kopernik Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Może to nie dosłownie 1:1, ale ktoś poświęcił sporo godzin aby powstało to dzieło. Może to początek jakiegoś większego projektu, który doprowadzi do modelu http://labmondo.pl/wp/index.php/lws-6-zubr/?fbclid=IwAR04ajOTxdQkHBh7Qfb5DBAasJfONt5MApnP0CWah6zBXlNRPOTdmkzG7og Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Ciekawa inicjatywa Choć w zasadzie to Żubra można już kleić - niezłą żywiczną wersję LWS-4 wypuścił swego czasu Choroszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Chłop się narobił. Kawał dobrej wirtualnej rekonstrukcji naszej rodzimej, choć nieudanej maszyny. Ciekawe czy IBG lub Mirage albo Armada Hobby pokusi się o wykonanie modelu wtryskowego w skali 1/72 lub 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Zapomnij. Żywica od Choroszych to max. Z kilku powodów - maszyna nasza miejscowa, czyli zainteresowanie poza Polską - mocno średnie. W Polsce również, bo to byłby spory kloc, czyli cena byłaby adekwatna do wymiarów, czyli spokojnie trzycyfrowa. Do tego samo przygotowanie form - drogie - spokojne sto kilkadziesiąt tysięcy. Zrobić Żubra na twardych formach to gwarancja finansowej wtopy. Short-run? może, ale też trzeba wpakować sporo hajsu w przygotowania i też bez gwarancji, że się zwróci. A koło tego Choroszego Żubra to już chodzę jak pies koło jeża od dobrego roku, ale muszę poćwiczyć na mniejszych modelach nim się do niego dobiorę. A najpierw kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 W dniu 26.05.2020 o 09:47, WujekAlice napisał: Zapomnij. Żywica od Choroszych to max. Z kilku powodów - maszyna nasza miejscowa, czyli zainteresowanie poza Polską - mocno średnie. W Polsce również, bo to byłby spory kloc, czyli cena byłaby adekwatna do wymiarów, czyli spokojnie trzycyfrowa. Do tego samo przygotowanie form - drogie - spokojne sto kilkadziesiąt tysięcy. Zrobić Żubra na twardych formach to gwarancja finansowej wtopy. Short-run? może, ale też trzeba wpakować sporo hajsu w przygotowania i też bez gwarancji, że się zwróci. A koło tego Choroszego Żubra to już chodzę jak pies koło jeża od dobrego roku, ale muszę poćwiczyć na mniejszych modelach nim się do niego dobiorę. A najpierw kupię. Pamiętaj o Prawach Murphiego : jak kupisz jakiś model samolotu zaraz pokaże się info o lepszym modelu tego samego samolotu. Ja już wyleczyłem się z kupowania na zaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 2 minuty temu, kopernik napisał: Pamiętaj o Prawach Murphiego : jak kupisz jakiś model samolotu zaraz pokaże się info o lepszym modelu tego samego samolotu. Ja już wyleczyłem się z kupowania na zaś. A jak nie kupisz, albo będziesz chodził jak pies koło jeża, to zniknie jak Ardpol i będziesz biadolił... a miałem kupić... i brak alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 W dniu 26.05.2020 o 09:47, WujekAlice napisał: A koło tego Choroszego Żubra to już chodzę jak pies koło jeża od dobrego roku.... Ja tak chodzę koło Schrecka i Lathama - tylko już w szafie leżakują bo się bałem że znikną z rynku. Na razie się do niech nie biorę bo muszę na jakiejś łatwiejszej żywicy jeszcze poćwiczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 No nie mogłem się powstrzymać i wrzucam z sąsiedniego tematu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi