Jump to content

M3A3 Bradley 1:35 Meng

Bengal
 Share

Recommended Posts

4 godziny temu, kryspacz napisał:

Fajne bydlę :)  Z ciekawości - długo się składa takie gąsienice?

Zalezy, jak masz dobry patent to w miare szybko. Sa tacy co rozwiercaja otwory zeby drucik laczacy ogniwa latwiej wchodzil. Czesc ogniw trzeba oczyscic. Moj patent to zszywki od kopiarek, sa dosyc dlugie (jedna starcza na poloczanie dwoch ogniw) i szerokie (nie trzeba kleju). W moim przypadku nie musze nic rozwiercac gdyz wpycham je uzywajac kombinerek. 

• Thanks 1

5 godzin temu, kryspacz napisał:

Fajne bydlę :)  Z ciekawości - długo się składa takie gąsienice?

Te uchwyty na fartuchach powinny chyba nieco bardziej odstawać:

parę h wczoraj, każde ogniwko musiałem rozwiercić i przełożyć drucik, żmudna praca ale chyba warto było :)

24 minuty temu, kzugaj napisał:

Zalezy, jak masz dobry patent to w miare szybko. Sa tacy co rozwiercaja otwory zeby drucik laczacy ogniwa latwiej wchodzil. Czesc ogniw trzeba oczyscic. Moj patent to zszywki od kopiarek, sa dosyc dlugie (jedna starcza na poloczanie dwoch ogniw) i szerokie (nie trzeba kleju). W moim przypadku nie musze nic rozwiercac gdyz wpycham je uzywajac kombinerek. 

akurat nie miałem zszywek ale też słyszałem o tym sposobie :)

ale akurat tutaj trzeba użyć kleju ponieważ są imitacje śrub do zaślepienia dziurek :)

Mam podobny model ale w wersji M2A3 Menga i zastanawialem sie nad wymiana lufy plastykowej na metalowa, nie jestem zwolennikiem wymiany wszystkiego co mozliwe na blaszki lub metal , ale lufe to raczej warto. Przeszukalem i przepytalem gdzie moglem i nic, klapa, wczesniejsza odmiane (gladka lufa) jest do kupienia lecz pozniejsza nigdzie nie moge znalezsc. Moze ktos widzial, moze ktos wie?

Bengal

...ale akurat tutaj trzeba użyć kleju ponieważ są imitacje śrub do zaślepienia dziurek...  zaslepki sa luzem? pamietam iz kiedys mialem zestaw gasienic gdzie takowa zaslepka byla na stale tylko z jednej strony

Wstępnie pomalowany na czarno, sprawdzę czy nie przeoczyłem jakiś połączeń, szwów, czy jakiś nie obrobionych odlewek i zacznę zabawę z kolorami pod bazą :)

rozglądam się za zdjęciami w necie i coś powoli się kreuje :)

IMG_8843.JPG

bradleyot.jpg

M2_Bradley.jpg

• Like 1

Jest to całkowity poligon doświadczalny jak coś :)

U1jT6gm.jpg

szukam i szukam zdjęć ale one nie były chyba tak skatowane jak myślałem, mało jest zdjęć sztuk porysowanych, brudnych i itp, chyba że źle jakoś szukam..

sW9xNqN.jpg

więcej wraków znajduję ?

kr8NtOw.jpg

1njy6CH.jpg

• Like 1

22 godziny temu, bulik58 napisał:

Bengal - bedziesz Bradleya piaskowal? Gorne czesci sa pokryte antyposlizgowa wykladzina.

tzn ? Możesz rozwinąć co masz na myśli ?

więc dalej :)

nie mam pojęcia co z tego wyjdzie

GTXKn8G.jpg

D0uVbuJ.jpg

KI6rw6J.jpg

Tu9WpXm.jpg

HkSkLni.jpg

już miejscami powoli uzyskuję efekt, który chyba chciałbym osiągnąć :)

Mnej61Q.jpg

• Like 1

Na wielu zdjeciach widac iz na gornych czesciach kadluba widac polozona powloke antyposlizgowa podobnie np. Merkava 

na Armoramie znajdz np artykul :Pascal M2A3 Bradley (Meng 1/35) , widac bardzo fajnie jak autor kladl i gdzie taka powloke

• Thanks 1

Nie wiem jak to wyglada w rzeczywistosci ale nazwa Anty-Slip... for Vehicle/Tank/Aircraft/Ship troche mnie zastanawia czy sie nada gdyz patrzac na oryginalne pojazdy to kazda armia ma swoj wlasny styl ,wzor. Co do pasty Miga , mam obie, roznica to tylko kolor, sand brown , zrobilem tylko mala probe, wydaje mi sie iz do np.Merkavy i Bradleya jest chyba za drobny, dotychczas uzywalem np.bardzo drobnego piasku ktory mozna znalezsc w bezpiecznikach elektr. efekt mnie zadawalal. Ale tez nie do kazdego pojazdu sie nadaje , sa tez np.aerozole.