Maly7 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 OK, czyli niekoniecznie nazwa "white spirit" to white spirit do wash'a i innych technik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 A czy ten white spirit co podał kolega nadaje się do rozcieńczania farb Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) (już nic) Edytowane 30 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Nie. Rozpadną się. (moje doświatczenie...) Co sie rozpadnie ? puszka z farbą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp3n Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Czy Waszym zdaniem ramki na zdjęcia ze szkłem nadadzą się na podstawkę do dioramy? Może polecacie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Nie. Rozpadną się. (moje doświatczenie...) Co sie rozpadnie ? puszka z farbą ? Oczywiście, że farbki. Ale mój rozwalił Humbrola a nie Revella więc usunąłem moją wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly7 Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Dobra, do mycia też będzie ok:) wychodzi taniej niż rozpuszczalnik do paznokci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Dobra, do mycia też będzie ok:) wychodzi taniej niż rozpuszczalnik do paznokci:P Rozpuszczalnik do paznokci to musi byćjakieś straszne złooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly7 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Miałem już jakiś rozpuszczalnik do paznokci i w ogóle nie chciał nic zmyc:) Odpowie ktoś na moje pytanie, które zadałem wcześniej? Kolor biedronki do okrętu orp błyskawica z 65r - biały, czarny, szary i szara satyna wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maly7 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Już nie trzeba. Zrobiłem z tego , co miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zorro666 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Potrzebuję zamienników akrylowych dla dwóch farbek w sprayu Tamiya, są to: - TS-49 Bright red - TS-76 Mica silver Ktoś doradzi coś bardzo zbliżonego do tych kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 proszę to co mam http://www.lifecolor.pl/a/Tabele.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zorro666 Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 proszę to co mamhttp://www.lifecolor.pl/a/Tabele.html Nie ma w tej tabeli kolorów Tamiya TS. Znalazłem też inną tabelę zamienników i podobnie, tylko X i XF. A nie opłaca mi się kupować drogiej farby w spray jak mam aerograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Mam kilka różnych tabel papierowych i w internecie, ale z tamiyą TS jest wszędzie problem. Może napisz do czego chcesz to wykorzystać i ewentualnie zapytaj jeszcze w dziale poświęconym odpowiednim modelom (np. w warsztacie?) Być może któryś z kolegów robił już coś podobnego i będzie umiał pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zorro666 Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Potrzebuję do tego modelu: http://www.mojehobby.pl/products/Open-Interface-Tom-s-SC430.html Jeden kolega ukończył ten model i napisał że użył "marcedesowkiego brilliant silver oraz bright red z palety Audi.". Tak szczerze to nie wiem co to znaczy i co to za farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oli360 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam Właśnie nabyłem nowy model. Szukałem warsztatu lecz nie znalazłem. Szukałem i przez forum i przez wyszukiwarkę i nic. Czy ktoś może spotkał się z warsztatem tego modelu czy naprawdę nie ma?? Dodaje foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Koledzy czym wyczyścić owiewkę? Maskowałem ją taśmą Tamiya i po oderwaniu masek na szybce zostały slady po taśmie, kleju. Patyczek higieniczny i woda, czy może jakiś inny sposób jesteście w stanie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Jak bym to czymś lekko zeskrobał potem na mokro papierem ściernym (2000), potem polerka np. pasta do zębów i na to Sidolux. Parę szybek tak uratowałem. Ale poczekaj za opiniami doświadczonych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Koledzy czym wyczyścić owiewkę? Maskowałem ją taśmą Tamiya i po oderwaniu masek na szybce zostały slady po taśmie, kleju. Patyczek higieniczny i woda, czy może jakiś inny sposób jesteście w stanie polecić? Patyczek higieniczny i benzyna do zapalniczek. Delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam Pierwszy raz mam do czynienia z akrylami - wiec lamerskie pytanie. Czy akryl i olejne wzajemnie sie gryzą? np. podkład surf 1200, na to preshading z olejnej emalii, na to Lifecolor akryl? Czy każdy etap przedzielać np. sidoluksem? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Nie musisz sidoluxować każdej warstwy.Nic się temu nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Dziękuję. Lepiej zapytać.... Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Czy istnieje jakiś zamiennik farb Italeri Acrylicpaint na Revell lub inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati13u Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 Gdzie kupię cleanlux w małych opakowaniach do 1 litra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Lipca 2012 Share Napisano 9 Lipca 2012 w drogeriach, marketach, supermarketach, sklepach agd, sklepach osiedlowych.. przynajmniej w mojej mieścinie /60tys mieszkanców/ nie jest to takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi