MichalZ Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 Siemka, do zaprezentowania kolejny model, tym razem SU-76M z Tamiyi,wzbogacony o linę z Eureka oraz lufę z RB model, oznaczenia pochodzą z książeczki Kagero "Eastern Front" , a według nich to " SU-76M nr 403: "Niech żyje Wojsko Polskie" z 1.Baterii 4.Dywizjonu Artylerii Samobieżnej ,Jastków koło Lublina .10 wrzesień 1944r. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 Podoba sie ps tak z ciekawosci, ile roboczogodzin potrzeba Tobie na model? Ja mam klopot zrobic 3 w roku a Ty to robisz 3 modele w 2 tygodnie, chyba cos robie zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Lipca 2020 Autor Share Napisano 8 Lipca 2020 Samo sklejenie Tamiyi to ok. 10 godzin (takiej jak tu),bo Su mimo że jest małym modelem, ma naprawdę sporo elementów jak na Tamiyę (w porównianiu do np:. Cromwella), kwestia wymalowania to w sumie dzień... a reszta zależy od tego jak bardzo mogę się poznęcać nad modelem.Od ok. 2-3 lat robię dosyć mało modeli na swoją półkę ,za to bardziej dla kogoś, masa kontrahentów chce czyste modele ,bez cieni,brudu itp:. i ..."klient nasz Pan". Wszyscy dostają na bieżąco zdjęcia z tego na jaki etapie jest model, i czasami po wash-u jest "stop" bo już mi się podoba więcej nie rób więcej " ,dobrym przykładem są te dwa King Tigery które są tu na forum,jeden jest znikomo ubrudzony, a na drugim poszły pigmenty.... bo było dwóch różnych odbiorców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 I znowu mi się podoba - masz we mnie swojego fana! A tempo prac rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 fajna suczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Lipca 2020 Share Napisano 8 Lipca 2020 (edytowane) Model spoko ale mam dwie uwagi, że magazynki pepeszy powinny być czarne nie srebrne oraz brak koła zapasowego, anteny oraz brezentu będącego na wyposażeniu pojazdu. Edytowane 8 Lipca 2020 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Lipca 2020 Autor Share Napisano 8 Lipca 2020 3 minuty temu, Adamo722 napisał: Model spoko ale mam dwie uwagi, że magazynki pepeszy powinny być czarne nie srebrne oraz brak koła zapasowego, anteny oraz brezentu będącego na wyposażeniu pojazdu. Na modelu jest wszystko co dał producent, kolor magazynków oraz pepesz jest dużo ciemniejszy , tak wyszło przy zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 świetnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 Dzięki wielkie wszystkim za komentarze, te pozytywne, jak również te z sugestiami, będą wdrożone, acz kolwiek nie wszystko jest takie super, według mnie kolor łusek mógłby być lepszy, na stanie posiadałem tylko Gold (według instrukcji) z serii vallejo "mechas", farba dziwna.... Słabo kryjąca, jakby była mieszana z medium do glazów, gdyby mógł ktoś polecić akrylową złotą pod pędzel, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Ja mam pactre gold i nawet ladnie kryje pedzlem np sruby okrętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Kolor łusek to raczej chyba mosiądz nie złoty,różnica w looku jest..a suczka fajna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 5 godzin temu, piotrkur napisał: Kolor łusek to raczej chyba mosiądz nie złoty,różnica w looku jest..a suczka fajna! Zawsze troszke zoltego mozna dodac i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 Koledzy modelarze.... Zapytanie było nie o odcień łusek a bardziej o dobrą farbę akrylową, dającą metaliczny efekt a zarazem taką która dobrze kryje Zaopatrzę się w wymienioną Pactre, ale może coś innego jeszcze zasugerujecie wgl. możemy rozszerzyć pytanie do dobrych farby o tego typu kolorach (złoty, aluminium,stal,miedź..) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Pactra do malowania pedzlem nie jest zla ale do aerografu srednio sie nadaje i to jeszcze przy duzym rozcienczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 44 minuty temu, MichalZ napisał: Koledzy modelarze.... Zapytanie było nie o odcień łusek a bardziej o dobrą farbę akrylową, dającą metaliczny efekt a zarazem taką która dobrze kryje Zaopatrzę się w wymienioną Pactre, ale może coś innego jeszcze zasugerujecie wgl. możemy rozszerzyć pytanie do dobrych farby o tego typu kolorach (złoty, aluminium,stal,miedź..) Pozdrawiam Sam posiadam i używam na łuski Vallejo Liquid Gold (Oro Viejo792 Old Gold) - świetnie kryje i wygląda jak płynne złoto. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Podoba mi się, szkoda, że zdjęcia nieostre na zbliżeniach ( z AF trzeba pokombinować, nie w punkt a z obszaru ) . Łuski, wg mnie to kolor mosiądzu, nie złota i nie miedzi. P.S. Gratulacje za foto tygodnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 Dobra robota. Klej i maluj puki nie masz żony i dzieci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi