Bengal Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Jest to całkowity poligon doświadczalny jak coś szukam i szukam zdjęć ale one nie były chyba tak skatowane jak myślałem, mało jest zdjęć sztuk porysowanych, brudnych i itp, chyba że źle jakoś szukam.. więcej wraków znajduję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 22 godziny temu, bulik58 napisał: Bengal - bedziesz Bradleya piaskowal? Gorne czesci sa pokryte antyposlizgowa wykladzina. tzn ? Możesz rozwinąć co masz na myśli ? więc dalej nie mam pojęcia co z tego wyjdzie już miejscami powoli uzyskuję efekt, który chyba chciałbym osiągnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) zakupię texturę tamiyi i sprawdzę nie obiecuje na 100% że tutaj to użyję ale dla następnych Merkav użyję na 100% Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Podobno bardzo dobra jest pasta z ammo. Jest recenzja na jednej z polskich stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 9 godzin temu, Bzdura napisał: Podobno bardzo dobra jest pasta z ammo. Jest recenzja na jednej z polskich stron. to masz na myśli ANTI-SLIP Sand 1/35 20ml ? Jeszcze coś takiego namierzyłem Anti-Slip Coation Stickers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 @Bengal https://www.kfs-miniatures.com/anti-slip-paste-ammo-by-mig-jimenez/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Idąc dalej : i takie tam od tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Jest dobrze, bardzo dobrze. Ale wymieniłeś na zielone trochę za dużo kostek w pancerzu. Na zdjęciach widać 2, czasem 3 na stronie. U Ciebie trochę gęściej! I za bardzo pstrokaty mi się wydawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 będzie SF ale mogę się za to wyżyć i popróbować czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Zabieram się za drobnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 42 minuty temu, bulik58 napisał: friule malowales czy pierw moczyles i potem farbowales tylko malowałem, nie używałem tym razem żadnego utleniacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 21:01, mandrivecs napisał: Ale wymieniłeś na zielone trochę za dużo kostek w pancerzu btw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) skleiłem boczne fartuchy BUSK Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Busk III 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Fajnie Ci idzie, ladnie to wyglada. Teraz wiem dlaczego Buffalo placze w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Wszystko fajnie Bartek, ale w tej chwili, ten pokaleczony chlapacz, nie wygląda dobrze. Może mnie się tylko wydaje, ale przed takim uszkadzaniem, powinieneś go nieco pocienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 20 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Wszystko fajnie Bartek, ale w tej chwili, ten pokaleczony chlapacz, nie wygląda dobrze. Może mnie się tylko wydaje, ale przed takim uszkadzaniem, powinieneś go nieco pocienić. nie jest wklejony zawsze mogę go jeszcze usunąć a tak btw to będę robił z niego wraka na 98% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Jeśli masz dobre szczypce tnące, to możesz użyć mosiężnej blaszki i powycinać uszkodzenia sobie Ogółem powinieneś trochę "przytłumić" te inno-kolorowe panele w efekcie końcowym. Jeśli chodzi o "styranie" Bradleya, to powiem Ci, że śmiało mógłbyś nawet powycinać część burt, bo one często "obrywały" gruzem itd, a zdeformowane zdejmowano, żeby nie uszkodziły układu jezdnego. Zdarzały się urwane lampy z przodu czy z tyłu. Tylne zasobniki (te po lewej i prawej od rampy) też czasem zostawały gdzieś pod gruzem Nie jest źle, nie rób z niego wraka, masz jeszcze sporo możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swistek Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 Wygląda zacnie. Mam takie 2 w budowie aktualnie. Myślę że trochę podpatrzę :). Widzę że nie używałeś dołączonych gąsienic ale mam pytanie czy mógłbyś sprawdzić ich jakość wykonania? Nie wiem kiedy kupowałeś ten model ale ja np. jeden kupiłem chyba w 2015 czy 16 (w końcu się doczekał :P) W nim np. wszystkie ogniwa były idealnie odlane. Cała gąsienica jest bardzo mocna i się nie rozpada. Drugi kupiłem jakieś 2 miesiące temu i tutaj sytuacja jest tragiczna... pełno nadlewek, większość ogniw w ogóle się nie trzyma ze sobą i rozpadają się przy ledwo dotknięciu. Po długich a ciężkich udało mi sie jakoś poskładać z użyciem dodatkowych ogniw ze starego modelu. Co ciekawe stare ogniwa łączyły sie bezproblemowo z każdym z nowego nieważne jak kiepskie było i trzymało stosunkowo mocno. Myślę że 1/3 ogniw nie nadawała się do niczego poza sklejeniem ich na sztywno. Szczęście że jest na prawdę dużo dodatkowych i mogłem użyć tych starych. Zastanawiam sie czy to tylko mój egzemplarz czy ten typ już tak ma 5 lat później. Ogólnie na tym kupionym ostatnio widać zużycie form bo jest mnóstwo nadlewek po wypychaczach ale na szczęście wszystko w miejscach niewidocznych. Także poza gąsienicami składał sie równie dobrze jak ten kupiony dawno dawno temu. Troche też przyoszczędzili na instrukcji no ale mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi