PKD4GA Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Nowe eksponaty - ciekawe gdzie je beda wystawiac >?< http://www.rp.pl/artykul/134927.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszD Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Stan z 1.06.2008. Szkoda tylko, że pod chmurką.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Moja MiGunia :( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Mam nadzieję że przeczyta to saj4.CZŁOWIEKU co ty za bzdury wypisujesz-piruety na pasie-wymiana podwozia-zassne słuchawki przez wloty -przecież tego 29 skasowali bo wyszedł mu resurs.Oczywiscie zdarzenia miały miejsce ale nie miało to wpływu na przekazanie s-tu do muzeum.A tak swoją drogą to przydałoby się trochę skromności i jednak takie obgadywanie kumpli z eskadry to plotkarstwo.Tym bardziej iż tym którym to się przydarzyło mają więcej mają więcej wiedzy praktycznej i teoretycznej niż wszyscy szewcy,cukiernicy piekarze razem wzięci którzy ostatnimi czasami trafiają do lotnictwa.Sorry-nie bierz tego do serca ale jeden MESNNER BAJKOPISARZ to wystarczy.babcia131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd1968 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Brawo babcia131. Pozdrowienia z 40 elt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Korzystając z okazji Pozdrawiam Serdecznie Cały Personel SIL który przewija się na niemal wszystkich forach modelarskich-absolwentów Szkół Chorążych w Oleśnicy i Zamościu-absolwentów PSZ SP.Tą całą starą kadrę która za młodego dostała w kość--ale która wyrosła na ludzi-wszyscy uczymy się na ludzkich błędach,ale wyciągaliśmy z tego wnioski,a jak nie to juz ewntualnie Starszy Inżynier pomógł Nam wskoczyć na właściwe tory.Życzę wszystkiego Najlepszego na Święta i w Nowym roku,a młodym kolegom z SIL-u tyle samo wytrwałosci w czytaniu instrukcji i zaliczaniu szkoleń,co przy pisaniu nie zawsze mądrych postów.Wybaczcie chłopaki moja zgryżliwość ,ale ja jestem 51 letnia babcia131.Głowa do góry,a młodzież uczyc się,nie plotkować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Kto wie czy jest jakiś egzemplarz Łosia z czasów kampanii wrześniowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Łosia niestety nie ma żadnego na świecie.W Krakowie jest silnik Łosia...chodziły plotki że Łoś zachował się w Rosji i w Rumunii ale to były plotki przez duże "P" :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czytałem właśnie że Niemcy przechwycili jeden egzemplarz, a po wojnie samolot został przewieziony do Krakowa do Muzeum. Czytałem to dość dawno i może coś pokręciłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Łosia niestety nie ma żadnego na świecie.W Krakowie jest silnik Łosia...chodziły plotki że Łoś zachował się w Rosji i w Rumunii ale to były plotki przez duże "P" :| Silnik wystawowy czyli elementy zewnętrzne żeby uściślić. W środku ani tłoków, ani wału korbowego, ani korbowodów. Nawet nie wiem czy gaźnik jest:roll: (jako element zewnętrzny). Czytałem właśnie że Niemcy przechwycili jeden egzemplarz, a po wojnie samolot został przewieziony do Krakowa do Muzeum.Czytałem to dość dawno i może coś pokręciłem.... Taaa... dużo pokręciłeś. Po pierwsze zaczynasz pisać nie o tym samolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Kiedyś czytałem w jakimś artykule (bodajże w "Lotnictwie"), że po wojnie było w Rumunii zachowanych parę "Łosi", ale ówczesne polskie władze nie były nimi zainteresowane i samoloty zostały złomowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czytałem właśnie że Niemcy przechwycili jeden egzemplarz, a po wojnie samolot został przewieziony do Krakowa do Muzeum. Przechwycili i to nie jeden... oto co z nimi zrobili: http://pl.youtube.com/watch?v=SoRqTmXZMqE&feature=rec-HM-fresh+div Nakręcili film propagandowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Mnie jako miłośnikowi Polskiego Lotnictwa nie godzi się tego oglądać. Nerwy nie wytrzymują i szlak mnie trafia jak na to patrze. Fakt faktem co nie zniszczyli sąsiedzi zza Odry to potem komuchy załatwiły. Szkoda gadać a właściwie pisać. Wróćmy do dnia dzisiejszego i cieszmy się koledzy tym co mamy . http://www.muzeumlotnictwa.pl/aktualnosci_archiwum.php?id=54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Wróćmy do dnia dzisiejszego i cieszmy się koledzy tym co mamy .http://www.muzeumlotnictwa.pl/aktualnosci_archiwum.php?id=54 - szkoda samolotu bo za 10 lat malo tam zostanie... chyba ze wloska ambasada kupi mu namiot. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi