fulcrum_29 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Witam Czy wie ktoś może gdzie w Polsce można kupic kalkomanie begemot? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Jakość okropna, do jakiego modelu potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 ...chyba Nergala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Potrzebuje do Miga-31,z nr 374 lub 903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 To Ci nie pomogę. Swoje kalki do B-2 kupiłem w Hanntasie, nie wiem czy dobrze napisałem nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Hannants , no wiem ale teraz minimalne zamówienie to 30 lub 35 funtów no i te "ceregiele"z zamówieniem i przesyłką,raz czekałem ok 2 miesięcy pooprostu masakra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Czy jak maluje model to wash jest konieczny? (model będę malował pędzelkami) Na jaki kolor pomalować lufę tankietki tks może ktoś robił i mi podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=705436 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Jak w temacie. Jak kleić i jakim klejem foliowe szybki w pojazdach? czy takim samym klejem jak stosują modelarze do sklejania szyb w samolotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafko Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Humbrol Clear Fix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Ktos kto ma ksiazke z paletami kolorow , niech mi poda odpowiednik Gunze H29 w MM albo Humbrol - ten kolor to taki piaskowy ;) Albo H34 .... bo 29 to pink.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Jak nie ma na IPMS Stockholm to pewnie jednoznacznego odpowiednika nie znajdziesz. wg http://www.kisekaeworld.com/KisekaeWorld/colorcharts.htm#Gunze zamiast 34 możesz użyć H103. Natomiast co zrobić z 29 to nie wiem. może podobnie jak 19 - czyli zamienić na H200 http://en.wikipedia.org/wiki/Salmon_pink Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Czy jak maluje model to wash jest konieczny? (model będę malował pędzelkami) Na jaki kolor pomalować lufę tankietki tks może ktoś robił i mi podpowie? Powrót do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Cześć. Jak wykonać plamę oleju na modelu, dioramie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał1410 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Witam . mam pytanie ,jakiego koloru farby użyć do malowania żołnierzy niemieckich np.CHECKPOINT ,czy kierowca Opel Blitz ?Chodzi mi o emalie Model Master .bo to co piszą na pudełku to nic się nie zgadz dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Zezolknieta kalka ze starosci jest do uratowania czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Witam.Moze cos sie zmienilo ale calkiem niedawno kupilem od nich -hannants- cos za 10 euro i przyslali.Ciekawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Nie ma Europejskiego kamo, jest NATO-wskie... Trójbarwne, polecam kolory Tamiya XF-67, XF-68 i XF-69. Dobre do pędzla jak i do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Znam dwa narzędzie do nakładania kamo - pędzel i aerograf. Raczej się je kupuje a nie robi. P.S. Hopto, tak od razu z dziwnym pytaniem - ani cześć, dzień dobry, czy tez pocałuj mnie w rzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 witam Czy są jakieś elementy fototrawione do Ju-52 w skali 1:48 (model revella) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Kupujesz odpowiednie kolory. 3 farby - wojskowo zielony, ciemny brąz i czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Kupujesz odpowiednie kolory. 3 farby - wojskowo zielony, ciemny brąz i czarny. "Wojskowo zielony" to khaki a khaki jest złe w tym przypadku. Brąz można na oko a czarny to czarny z białym zmieszany tak aby wyszedł ciemno szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Witam! Narazie skleiłem tylko kilka(ok.10) modeli róznych pojazdów i w rożnych skalach. I dopóki nie btałem się za malowanie wszystko było git. Ale gdy przyszło do malowania, zaczęły się schody... farba albo w niektórych miejscach jest cienka i prześwituje, w innych zaś jest taka jak powinna i jest róznica kolorów(tam gdzie cieniej-różowy, a gdzie jak powinna to krwistoczewony) A jak farba ma jednolity kolor to są smugi:( Oto kilka moich pytań: 1. Jak mam malować aby kolor nył jednolity? 2.Czy za każdym malowaniem mam rozcieńczać farbę? 3.Jak malować aby farbka dobrze kryła przy możliwie cienkie warstwie? 4.Co zrobić żeby nie było smug na modelu? Z góry odrazu wszystkim dziękuje Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adacho Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 A tak na marginesie: czym malujesz? aerografem czy pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi