Grzes Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia Ciekawostka dla ornitologów - przylot Gila do Siedlec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia 2 minuty temu, Grzes napisał: przylot Gila do Siedlec. A co tak zamroziło w tej wsi, że się gil tam znalazł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia 2 minuty temu, abtb napisał: A co tak zamroziło w tej wsi, że się gil tam znalazł? To chyba dlatego, że dziś z rana mieliśmy -4°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia W dniu 9.04.2026 o 11:12, Grzes napisał: Ciekawostka dla ornitologów - przylot Gila do Siedlec. Do kiosków rzucili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia 4 minuty temu, Wymysl napisał: Do kiosków rzucili? Nie, do paczkomatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia (edytowane) 53 minuty temu, Wymysl napisał: Do kiosków rzucili? tak razem z Trybuną Ludu i Sztandarem Młodych , znaleźli w magazynie nieruszoną paletę Edytowane 10 Kwietnia przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia 6 godzin temu, Cypis napisał: tak razem z Trybuną Ludu i Sztandarem Młodych , znaleźli w magazynie nieruszoną paletę To nie prasa marzeń. Ja poczekam aż znajdą paletę z Modelarzem i Skrzydlatą Polską. Nie pogardzę też Światem Młodych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Tymczasem weźmy na warsztat RWDziaka. Jak go zbudować ? Porada z SP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia 2 godziny temu, kopernik napisał: Jak go zbudować ? Pamiętam, że kiedyś dorwałem model sylwetkowy jakiegoś RWD. Metodą rysowania przez kalkę go rozmnożyłem i wyprodukowałem "ileśtam" sztuk. Wycinanie, kolorowanie kredkami i gotowe! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 10 godzin temu, Grzes napisał: Metodą rysowania przez kalkę go rozmnożyłem i wyprodukowałem "ileśtam" sztuk. Wycinanie, kolorowanie kredkami i gotowe! Ha, nie ty jeden. Ja miałem cały Dywizjon 303. Hurasie były przerysowane z TBU i też malowane kredkami. Każdy miał inna literę kodową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia (edytowane) 16 godzin temu, kopernik napisał: To nie prasa marzeń. Ja poczekam aż znajdą paletę z Modelarzem i Skrzydlatą Polską. Nie pogardzę też Światem Młodych no jeszcze Nowa Wieś z plakatami zespołów i Razem z plakatami i babeczką (chyba na ostatniej stronie) Edytowane 11 Kwietnia przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 23 godziny temu, Cypis napisał: Sztandarem Młodych Z tego tytułu pamiętam to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia 1 godzinę temu, Cypis napisał: ,,, Razem z plakatami i babeczką (chyba na ostatniej stronie) Ale to już nie było Razem, tylko Osobno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia (edytowane) 23 godziny temu, kopernik napisał: To nie prasa marzeń. No może Trybuna Ludu to nie prasa marzeń, ale nadawała się do wszystkiego; jako podkładka pod bujajacy się stół, do mycia luster w parze ze zwykłą wodą i poprzez inne zastosowania kończąc na (w przypadku niedowiezienia "taśmy szczęścia) Edytowane 11 Kwietnia przez Slawek_26869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Kwietnia Autor Share Napisano 14 Kwietnia RWD- 9 z poradnika Klubu 1:72 zapewne już zbudowany ! Ale tak jak z Me czy Spit ciągle pojawiają się lepsze wersje. Proszę bardzo, budowa zaproponowana w Fanatyku Plastiku. Gazetka ukazywała się już po PRLu, ale modelarsko niewiele się oddaliliśmy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Takie wehikuł czasu zdobyłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 5 minut temu, Grzes napisał: wehikuł czasu Mam 15-kę z Airfixa - reflektujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 3 minuty temu, abtb napisał: Mam 15-kę z Airfixa - reflektujesz ? Jeśli był robiony w Siedlcach na ul. Janka Krasickiego, to tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia 1 godzinę temu, kopernik napisał: RWD- 9 z poradnika Klubu 1:72 zapewne już zbudowany ! Ale tak jak z Me czy Spit ciągle pojawiają się lepsze wersje. Proszę bardzo, budowa zaproponowana w Fanatyku Plastiku. Gazetka ukazywała się już po PRLu, ale modelarsko niewiele się oddaliliśmy . Szkoda, że zabrakło zdjęcia tak zrobionego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 8 godzin temu, abtb napisał: Mam 15-kę z Airfixa - reflektujesz ? z Dragona jest lepszy ! Super powierzchnia skrzydel, Ale rozpietosc za mala o.... centymetr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia Takiego mam: 8 godzin temu, Grzes napisał: Jeśli był robiony w Siedlcach na ul. Janka Krasickiego, to tak! Długopis też mam - dopiszę wedle życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 26 minut temu, BRAVO112 napisał: rozpietosc za mala o.... centymetr Detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Kwietnia Share Napisano 15 Kwietnia 35 minut temu, BRAVO112 napisał: rozpietosc za mala o.... centymetr Ale za to jakie zajefajne nity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Środa o 12:02 Share Napisano Środa o 12:02 6 godzin temu, abtb napisał: Ale za to jakie zajefajne nity! Nawet Chińczyk płakał jak patrzył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano Czwartek o 20:51 Autor Share Napisano Czwartek o 20:51 Ktoś sprzeda taki zestaw. Aerograf miałem i starałem się użyć. Dzięki niemu spaprałem pierwszego swojego Lysandera. Sprawdził się jak malowałem podstawy pod dioramki. Szybko zakończył służbę u mnie i został odsprzedany. Ciekawostką jest zaznaczony element. Według opisu po połączeniu z wiertarką uzyskiwało się coś na kształt pompki. Miało to zastępować kompresor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi