mikemc Napisano 10 Stycznia 2020 Share Napisano 10 Stycznia 2020 Witam Coś nietypowego. Na stronie cgtrader znalazłem model RoboCop'a Cain do 3D druku. Model wyskalowany jest do skali 1:6. Zaprojektowany jest jako pacynka do zdjęć poklatkowych (inspirowany oryginalnymi modelami wykorzystywanymi do efektów FX w czasie kręcenia filmu). Model zawiera instrukcje w formacie PDF. Poszedłem trochę na skróty. Będzie to model statyczny i zmniejszony do skali 1:8 (czyli około 32 cm wysokości). To ułatwi trochę montaż, a po drugie moja drukarka nie wydrukuje tak dużych elementów. Kilka zdjęć początku projektu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Super ciekawy temat będę śledził z zainteresowaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Przewidujesz ze ile żywicy pójdzie? Drukujesz na oryginalnej żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Czy taka lad a gladka powierzchnia jest po wydruku? Czy to po szlifowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Drukuje na oryginalnej żywicy od Anycubic. Co do powierzchni to trzeba szlifować, ale narazie nie miałem głowy do bawienia się parametrami wydruku. Przy tak geometrycznych kształtach to nie ma znaczenia. Zrobiłem jeden wydruk bardziej organicznego modelu i wyszedł naprawdę fajnie. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez mikemc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Mały progres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Elementy wciąż się drukują. Po wstępnej obróbce, pomalowane czarnym pokładem dla sprawdzenia jakości wydruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Sierpnia 2020 Share Napisano 11 Sierpnia 2020 jak 1:8 to i tak będzie niezły "klocuch" z masą części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Kilka nowych zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Niezły metal Ci wychodzi, co to za farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Kasyk Alcald dark aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Super ściorana ta ciemna (czarna?) farba. Dałeś pod spód ten dark aluminium, na to czarną, i czarną ścierałeś, jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 Prościej. Pomalowałem na czarno a potem metodą suchego pędzla naniosłem aluminium. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2020 A ktoś mi kiedyś powiedział jak sklejałem jakis model, nie stosuj metody suchego pędzla, tej metody się już nie stosuje bo jest przestarzała. A tu prosze taki fajny efekt dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzego Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) 17 godzin temu, mikemc napisał: metodą suchego pędzla naniosłem aluminium Kurde, prościej? Mistrzostwo w takim razie. Edytowane 18 Listopada 2020 przez Grzego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2020 Jedna rączka prawie zrobiona. Zostały jeszcze trzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 Coraz ciekawiej. Buteleczka z lekarstwem będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 Zobaczymy, myślę takze o piloci który miał kontrolować Caina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 Druga łapka się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 Mały update. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 fajnie to zaczyna wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi