Constructor Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 TomaszDudek powiedz mi jeszcze jak to ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 A co do tej książki to ktos coś może wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Constructor żebym to ja wiedział .Mnie przeliczniki w ogóle nie są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 No ja mam własnie problem z przeliczaniem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Witam wszystkich użytkowników jestem nowy i odrazu mam pytanko w "Tajnki Modelarstwa" przeczytałem że klej revella ma dodatkową substancje która powoduje że klej mocniej kleji czy klej Hmbrola też ma coś takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Jaka jest różnica po między italeri a mag-pol w malowaniu modelu ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Ja używam i jednych i drugich, i dla mnie różnicy nie ma. Może przy większych rozmiarach pędzli, włosie italerowskich jest troche sztywniejsze od tych z Mag-Polu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Cześc chciałem sie zapytać o tą szpachle http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=GUN_P-118&lang=pl ... Nie umiem z niej korzystac strasznie się ciągnie i nie chce wnikać w szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Co mam Racje też ją urzywałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Nie "urzywałem". Jak dla mnie nadaje się tylko do robienia spawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Pan ze sklepu powiedział że trzeba ją wmasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Może niech pujdzie na solarium heheehe Wydaje mi się że rozcięczalnik do niej by pomógł ,możesz tez spróbowac z nitro z wamodem pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Próbowałem i pupa.Gdy dam rozcięczalnika to się rozkłada na cząstki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Na stronie do której podałeś linka jest napisane: Może być rozcieńczana preparatem Mr.Color Thinner 110 ml Tego używałeś jako rozcieńczalnika? Poza tym jeśli potrzebujesz rzadkiej szpachli, która wnika w szczeliny, to powinieneś używać tej: Mr. Dissolved Putty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Też się naciąłem na tę szpachlówkę, można ją rozcieńczyć acetonem. A Pan ze Sklepu powinien ją sobie wmasować w ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vindi Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Zapewne trzeba ją rozsmarować a nie wmasować. Ta szpachla jest zbyt gęsta żeby sama gdzieś wniknęła. Wszystko jest do czegoś. Ta szpachla zdecydowanie nie jest do uzupełniania drobnych szczelin. Przynajmniej nie w postaci bezpośrednio z tubki. Rozcieńcz ją trochę i będzie idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Wszystko jest do czegoś. Fakt, nawet szpachla Wamodu jest do czegoś Nie powiem do czego bo nie wypada A tak wracając do tej szpachli - po wyschnięciu jest całkiem miła w obróbce - szczególnie w ryciu linii podziałowych. Nie odpryskuje na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Gunze robi trzy rodzaje szpachli o różnej gęstości i każda ma inne zastosowania. Opisane są w wątku Chemia... viewtopic.php?p=106087#106087 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5476 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 To są właśnie 2 najlepsze kleje na świecie do modeli, które tą substancje zawierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 składam Elco z Italeri i przymierzam sie do nakładania następnych barw maskujących wyczytałem tu na forum o Blu-Tack i mam pytanie gdzie w Polsce to dostać Dziękuje za wszelkie informacje i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 W niemal każdym sklepie papierniczym jako masę do zaczepiania kartek na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Albo w sklepie http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=BLU01&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uvJacek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Ja tam wole Mag-Pola, ale używam tylko pędzli 0 i 1 więc nie wiem czy moje doświadczenie sie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Genralnie mag-pol posiada w swojej ofercie pędzle z naturalnego włosia ( kuny czy czegoś takiego), ale faktycznie to nie ma żadnej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi