GrzeM Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Fajny samolot i fajny model wychodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 22 Lutego 2022 Autor Share Napisano 22 Lutego 2022 Powoli i do końca już blisko. Położony flat mat od Tamiya. CR stoi już na kołach ale jeszcze osłony podwozia i kilka drobiazgów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Ładnie udało Ci się ożywić tego trrupa. (wprost z Białowieży wracam i - łup! Jak długi leży trup u mych stóp.) Bardzo niedobrze - robisz mi dużego smaka na Caudrona w 1/48 którego ma wydać bodajże Wingsy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 tylko wal smigla troche gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Wingsy @socjo1raczej już nic nie wydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Dora wings miala wypuscic Cyclone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Sorka pokielbasilo mi się z wingnut wingsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 Projekt CR-714 został zakończony. Mam ukończony kolejny samolot, na którym we Francji latał podpułkownik Czesław Główczyński . Do kolekcji brak jeszcze P-11c oraz Spitfire. Latał jeszcze na P-47, ale nie znalazłem grafik tego samolotu. Może któryś z kolegów pomoże? A o to kilka fotek po zakończonej pracy, potem zrobię Galerię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Bartosz69 napisał: Projekt CR-714 został zakończony. Mam ukończony kolejny samolot, na którym we Francji latał podpułkownik Czesław Główczyński . Do kolekcji brak jeszcze P-11c oraz Spitfire. Latał jeszcze na P-47, ale nie znalazłem grafik tego samolotu. Może któryś z kolegów pomoże? A o to kilka fotek po zakończonej pracy, potem zrobię Galerię. Podpułkownik Główczyński to już żadnym myśliwcem nie latał. We Francji latał podporucznik Główczyński. Podwozie wygląda dziwnie. I-242 miał je nowego typu z dwuczęściowymi pokrywami, ale nawet abstra:bip:ąc od tego to zewnętrzne górne pokrywy nie kończyły się niżej niż te górne przymocowane do goleni. Coś o jego P-47 możesz znaleźć tu: Piotr Sikora "Thunderbolty nad Belgią. Kpt. pil. Czesław Główczyński w 390. Sqn USAAF", Aero, 2009, nr 3(22) . Jeśli nie masz dostępu to postaram się wygrzebać ten artykuł. Edytowane 26 Lutego 2022 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 Co do stopnia wojskowego, wiem że takiego nie miał czasie wojny,podałem stopień nie z kampanii Francuskiej lecz stopień, który otrzymał kończąc służbę wojskową. Jeśli chodzi o podwozie to rzeczywiście nie zachowałem dobrze proporcji przy zamocowaniu do modelu-jest to do poprawienia. Nie miałem możliwości zobaczenia na zdjęciu archiwalnym samolotu ówczesnego porucznika Główczyńskiego,na którym widać podwozie CR,więc sugerowałem się podwoziem samolotu w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie. Można prosić o poszukanie tego artykułu z Aero -będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 28 Lutego 2022 Share Napisano 28 Lutego 2022 Fajny model. I fajny samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 W dniu 27.02.2022 o 11:13, Bartosz69 napisał: Można prosić o poszukanie tego artykułu z Aero -będę wdzięczny. Pochwaliłem się, że mam i mam. Tylko nie wiem gdzie. Schowało się. Przeszukałem dom i nic. Ale pamiętam. Jak tylko odnajdę, to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 Ja raczej wiem. Znaczy się gdzie ja mam, nie Paweł. Ale akurat u mnie różnie bywa z pamięcią, także gdybym się wkrótce nie odzywał, to się przypomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi