz napisał: ToroModel zapowiada nowe kalki dla pojazdów LWP z rodziny czołgów T-54/55 https://www.martola.com.pl/pl1566/produkty89593/t_54___t_55_tanks_in_polish_service_vol_1 Przydał by się Rudy ( z tego jednego zdjęcia) Edytowane 14 Maja 2022 przez zielasz nie ma mojego podpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Marca 2023 Autor Share Napisano 20 Marca 2023 W dniu 8.05.2022 o 13:27, BHmodels napisał: 10 stron wątku. Z kilkadziesiąt baz zdjęć Dyskusja rozwalona na przestrzeni kulki mies. Rezultat: Koła pomalowane i gąsienice A tak teraz na serio to czekam na dalsze prace bo osobiście jestem zakochany w t-55 z prl Powodzenia i pozdrawiam No właśnie nastąpiło zmęczenie materiałem Może modele i dodatki znajdą jakiś przytulny kąt ? -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi