Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie. Rozpadną się. (moje doświatczenie...)

Co sie rozpadnie ? puszka z farbą ?

Oczywiście, że farbki.

Ale mój rozwalił Humbrola a nie Revella więc usunąłem moją wypowiedź.

Napisano
Dobra, do mycia też będzie ok:) wychodzi taniej niż rozpuszczalnik do paznokci:P

Rozpuszczalnik do paznokci to musi byćjakieś straszne złooooo

Napisano

Miałem już jakiś rozpuszczalnik do paznokci i w ogóle nie chciał nic zmyc:)

Odpowie ktoś na moje pytanie, które zadałem wcześniej? Kolor biedronki do okrętu orp błyskawica z 65r - biały, czarny, szary i szara satyna wystarczą?

Napisano

Potrzebuję zamienników akrylowych dla dwóch farbek w sprayu Tamiya, są to:

- TS-49 Bright red

- TS-76 Mica silver

Ktoś doradzi coś bardzo zbliżonego do tych kolorów?

Napisano

Mam kilka różnych tabel papierowych i w internecie, ale z tamiyą TS jest wszędzie problem. Może napisz do czego chcesz to wykorzystać i ewentualnie zapytaj jeszcze w dziale poświęconym odpowiednim modelom (np. w warsztacie?) Być może któryś z kolegów robił już coś podobnego i będzie umiał pomóc.

Napisano

Witam

Właśnie nabyłem nowy model.

Szukałem warsztatu lecz nie znalazłem. Szukałem i przez forum i przez wyszukiwarkę i nic.

Czy ktoś może spotkał się z warsztatem tego modelu czy naprawdę nie ma??

Dodaje foto:

modJPG_rahrrne.JPG

Napisano

Koledzy czym wyczyścić owiewkę? Maskowałem ją taśmą Tamiya i po oderwaniu masek na szybce zostały slady po taśmie, kleju. Patyczek higieniczny i woda, czy może jakiś inny sposób jesteście w stanie polecić?

Napisano

Jak bym to czymś lekko zeskrobał potem na mokro papierem ściernym (2000), potem polerka np. pasta do zębów i na to Sidolux. Parę szybek tak uratowałem. Ale poczekaj za opiniami doświadczonych kolegów

Napisano
Koledzy czym wyczyścić owiewkę? Maskowałem ją taśmą Tamiya i po oderwaniu masek na szybce zostały slady po taśmie, kleju. Patyczek higieniczny i woda, czy może jakiś inny sposób jesteście w stanie polecić?

Patyczek higieniczny i benzyna do zapalniczek. Delikatnie

Napisano

Witam

Pierwszy raz mam do czynienia z akrylami - wiec lamerskie pytanie. Czy akryl i olejne wzajemnie sie gryzą? np. podkład surf 1200, na to preshading z olejnej emalii, na to Lifecolor akryl? Czy każdy etap przedzielać np. sidoluksem?

Pozdrawiam

Piotr

Napisano

Nie musisz sidoluxować każdej warstwy.Nic się temu nie stanie.

Napisano
w drogeriach, marketach, supermarketach, sklepach agd, sklepach osiedlowych..

przynajmniej w mojej mieścinie /60tys mieszkanców/ nie jest to takie proste