Mates Napisano 8 Czerwca 2020 Share Napisano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Przedstawiam galerię ukończonego w weekend projektu. Mógłbym powiedzieć, że budowa, choć zdarzyła się dłuższa przerwa, nie zajął całkiem dużo czasu. Na pewno finał mógłby być szybciej. Zestaw powstał z wyprasek Hasegawy, które jeśli chodzi o ten samolot są bardziej poprawne niż Hobby Boss. Zamiar był taki, żeby zrobić wszystko w miarę możliwości prosto z pudła. Plany te zostały zweryfikowane, ponieważ w pakiecie z zestawem otrzymałem blaszki Eduarda, z któych wykorzystałem może połowę. Dodatkowo zaopatrzyłem się w fotel Airesa oraz klapy podwozia Quickboosta. Dodatkowo zestawowe ubogie uzbrojenie uzupełniłem zestawem uzbrojenia A od Hasegawy. Miały być też żywiczne koła Res/Kit, ale wykorzystałem tylko koła z przedniej goleni. Niestety, kształt kół podwozia głównego strasznie skopany. Malowanie zestawowe, dwukolorowe zielono - szare, malowane od patafixu głównie farbami Tamiya, Gunze H/C, gdzieniegdzie drobne detale pędzlem farbami Vellejo i Model Master. Wszelki weathering w dużej mierze wykonany farbami olejnymi dla artystów, wzbogacone gotowymi specyfikami AK i Ammo Miga. Z prac był również prowadzony warsztat. Zapraszam do oglądania. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Mates 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Bardzo ładny paskud, starannie pomalowany, nie za brudny, nie za czysty. Widzę też że próbowałeś trochę pobrudzić uzbrojenie i nawet fajnie to wyszło. Trochę szkoda że nie pobrudziłeś samolotu od spodu jakoś bardziej intensywnie. No i zdjęcia robione na ciemnym tle jakoś mi nie podchodzą, mam wrażenie że model ginie na tym tle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) No właśnie jakiś czas temu przeszedłem na tło szare. Zrobię foto na jasnym, bo faktycznie tutaj może całość zyskać. Teraz wypadałoby zrobić większego brata. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Mates 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Bardzo ładny Corsair, fajnie pobrudzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 W pierwszym poście kilka zdjęć na jaśniejszym tle. Swoją drogą, do tego modelu ewidentnie przydałyby się pokrywy na wlot powietrza i dyszę. Nigdzie nic sensownego nie znalazłem i przyznam szczerze, że cały czam mnie ta myśl trapi. Najprościej chyba będzie wyciąć z hipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Cieszę się, że go skończyłeś. Bardzo mi się podoba brudzenie, subtelne, gdzie trzeba lekko mocniejsze. Przyjemnie się ogląda, ale też jestem ciekaw efektu na białym tle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 Dołączam do gratulacji - bardzo ładny Corsair !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi