makinen Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 GROM skończony czeka z galerią na ładną pogodę. Sprawa jest dość skomplikowana. Najchętniej zrobiłbym sobie "THORa", ale drzwi są dla mnie niewykonalne. Stanęło więc na dość uproszczonym jak na M1165 wariancie, czyli: Dlaczego "w miarę uproszczonym"? A to dlatego, że wersja odchudzona- bardziej ażurowa to : Zanim coś potnę, to spróbuję sobie taki ażurowy element tylnych drzwi zrobić- oczywiście grozi to tym, że sam się potnę i wtedy wrócę do wersji uproszczonej. Zestaw bazowy to M1151 Academy. Do tego wieża i uzbrojenie z Live Resin, koła MT/R z DEF Model (wydaje mi się, że wersja odchudzona na takich nie jezdzi, ale mam masę zdjęć z M1165 na standardowych kołach). Blaszki od Tomcata- dopancerzenie spodu, przedni zderzak, przetłoczenia wanny, okucie dodatkowego zbiornika paliwa, stelaż na maskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Będzie ciekawie, zasiadam i obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Z góry przepraszam, że się wtrącam, ale zwróć uwagę, że opancerzenie wozów ze zdjęć to pakiet LTAS B-kit, a nie Frag 5, co dobrze widać na bokach nadwozia oraz drzwiach. Żeby odwzorować konkretny wóz będzie więcej zabawy z pancerzem - choćby zestawowe drzwi do przerobienia/uzupełnienia, o bokach nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Oj, będzie na co popatrzeć Ta koronka na pace to czyste szaleństwo! Chyba już pytałem, ale nie pamiętam - zderzak Tomcata lutowałeś, czy kleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 @kryspacz- nie będzie koronki na pace. Zrobiłem sobie kawałek tylnych drzwi- próbnie. Jest to wykonalne, ale robota masochisty i w dodatku nie ma gwarancji powtarzalności elementów. Znam na tym forum ludzi, którzy by podołali, ale to nie moja liga. Zderzak ZAWSZE biorę od Tomka poskładany, wiec nie ten adres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Ile tego wersji było? NIekończąca się opowieść? Chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 @Przemek Przybulewski- czego wersji? Samego dumvee M1165? Kilka podstawowych i warianty rozwojowe. GMV-N dla Navy Seals GMV-M dla MARSOC GMV-S dla Armii GMV-ST dla USAF GMV Special Ops (nazwa producenta)- z nich korzysta np GROM. przypuszczam, ze wersja ażurowa jest rozwojowa w stosunku do poprzedniej. Kluczowa jest wag pojazdu i widać, ze elementy zderzaka tylnego zostały zastąpione analogicznymi częściami, ale „odchudzonymi”. Pytałeś o wersje- te najnowsze w zasadzie nie doczekały się przeróbek i modyfikacji polowych, jak to miało miejsce w innych modelach dumvee M1025, M1113. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 2 godziny temu, makinen napisał: @Przemek Przybulewski- czego wersji? Samego dumvee M1165? Kilka podstawowych i warianty rozwojowe. No właśnie, samo M1165 ma kilka wersji, podwersji i wersji specjalnych dla wersji. Można dostać a-wersji. A ile takich M#### istnieje? Nawet chyba wy się momentami gubicie, a co dopiero ma powiedzieć ja - zwykły lajkonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Maja 2020 Autor Share Napisano 5 Maja 2020 @Przemek Przybulewski "M" produkcyjnych...tak na szybko 32 wersje produkcyjne. Do tego modyfikacje, czyli pewnie kolejne 30 opcji. Osobny temat to dumvee wojsk specjalnych. Kolejny- pewnie z 20-25 wersji używanych przez Izrael. Jak do tego dołożysz milion przeróbek polowych, spawań, cięć i kombinacji różnej maści rebeliantów, to będziesz miał pełen obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 Temat wygląda tak- czekam na przerobione ramy okien i tylny zderzak. Będę miał do wyboru dwie wersje, więc zobaczymy, co się urodzi. Ramę okna wstępnie przerobiłem, ale mi się nie podoba, a poza tym czekam na zamówioną- gotową. Pojawiła się opcja zdobycia takie ażurowej konstrukcji, ale sprawa jest rozwojowa, więc muszę czekać. Na dziś- wanna od spodu, klimatyzatory, dodatkowy wlew paliwa i przesunięty odblask. Zaczynam bawić się w środek- tu będzie dość nietypowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2020 Minął miesiąc, więc mała aktualizacja. Idzie wolnej, ale do przodu. Czekam na ramę przedniego okna, więc trochę dziurawy humvee. Zrobione drzwi, wieża, wnętrze dachu, wstępnie maska. Całość "na ślinę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Lipca 2020 Autor Share Napisano 23 Lipca 2020 Koncepcja na tył zmieniła się w tak zwanym międzyczasie i stan na dziś to 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Bomba! Te wydruki świetne, wersja otwarta daje ciekawe perspektywy Jak się obrabia i czym klei taki druk 3D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 Obrabiać go nie trzeba. Jedynie odcięcia od ramki, czyli tradycyjnie. Reszta pasuje co do ułamka mm. Klej- CA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2020 Autor Share Napisano 16 Września 2020 Mała aktualizacja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 Very Nice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Września 2020 Share Napisano 16 Września 2020 ale petarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi