panDespota Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Przedstawiam mójego kolejnego Japończyka. Samolot w malowaniu z ataku na Pearl Harbor. Lotniskowiec Akagi. Nic niestety nie znalazłem na temat załogi. Zdjęć też. Jedynie wzmianka, że jego torpeda wywaliła W USS West Virginia. Model wzbogacony blaszką Eduarda do kabiny, karabinem FineMolds i celownikami Shelf Oddity. Model przenitowany. Dorobione światła pozycyjne na skrzydłach i skrzydełka w torpedzie. Malowany Valedżo. Wszystkie oznaczenia poza tabliczką znamionową i jedenastkami na osłonie silnika i klapach podwozia malowane od szablonów. Link do warsztatu https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=871&t=88500 Zapraszam do galerii. wnętrze jeszcze z warsztatu i z Zerem też z Akagi zrobionym jakiś czas temu 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Znakomita Kasiula. Gratuluję ślicznej miniatury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Ładna robota, wygląda jak 1/48 jeśli chodzi o detalowanie. A jak oceniasz sam zestaw ajerfiksa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Mnie również się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinWSS Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Ładny Japończyk. Precyzja jak w 1/48.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Bardzo ładny model.Przybrudzony z wyczuciem.Jestem na tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted January 23, 2020 Author Share Posted January 23, 2020 Dziękuję. Co do modelu to minusem są głębokie rowy, zwłaszcza na kadłubie. Ogólnie nie było z tego co pamiętam większych z nim problemów. Lubie materiał z jakiego są robione Airfixy, fajnie się je nituje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted January 23, 2020 Share Posted January 23, 2020 Ładniutka Tylko czy te boczne linki antenowe nie są od B5N1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted January 23, 2020 Author Share Posted January 23, 2020 (edited) 49 minut temu, Baas ArK napisał: Ładniutka Tylko czy te boczne linki antenowe nie są od B5N1? W militariach są rozrysowane b5n2 z takimi antenami bocznymi. Zrobiłem za dużo, bo te i z masztem. Teraz pytanie, czy rwać maszt czy linki po boku? idzie znaleźć zdjęcia b5n2 bez masztów, czyli powinny mieć te boczne. Pytanie jak było w moim egzemplarzu. Edited January 23, 2020 by panDespota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 Linek nie rwij jeśli nie ma pewności jak faktycznie było w tym konkretnym egzemplarzu. W swojej Kate także zostawiłem te boczne jak i maszt. Z resztą uważam że dodają one uroku całości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts