Tap-chan Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Przecież takie gnioty z MC to idealna okazja do poćwiczenia rycia linii, szpachlowania i generalnie obróbki tego materiału Gorzej raczej nie będzie, a jak będzie, to nie szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 Jest mnóstwo ciekawych modeli, a życie jest za krótkie, żeby je wszystkie skleić. Dlatego tym bardziej chyba warto wybierać coś, co pozwoli - nie męcząc się - na uzyskanie dobrego rezultatu. Szkoda życia na takie badziewie, jak te miesterkrafty. Rozczuliło mnie drugie zdjęcie... Te wnęki podwozia... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 dzięki za słowa otuchy. co fakt to fakt. sklejam własnie - jestem w trakcie tez Misercraft ale przepak hellera Mirage 3. duzo przyjemniej się skleja. Model starszyy ale dyzo lepiej dopasowany. i w końcu oszklenie pasuje do reszty modelu. powiem tak i dzięki temu forum się poprawiłem. ale cel mam jeden np. broplanowski puszczyk. po sklejeniu paru modeli MC dużo przychylniej na nie patrze. mam tez w magazynku mi-2 z HB z dodatkami żywicznymi. i tu taka anegdota: powycinalem ostatnio polówki kadluba, oszklenie, dopasowaniem w rekach i kurde cud - pasuje. Az się nieswojo poczułem. model i wszystko do siebie pasuje niemożliwe :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Marca 2020 Share Napisano 30 Marca 2020 52 minuty temu, bart207skw napisał: mam tez w magazynku mi-2 z HB z dodatkami żywicznymi. i tu taka anegdota: powycinalem ostatnio polówki kadluba, oszklenie, dopasowaniem w rekach i kurde cud - pasuje. Az się nieswojo poczułem. model i wszystko do siebie pasuje niemożliwe :). Wezmiesz jaki kolwiek model Tamiya, Dragon(pancerka) i juz nigdy nie bedziesz chcial wrocic do MC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Pierwszy raz widzę sklejony model Raptora z MC. Fajnie, że podjąłeś się jego sklejenia i pokazania jak się prezentuje po zbudowaniu prosto z pudełka. Sam zestaw może nie jest jakimś cudem modelarskiego światka ale jeśli komuś nie zależy na super dokładności i wystarczy mu to co oferuje ten zestaw to dlaczego nie skleić go sobie? Można ustawić go w kolekcji Raptorów w 72 i mieć porównanie jak ten model prezentuje się na tle innych miniaturowych F-22. Jednym słowem można ten model wykonać dla fanu bo jak widzę to porównując go ze znanymi mi zdjęciami to różni się od nich i mógłby stanowić jakąś wariację na temat F-22 aniżeli jego porządną miniaturę. A co do samego zamiłowania do modeli MC to nie ma w tym niczego złego i fajnie, że są ludzie, którym się chce budować takie modele i mają z tego frajdę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi