Bilonzo Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 A ja popieram zdanie Torniego. Kabinka w rzeczywistości jest tylko troszeczkę ciemniejsza od oryginału. Mi się tak podoba i tak pozostanie i amen . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Sorki, że tak post pod postem, ale dodaję jeszcze kilka fotek kabinki i zbiornika paliwa : http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427001.jpg http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427002.jpg http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427003.jpg http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427004.jpg http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427005.jpg http://s304.photobucket.com/albums/nn195/Bilonzo/Scania/?action=view¤t=20080427007.jpg Sorki za jakość zdjęć zbiornika, ale niedługo fotki będą kamerką robione to będzie 100 razy lepiej . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Jak ma tak zostać, to kolorek fajny coś jak wisienka, a zbiorniczek tez niczego sobie. Czekam na lepsze zdjęcia zbiornika, bo tu widać tylko ogólny zarys, twoich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Tak patrze na te zdjęcia, patrze i co widze? Ładnie położony lakier jak na spreya. Kolor bardzo ładny, ale on nawet nie leżał koło tego z Red Hawka i nie mów, że odwzorowujesz prawdziwą ciężarówke... Wiem, że cięzko jest dobrać taki kolor, ale można uzyskać podobny. Ten zaprezentowany przez Ciebie pasuje bardziej na Fredka ala Dzwończyk. Powodzenia w dalszych pracach i więcej konsekwencji w działaniach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Dobrze, Kolego NobelEXC nie jestem tak doświadczonym modelarzem jak inni. Jest to mój 4 model. Nie odwzoruję go w 100%. Będę się starał jak mogę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :( . Dodam iż fotki robię telefonem, a on z kolei też nie odtwarza kolorów takich jak ja widzę tu u siebie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Właśnie to samo mam pytanie co Truckerek mi się wydaje, że jest za ciemny. Ogólnie super to wygląda, ale czy nie za ciemny ? Pozdrawiam,eKrystian To już jest rzecz gustu - jedenemu pasują jasne kolory, innemu ciemne a jeszcze komuś innemu w ciapki Ale chłopaką chodzi o to czy nie jest za ciemny kolor w porównaniu do oryginału , bo przecież bilonzi chce odwzorować Red hawka , mnie tez wdaje sie ze jest troche za ciemny , ale to raczej wina fotografi . Heh - zapomniało mi się, że to ma być Red Hawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Po różnych wypowiedziach, namysłach stwierdziłem, że jestem zbyt cienki w pasie aby zrobić taki model... Przykro mi bardzo. Będzie to Scania z paką i paroma dodatkami . Będzie improwizacja, ale to lubię robić ... Co z tego wyjdzie pokaże czas.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Po różnych wypowiedziach, namysłach stwierdziłem, że jestem zbyt cienki w pasie aby zrobić taki model... Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz jaki jesteś w pasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Bilonzo próbuj dalej, mam pewnosc, ze Ci sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 No nie poddawaj sie napewno uda ci sie go zrobic. Jak miał ktoś z kolegow podpis ,,Nie ma żeczy niemożliwych są tylko trudne w wykonaniu,, A kolorek zawsze można jeszcze dobrac. Wkońcu nie odrazu Rzym zbudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 no co ty nie rob tego.wszyscy czekaja na koniec a ty sie poddasz?przeciez wszystko idzie super..skad ta zalamka?kilka dni minie i zacznij robic dalej.kazdy cos ci pomoze przeciez...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Bilonzo jak chcesz sie poddac to sie poddaj, lecz wiedz ze wszyscy licza na ciebie, ze uda sie Tobie zbudowac ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Ja licze na Bilonzo, ze uda mu sie zrobić Scanię Red Hawk jak na orginale Ja marze żeby zrobić sobie Scanie Ceusters, ale też narazie mam za słaby poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Kolejne postępy nad Scanią : Dodam tylko, że na grillu mi się troszeczkę biała farba gdzieniegdzie pomaszczyła, ale to się przeszlifuje . Jest jeszcze dużo rzeczy do domalowania itp. Czekam na Wasze opinie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 3 Maja 2008 Witam. Chłopie ty się poddajesz, a kurcze tak pięknie Ci wyszła kabina. Bardzo ładnie wygląda to malowanie, jestem pod wrażeniem. Ode mnie masz kege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Człowieku!!!! I Ty chcesz rezygnować? Palnij się!!!!! Jak ja zobaczyłem ta kabinkę to az mi się nie chciało wierzyć, że to ty robiłeś, cacko wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Świetna robota:), pomału zbliżasz się do oryginału . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Pięknie jak to zobaczyłem to aż mnie zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 kabina prezentuje się naprawdę imponująco , i zgadzam sie z kolegami nie rezygnuj z tego projektu , bo naprawdę dobrze Ci to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Jak poorównuje kabine do orginału to tyci tyci i tak samo wygląda, nie poddawaj się, bo napewno elegancko ten model wyjdzie. Ja w Wakacje może sie zabiore za Ceusters Jeszcze byś mógł napisać jakimi farbami malujesz, ich numery, albo na zdjęciu pokasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Gdyby nie kolorek było bym w 100% zgodnie z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 No ładnie,ładnie naprawde super ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2008 Gdyby nie kolorek było bym w 100% zgodnie z oryginałem. Pal licho kolrek i tak jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Dzięki Wam za pozytywne komentarze. Wiele dla mnie znaczą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Co fam moją ostatnią wypowiedz , do 100% procent brakuje paru szczegółów. Pasek na drzwiach idzie trochę inaczej niż w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi