martinello Napisano 8 Września 2020 Autor Napisano 8 Września 2020 Podpatruję jeszcze zmagania kolegi TAW z "chińczykiem z kuricą" - jak uda mu się ładnie zmodyfikować kolor, a jeszcze na dodatek napisze jak to zrobił - to wrócę do angolańczyka Przy okazji - w rejon warsztatu przesuwa się T-54A budowany z type 59 Hobbybosa - a więc alternatywny "chińczyk z kuricą". Cytuj
blackriver Napisano 10 Września 2020 Napisano 10 Września 2020 Biorąc pod uwagę ile jest tu już informacji, może przyda się jeszcze Katalog części do T-55 1972 Cytuj
TAW Napisano 11 Września 2020 Napisano 11 Września 2020 W dniu 8.09.2020 o 07:54, martinello napisał: Podpatruję jeszcze zmagania kolegi TAW z "chińczykiem z kuricą" - jak uda mu się ładnie zmodyfikować kolor, a jeszcze na dodatek napisze jak to zrobił - to wrócę do angolańczyka Lepiej nie czekaj bo w tym miesiącu raczej aerografu nie dotknę a kolor wg moich obliczeń będę kładł dopiero na drugiej sesji Ale przed nałożeniem koloru na model popróbuję parę odcieni zieleni na wycieniowanym kawałku plastiku i wstawię zdjęcie - może Ci pomoże jeśli jeszcze nie ruszysz do tego czasu. A jak zamierzasz malować - cieniować czarnym i białym czy dopiero potem nakładać rozjaśnioną farbę na bazę? Pytam bo wtedy to zupełnie inaczej farby mogą wyglądać na modelu. W dniu 7.09.2020 o 11:07, martinello napisał: Kolor zupełnie mi nie wyszedł. Trzeba myć po całości... A mógłbyś wstawić zdjęcie jeśli masz bo ciekawy jestem jakiej farby użyłeś i jak wygląda na modelu? Cytuj
martinello Napisano 13 Września 2020 Autor Napisano 13 Września 2020 Zdjęcie wstawiałem wcześniej (na 9 stronie)- na razie nie wracam do tego modelu Za to w t-54A dopasowałem friule: Wydaje mi się, że mają odpowiedni "zwis". Poskładałem wg instrukcji po 90 ogniw, ale 8 musiałem odciąć i wyszło po 82 na stronę 1 Cytuj
OLO Napisano 13 Września 2020 Napisano 13 Września 2020 Jak są uniesione nad pierwszym i ostatnim kołem jednym to są dobrze,uniesienie powinno być subtelne jakby powstało pod własnym ciężarem. Spotkałem się z kilkoma wielkościami uniesienia w różnych jednostkach mimo jednej instrukcji,tz. albo wysokość pudełka zapałek na sztorc albo paczka fajek też na sztorc. Trzeba tylko pamiętać że wtedy fajki były w miękkich opakowaniach I niższych jak dzisiaj pozdrawiam OlO. Cytuj
BHmodels Napisano 8 Maja 2022 Napisano 8 Maja 2022 10 stron wątku. Z kilkadziesiąt baz zdjęć Dyskusja rozwalona na przestrzeni kulki mies. Rezultat: Koła pomalowane i gąsienice A tak teraz na serio to czekam na dalsze prace bo osobiście jestem zakochany w t-55 z prl Powodzenia i pozdrawiam 1 1 1 1 Cytuj
zielasz Napisano 14 Maja 2022 Napisano 14 Maja 2022 (edytowane) W dniu 7.08.2020 o 21:12, robertmodelarz napisał: ToroModel zapowiada nowe kalki dla pojazdów LWP z rodziny czołgów T-54/55 https://www.martola.com.pl/pl1566/produkty89593/t_54___t_55_tanks_in_polish_service_vol_1 Przydał by się Rudy ( z tego jednego zdjęcia) Edytowane 14 Maja 2022 przez zielasz nie ma mojego podpisu Cytuj
martinello Napisano 20 Marca 2023 Autor Napisano 20 Marca 2023 W dniu 8.05.2022 o 13:27, BHmodels napisał: 10 stron wątku. Z kilkadziesiąt baz zdjęć Dyskusja rozwalona na przestrzeni kulki mies. Rezultat: Koła pomalowane i gąsienice A tak teraz na serio to czekam na dalsze prace bo osobiście jestem zakochany w t-55 z prl Powodzenia i pozdrawiam No właśnie nastąpiło zmęczenie materiałem Może modele i dodatki znajdą jakiś przytulny kąt ? -> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi