Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przedstawiam galerię ukończonego w weekend projektu.

Mógłbym powiedzieć, że budowa, choć zdarzyła się dłuższa przerwa, nie zajął całkiem dużo czasu. Na pewno finał mógłby być szybciej.

Zestaw powstał z wyprasek Hasegawy, które jeśli chodzi o ten samolot są bardziej poprawne niż Hobby Boss. Zamiar był taki, żeby zrobić wszystko w miarę możliwości prosto z pudła. Plany te zostały zweryfikowane, ponieważ w pakiecie z zestawem otrzymałem blaszki Eduarda, z któych wykorzystałem może połowę. Dodatkowo zaopatrzyłem się w fotel Airesa oraz klapy podwozia Quickboosta. Dodatkowo zestawowe ubogie uzbrojenie uzupełniłem zestawem uzbrojenia A od Hasegawy. Miały być też żywiczne koła Res/Kit, ale wykorzystałem tylko koła z przedniej goleni. Niestety, kształt kół podwozia głównego strasznie skopany.

Malowanie zestawowe, dwukolorowe zielono - szare, malowane od patafixu głównie farbami Tamiya, Gunze H/C, gdzieniegdzie drobne detale pędzlem farbami Vellejo i Model Master. Wszelki weathering w dużej mierze wykonany farbami olejnymi dla artystów, wzbogacone gotowymi specyfikami AK i Ammo Miga.

Z prac był również prowadzony warsztat

Zapraszam do oglądania.

G0ByOS8.jpg

lbBy51J.jpg

wGn5z2e.jpg

gOK6DdY.jpg

VfBenYh.jpg

HsvMA15.jpg

25p2pv4.jpg

gqODOhh.jpg

KJcPi5F.jpg

GznH19c.jpg

XZVBNwI.jpg

JxHxD1y.jpg

BmJmW1b.jpg

lsKKmmW.jpg

Edytowane przez Mates
  • Like 7
Napisano

Bardzo ładny paskud, starannie pomalowany, nie za brudny, nie za czysty. Widzę też że próbowałeś trochę pobrudzić uzbrojenie i nawet fajnie to wyszło.
Trochę szkoda że nie pobrudziłeś samolotu od spodu jakoś bardziej intensywnie. No i zdjęcia robione na ciemnym tle jakoś mi nie podchodzą, mam wrażenie że model ginie na tym tle.

• Like 1
Napisano (edytowane)

No właśnie jakiś czas temu przeszedłem na tło szare. Zrobię foto na jasnym, bo faktycznie tutaj może całość zyskać. 

Teraz wypadałoby zrobić większego brata.

3fYFM0F.jpg

?

Edytowane przez Mates
  • Like 1
Napisano

W pierwszym poście kilka zdjęć na jaśniejszym tle.

Swoją drogą, do tego modelu ewidentnie przydałyby się pokrywy na wlot powietrza i dyszę. Nigdzie nic sensownego nie znalazłem i przyznam szczerze, że cały czam mnie ta myśl trapi. Najprościej chyba będzie wyciąć z hipsu.

Napisano

Cieszę się, że go skończyłeś. Bardzo mi się podoba brudzenie, subtelne,  gdzie trzeba lekko mocniejsze. Przyjemnie się ogląda?, ale też jestem ciekaw efektu na białym tle.

• Like 1