panDespota Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Przedstawiam mójego kolejnego Japończyka. Samolot w malowaniu z ataku na Pearl Harbor. Lotniskowiec Akagi. Nic niestety nie znalazłem na temat załogi. Zdjęć też. Jedynie wzmianka, że jego torpeda wywaliła W USS West Virginia. Model wzbogacony blaszką Eduarda do kabiny, karabinem FineMolds i celownikami Shelf Oddity. Model przenitowany. Dorobione światła pozycyjne na skrzydłach i skrzydełka w torpedzie. Malowany Valedżo. Wszystkie oznaczenia poza tabliczką znamionową i jedenastkami na osłonie silnika i klapach podwozia malowane od szablonów. Link do warsztatu https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=871&t=88500 Zapraszam do galerii. wnętrze jeszcze z warsztatu i z Zerem też z Akagi zrobionym jakiś czas temu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Znakomita Kasiula. Gratuluję ślicznej miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Ładna robota, wygląda jak 1/48 jeśli chodzi o detalowanie. A jak oceniasz sam zestaw ajerfiksa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Ładny Japończyk. Precyzja jak w 1/48.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Bardzo ładny model.Przybrudzony z wyczuciem.Jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 Dziękuję. Co do modelu to minusem są głębokie rowy, zwłaszcza na kadłubie. Ogólnie nie było z tego co pamiętam większych z nim problemów. Lubie materiał z jakiego są robione Airfixy, fajnie się je nituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Ładniutka Tylko czy te boczne linki antenowe nie są od B5N1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) 49 minut temu, Baas ArK napisał: Ładniutka Tylko czy te boczne linki antenowe nie są od B5N1? W militariach są rozrysowane b5n2 z takimi antenami bocznymi. Zrobiłem za dużo, bo te i z masztem. Teraz pytanie, czy rwać maszt czy linki po boku? idzie znaleźć zdjęcia b5n2 bez masztów, czyli powinny mieć te boczne. Pytanie jak było w moim egzemplarzu. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Linek nie rwij jeśli nie ma pewności jak faktycznie było w tym konkretnym egzemplarzu. W swojej Kate także zostawiłem te boczne jak i maszt. Z resztą uważam że dodają one uroku całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi