Focus Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Z tego co widziałem to model to niezły strucel, Nitowanie wygląda jakby łaczyli blachypapiakami Czekaw jestem co z tego wymotasz Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 @Moses chyba myślisz o starym Revellu. Ten zestaw to przepak Hasegawy. Może nie jest to model na poziomie nowych GWH, Eduardów czy Academy, ale da się z niego zrobić ładnego Drakena. Brakuje detalu w komorach podwozia, w kokpicie czy na turbinie RAT, ale sama bryła i składalność przynajmniej bardzo w porządku. No i nie ma nic lepszego na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Zgadza się Matys, ale jezeli to jest przepak Hasegawy to już się nie martwię Focus jak poszperasz w czelusciach forum, to o ile mnie pamięc nie myli Solo robił na forum Drakkena Hasegawy. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) http://www.janusz-swiatlon.eu/saab_j35_draken/# Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Dawno temu miałem Drakena w 1:100 NRD-owskiej firmy Plasticard. Bardzo dobrze wspominam zabawę tym modelikiem. To teraz będzie to taka mała podróż sentymentalna do lat dzieciństwa przy budowie modelu w skali 1:72 firmy Revell. No i jeszcze żeby tego było mało to już mam zrobione JA-37 Viggen Hellera i JAS-39 Grippen Italeri oba w 1:72 brakuje tylko Drekena do kolekcji. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Formy do modelu Saab J-35J "DRAKEN" 1:72 Revell 04352 wg. scalemates.com pochodzą z 1994 roku. Ćwierć wieku już strzeliło ale linie podziału są idealne poprostu coś dla ludzi nie to co Mirage 2000C od Italeri czy tymbardziej Dagger High Planes Models można, można przyjemność na święta i od święta. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Fajny temat w związku z czym będę zaglądać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) PANEL LINE ACCENT COLOR (GRAY) TAMIYA na spodzie jakoś ciemnawo. jednak za ciemny po trzech dniach zmyłem i coś tam próbuje z farbą olejną dla plastyków renomowanej polskiej firmy ASTRA Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) yyy no to szlifujemy jest to pierwsza warstwa a na pionowych częściach kadłuba suchy natrysk. Czyli papier ścierny 2500 i 3000. Naglucone klejem no ja nie wiem jak to przepuściłem. Posiadam taśmy firmy tamiya to mogę przemalować poszczególne panele na których są niedoskonałości. odszlifowane szczelina wypełniona klejem CA, przeszlifowano i pokryto Surfacer 1200 w celu detekcji niedoskonałości i mikro wypełnienia. przygotowane do malowania i pomalowane niech schnie przed sidoluxem i szlifowaniem. Pozdrawiam Focus Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Teraz zauważyłem, że położenie cyfry 5 jest inne niż cyfry 0 na lewym skrzydle. Słabo to wygląda mogę piątkę zeszlifować i namalować ale musiał bym i odmalować od nowa cyfrę 0 żeby miała taki sam identyczny kolor nie wiem czy warto? Coś mi śmierdziało na logikę jak kładlem te duże numery ale instrukcja i olałem temat. Faktycznie duże numery identyfikacyjne na górze skrzydeł, są zamienione miejscami. Błąd Revella w instrukcji nakładania kalkomami. W sieci znajduje się jeden lub dwa zdjęcia tego samolotu, które pokazują kody 5-0, a nie 0-5, a następnie pasuje do kodu ogona tego samolotu, i który wydaje się pasować do sposobu ich zastosowania we wszystkich pozostałych Draken, które oglądałem w sieci. yyy Kwiatów jest więcej. ale może o tym później. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Focus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) tak się sprawy mają góra prawie cała machnięta a spód jedno skrzydło Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających mój wątek warsztaty. Focus Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Ładne zdjęcia z okresu służby gustownie usyfione można się wzorować. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Szkoda ze wcześniej na te foty nie wpadłeś, aż się prosi o paneling na spodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Usyfiony na maksa obłęd. Spód jest jasny to potencjał do brudzenia jest. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Focus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Zastanawiam się co poprawić w tym modelu żeby nie utknąć. Te numery. na górnych powierzchniach skrzydeł to można poprawić na końcu. Dobrać właściwy kolor i raz dwa odmalować. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 17 Kwietnia 2020 Share Napisano 17 Kwietnia 2020 Zwróć uwagę, że masz je na odwrót - widać wyraźnie na ostatnim zdjęciu, że 0 powinno być na prawym, a nie lewym skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 17 Kwietnia 2020 Share Napisano 17 Kwietnia 2020 Zostaw, już nic z tym nie zrobisz cokolwiek nie zrobisz będzie widać ze majstrowales. Weź się za brudzenie olejami i coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Bobek za tym przemawia doświadczenie wiele razy coś poprawiamy i zawsze było gorzej i żałowałem że zmarnowałem czas i model tak więc na pamiątkę no.35594 z F 10 Wing zostanie jak jest. Jeszcze mam ponad setkę modeli do których mogę się przyłożyć bardziej. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Komora dopalacza z amelinium by Focus i zamontowana na miejscu. Miłego popołudnia Focus Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Focus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 Początek brudzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) A może pod Drakenem podwiesić dwie makiety pocisków rakietowych? Z orginalnych Hasegawy AIM-4D wyrzeźbić Rb-28 "BLIND" czyli ślepy. Przygotować można belkę z rakietą w wersji demontowalnej. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie jest dobrze numer "10" i znak przynależności państwowej na kolkomani dostarczonej z zestawem są sporo zaduże. Czas kończyć ten model na luzie w rozpiętej bluzie. Zabaweczka firmy Revell trochę zapóźno zaczołem mu się przyglądać. Pozdrawiam Focus Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Mam zarówno tą edycję Revella jak i oryginalną Hasegawę. Mam też oryginalnego Revella i faktycznie ten model miał powierzchnię podziurawioną imitacjami wgłębnych i wyglądał przez to jakby został pokiereszowany karabinem maszynowym. Model ten został skopiowany przez polską firmę Aero Plast i jest aktualnie sprzedawany przez MisterCrafta jako kilka zestawów z ciekawymi schematami okolicznościowymi w tym takim jak ten z Twojego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi